Bouzková v Hobartu neudržela jasné vedení a neproměnila mečbol proti vracející se Bellisové

14. 1. 2020, 04:00
Aktuality 15
WTA HOBART - Marie Bouzková stále čeká na první letošní vítězství v hlavní soutěži, přestože dnes v Hobartu k němu měla velmi blízko. Jednadvacetiletá Češka však neudržela vedení setu a dvou brejků a neproměnila mečbol proti CiCi Bellisové. S vracející se Američankou, která od března 2018 hraje teprve svůj třetí turnaj, po téměř tříhodinovém boji prohrála.
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková loni ve Wimbledonu poprvé vyhrála zápas v hlavní soutěži grandslamu, debutovala v elitní stovce a v Torontu se dostala do svého největšího semifinále.

Na začátku letošní sezony se však 21leté Češce zatím nepodařilo vyhrát zápas v hlavní soutěži. Před týdnem v Brisbane sice úspěšně prošla tříkolovou kvalifikací, jenže v prvním kole nestačila na pozdější finalistku Madison Keysovou.

Nepolepšila si ani v Hobartu. V hlavním městě australského ostrovního státu Tasmánie už do kvalifikace nemusela, ale nedokázala toho využít. Přitom proti CiCi Bellisové i díky jejímu velkému počtu nevynucených chyb vedla o set a dva brejky.

Za stavu 5-3 ve druhém setu dokonce měla mečbol na returnu a vzápětí měla možnost utkání doservírovat, přesto Bellisová po výrazně zlepšeném výkonu dokázala zápas otočit ve svůj prospěch a českou hráčku po téměř tříhodinovém boji zdolat 3-6 7-6(4) 6-3.

Bellisová se vrací po vleklých zdravotních problémech a několika operacích. V Hobartu hraje teprve svůj třetí turnaj od předloňského března. V souboji o čtvrtfinále vyzve nasazenou pětku Veroniku Kuděrmětovovou.

Poslední česká zástupkyně ve dvouhře Kristýna Plíšková si o čtvrtfinále zahraje překvapivě s Lizette Cabreraovou. Dvaadvacetiletá domácí hráčka startující na divokou kartu si po setech 4-6 6-4 6-2 vyšlápla na trápící se nasazenou osmičku Caroline Garciaovou a poprvé od října 2017 vyhrála zápas v hlavní soutěži mimo okruh ITF.

Elise Mertensová vstoupila do turnaje v Hobartu, kde oba své starty v letech 2017 a 2018 přetavila v triumf, jednoznačnou výhrou dvakrát 6-1 nad Američankou Christinou McHaleovou.

Na tasmánském ostrově tak Mertensová vyhrála všech deset zápasů, včetně kvalifikace dokonce třináct. O čtvrtfinále si nejvýše nasazená Belgičanka zahraje se Slovenkou Viktorií Kužmovou (h2h 1-0).

Nezaváhala ani druhá nasazená Garbiñe Muguruzaová, která při svém posledním startu v Hobartu v roce 2014 slavila premiérový titul na okruhu WTA. Španělka dnes porazila 6-1 7-5 Číňanku Yafan Wang, ve druhém kole ji čeká souboj s Tunisankou Ons Džabúrovou.

• WTA INTERNATIONAL HOBART •
Austrálie, tv. povrch, 275.000 dolarů
úterní výsledky (14. 1. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bellisová (USA) - Bouzková (ČR) 3-6 7-6(4) 6-3
Mertensová (1-Belg.) - McHaleová (USA) 6-1 6-1
Muguruzaová (2-Šp.) - Yafan Wang (Čína) 6-1 7-5
Rybakinová (3-Kaz.) - Zidanšeková (Slovin.) 6-1 6-4
Shuai Zhang (4-Čína) - Flipkensová (Belg.) 4-6 6-3 6-2
Cabreraová (Austr.) - Garciaová (8-Fr.) 4-6 6-4 6-2
Džabúrová (Tun.) - Blinkovová (Rus.) 6-4 6-1
Cornetová (Fr.) - van Uytvancková (Belg.) 7-5 1-6 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Cabreraová/Stosurová (Austr.) - Ninomijaová/Voráčová (Jap./ČR) 6-2 3-6 10-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ztratit vedeni *4:1 je hrozne. Ale co je hroznejsi je hra Bouzkove. Ta nebyla hodna hračky prvni šedesátky. Fakt des. Bouzkova asi dava evidentne prednost studiu, coz neni podle me spatne. Jen to podle toho vypada.
Reagovat
EllNino
notak ... minulý týden vyrála 3 těžké zápasy, porazila i Veroniku Kudermetovu, Kaiu Kanepi, Lizette Cabreru, která si dneska poradila s Garcíou ... a prohrála až s pozdější finalistkou turnaje Madison ...

Dneska na to měla, ale prostě takovej zápas blbec, kdy se ty body blbě sejdou a prostě to nakonec nevyšlo, ono sice 6:3 4:1 vypadá jednoznačně, ale zápas i tak byl vyrovnaný, brejkovalo se na obou stranách a CiCi se pak chytla ... kdyby proměnila mečbol na returnu, bylo by to 6:3 6:3 a všichni bychom ji tu chválili ... ale v tomhle je tenis prostě krutej
Reagovat
tommr
tahle porážka bude Marii hodně bolet. Prohrát z vedení o set a dva brejky je tragédie i když nutno sportovně přiznat, že Bellisová byla lepší. Marie a Bellisová mají téměř stejnej styl akorát Bellisová je ve všem o něco lepší. Myslím si, že až se Bellisová po zranění zase dostatečně rozehraje tak bude patřit do úplný špičky ...
Reagovat
Jon61
Někdy je na tom soupeřka ještě hůře:
19.3. 2018: Tereza Martincová předvedla v kvalifikaci v Miami úchvatný obrat, když odvrátila za stavu 0:5 mečbol a po parádní stíhací jízdě postoupila do finále kvalifikace.

Dnes Tereza poměrně těžkou soupeřku deklasovala 6:1, 6:1.
Reagovat
tommr
to bylo proti Erraniový jestli se nepletu?
Reagovat
Jon61
Přesně tak, Tereza je taková naše Belinda, moc slušně se chovat neumí. :)
Reagovat
turista
Škoda té porážky Marušky za téměř rozhodnutého stavu.
Reagovat
EllNino
Los za odměnu, nechápu, jak se s touhle hrou může Tatiana Maria držet ve stovce ... krom trávy je prakticky nekonkurenceschopná, a když se najde soupeřka, která nedělá chyby, poctivě jí vrací ty její slajzy a občas přitvrdí, je ráda, že uhraje pár her ... sice vedla 2:0, ale to bylo vše

Je skvělé vidět Markétu opět na kurtech, půl roku byla strašně dlouhá doba, ale asi až další zápasy ukážou, jak na tom Markéta je, i tak je vidět, jaký talent v ní dřímá a že i bez zápasové praxe dokáže vyhrát zápas

Další kolo to vypadalo na Angie/Sloane, ale Angie se dostala na nasazené místo za Petru a Sloane je už skoro pul roku úplně mimo

Takže Arina Rodionova, výsledek 6:2 6:2 sice budí respekt, ale víme, jak to teď Sloane plácá ...

Nepodcenit, ale snad toho losu Markéta využije, na Premier turnaj opravdu schůdný
Reagovat
misa
Chtěl bych vidět Lucku, jak by si s ní poradila na jakémkoliv povrchu :) No už neuvidím, stačila mi ale Mallorka 2018.
Reagovat
Dobry-den
To mi radši nepřipomínej :-(
Reagovat
EllNino
jo, to bylo děsný :) ale Lucka s tímhle typem hráček měla vždycky strašný problémy ...

u našich holek je dobré, že když se nevydaří zápas jedné, tak další většinou náladu spraví

Tenis je v tomhle krutej a pěknej zároveň, Týna včera prohrávala 1:6 0:2, nakonec vyhrála 1:6 6:4 6:3, naopak Maruška vedla 6:3 4:1 40:30, 6:3 5:3 40:30 a nakonec to nevyšlo ...
Reagovat
misa
Tak aspoň fotka z Brisbane, která by neměla skončit zapomenutá v hloubi internetu :)
http://www.j48tennis.net/-/galleries/brisbane-international-2020/monday-r1/-/medias/cdd4e5e1-a9cf-4335-b65a-95e1dbde95a6-2020-brisbane-international-tennis-brisbane-australia-jan-6

Krása.
Reagovat
EllNino
Maruška nemusí smutnit ... tři výhry v řadě, prohra s Madison a teď z mečbolu, jinak na ni měla

Snad vyjde aspoň 1. kolo v Melbourne :)
Reagovat
EllNino
Totál v lese, to znamená, že Týna si ve 2. kole zahraje s Lizette Cabrerou ...
Reagovat
tommr
Garcia je sice v poslední době marná, ale tohle je opravdu nečekaný. Kristýna by toho měla využít ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist