Bouzková v Indian Wells prošla kvalifikací prestižního turnaje WTA 1000

9. 3. 2022, 07:31
Aktuality 8
WTA INDIAN WELLS - Na turnaji WTA 1000 v Indian Wells si nakonec přeci jen zahraje šest českých tenistek. Kvalifikací prošla Marie Bouzková, jež v závěrečném druhém kole porazila 3-6 6-1 6-4 Francouzku Chloé Paquetovou a navazuje tak na povedená vystoupení v Mexiku. Na úvod hlavní soutěže ji čeká souboj kvalifikantek s Číňankou Qiang Wang.
Marie Bouzková

Marie Bouzková se po dvou týdnech v oblíbeném Mexiku, kde si zahrála finále v Guadalajaře a čtvrtfinále v Monterrey, přesunula na prestižní podnik WTA 1000 do Indian Wells. A ve vyhřáté Kalifornii potvrzuje svou velmi dobrou formu.<

Druhá nasazená Češka prošla dvoukolovou kvalifikací, když po úvodní dvousetové výhře nad krajankou Lindou Fruhvirtovou otočila duel s Chloé Paquetovou. Francouzku porazila 3-6 6-1 6-4.

23letá Bouzková začínala v kvalifikaci podruhé v sezoně a znovu uspěla. Na všech pěti letošních turnajích WTA se tak představí v hlavní soutěži, v níž zatím pokaždé vyhrála minimálně jeden zápas.

V Indian Wells se o prodloužení této série pokusí v souboji s čínskou kvalifikantkou Qiang Wang (h2h 1-1), kterou před dvěma týdny přehrála ve dvou setech v semifinále turnaje v Guadalajaře.


Na BNP Paribas Open se štědrou dotací přes osm milionů dolarů se představí celkem šest českých tenistek (los dvouhry). Po odhlášení zraněné jedničky Barbory Krejčíkové jsou tři z nich mezi dvaatřicítkou nasazených, jež mají v úvodním kole volný los. Petra Kvitová, Markéta Vondroušová i Karolína Plíšková, kterou čeká první letošní turnaj po zlomenině ruky.

Kateřina Siniaková se o první letošní výhru v hlavní soutěži utká s Rumunkou Irinou Beguovou. Terezu Martincovou v 1. kole čeká britská kvalifikantka Heather Watsonová a v případě výhry by vyzvala španělskou obhájkyni titulu Paulu Badosaovou.

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.369.455 dolarů
úterní výsledky (08. 03. 2022)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Bouzková (2-ČR) - Paquetová (Fr.) 3-6 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Pustil jsem si Marušku a po pár gemech si uvědomil, že jsem si její zápasy vlastně zakázal. Řekl jsem si tedy, že dám aspoň první set. Překvapila mě soupeřka, která hrála podobnou hru 3x pravá levá, pak pravá pravá atd., ale podstatně méně kazila a i její servisy byly účinnější. Ve statistikách se servisy in tolik nelišily, myslím, že Maruška měla i navrch, ale vyhraných měla Francouzka asi 83% zatímco Maruška 50!smile Zápas jsem dokoukal do stavu 1:1 ve druhém a radši to zabalil s tím, že lepší to může být maximálně beze mě. Výsledek mi dal za pravdu, jakkoli netuším, co se tam odehrálo. Francouzka hrála v prvním setu opravdu skoro bezchybně a s Maruškou držela krok i v přestřelkách. Maruška se pokusila o změnu náběhy na sako, ale ty byly většinou špatně načasované a podle toho dopadly. Hra Marušky je prostě dost předvídatelná a to jí hodně škodí, protože úderová kvalita není zas až tak špatná. Prostě mi u ní chybí větší kreativita. Chloe je sice žebříčková skorosousedka, ale přeci jen si myslím, že by se s ní Maruška nemusela tolik nadřít. Chloe mě mimo jiné zaskočila velmi dobrým, razantním servisem, jehož rychlost musela být slušná, odhadem 175-185km/h.
Tedy Maruško, koukat na tvoje zápasy nebudu, takže klidně vyhrávej dálsmile
Reagovat
Holahej
..první polovina pavouku mnohem slabší, tam je Plíšková, má na dobré losy štěstí/Wimbl/, silná Iga /+ Mugu/ v jiné čtvrtině, Petra, Markéta, Marie, ost. holky, v druhé, spodní půlce, kde na ně čekají již příliš brzo holky, které letos ukazují dobrou formu .., tak snad překvapí..
Reagovat
Holahej
Qiang Wang čeká na Marušku.., tak co nejdál.., plus debl s Hradeckou..
Reagovat
Holahej
Round of 64..30130 $..35pt...další kolo Pegula
Reagovat
safi1313
Djokovic uz zase nalosován a bez očkování.. to zase bude první týden článek za článekm, jak se zas chudáček nechce očkovat a jak zase nemůže hrát :/
Reagovat
Mantra
a už jsi naočkovanej 4x?
Já jsem anti Djok , ale tohle přehnané , navíc dnes už vlastně uplně mimo škatulkování - prober se. Byl jsem v min.týdnech na institucích, kde by to měli chtít (pohotovost, kriminálka, policie, nemocnice, důchoďák, atd) a nenosím roušku, nejsem očkován a nikdo nikde po mě nic nechtěl a nechce - vystrč hlavu ze sklepa a koukni jak je venku hezky smile
Reagovat
SydneyOpen
já třeba 4x naočkovaný jsem.. proti klíšťové encefalitidě smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile prostě normální lidi.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist