Bouzková v Madridu bez ztráty setu zvládla dvoukolovou kvalifikaci

27. 4. 2022, 16:53
Aktuality 31
WTA MADRID - Marie Bouzková bez ztráty setu zvládla kvalifikační boje na "tisícovce" ve španělském Madridu. Třiadvacetiletá Češka v přímém souboji o hlavní soutěž po dvou hodinách přetlačila Danku Koviničovou a poprvé od French Open 2019 na antuce vyhrála dvakrát po sobě. V hlavním losu bude už sedmou českou zástupkyní.
Profily hráčů
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková si loni prošla velmi dlouhou a nepříjemnou krizí, ale letos se zase rozjela, opět stoupá žebříčkem, a dokonce se jí celkem začíná dařit i na jejím nejméně oblíbeném povrchu. Finalistka letošní hardové akce v Guadalajaře zakončila poslední dvě sezony s negativní antukovou bilancí, ovšem letos je zatím v pozitivních číslech.

Po nezdaru v prvním kole v Istanbulu bez ztráty setu zvládla dvoukolovou kvalifikaci na WTA 1000 v Madridu. Včera nedala šanci chybující Fioně Ferrové a dnes po dvou hodinách přetlačila 7-5 6-4 na cihle nebezpečnou Danku Koviničovou. Do kvalifikačních bojů letos musela už počtvrté a i tentokrát byla úspěšná.

V utkání bylo k vidění osm ztracených servisů a celkem 25 brejkbolových šancí, Bouzková sedm z deseti hrozeb zlikvidovala a pět z 15 šancí proměnila. Koviničovou v obou sadách pustila do vedení 1-0, ovšem pak už měla vždy navrch.

Třiadvacetiletá pražská rodačka je už sedmou českou zástupkyní v hlavní soutěži a doplnila trojnásobnou šampionku Petru Kvitovou, Karolínu Plíškovou, Lindu Fruhvirtovou, Terezu Martincovou, Karolínu Muchovou a Kateřinu Siniakovou. V prvním kole si může střihnout derby, na soupeřku z kvalifikace čekají Plíšková a Fruhvirtová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
Titan
V nedávném FED Cupu hrála Muchová s Vondroušovou, o které jsem si myslel, že je vysoká. Muchová i Bouzková mají 180cm, Muchová 80kg, Bouzková 61kg, to je rozdíl 19 kg. Uvádím to pouze jako zajímavost. Od Muchové bych facku dostat nechtěl...smile
Reagovat
blixa
U Muchové se 80kg uvádí už léta. Není to žádné titntě ale ta váha je naprostý nesmysl.
Reagovat
Fandina
Má tak 75, alespoň předloni jsem vedle ní stála. Tak to tak tipuji.
Reagovat
Blondie
Mno... abych pravdu řekla, já vlastně vůbec nevím, jak je to s těmi vysmívanými "těžkými kostmi" :-) ono na tom možná něco bude.
Reagovat
blixa
To by možná mohl vysvětlit místní patolog. smile Já nevím. Trochu sem po tom pátral, protože sám plavu jak korek na vodě a na potápění potřebuju spoustu olova, ale prej v kostech jsou ty rozdíly relativně malé ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Co, mas ji prevazenou...co :DDD
Reagovat
Krisboy
Ale asi ji dostaneš, jestli jí budeš přidávat kila. 80 určitě nemá smile
Reagovat
Titan
Reagovat
Krisboy
Kdyby tam bylo napsáno 120kg, taky bys tomu věřil?

https://bodysize.org/en/karolina-muchova/

https://healthyceleb.com/karolina-muchova/
Reagovat
blixa
Tak těch 68, to už mi přijde reálný ...
Reagovat
Fandina
69 je uvedeno
Reagovat
Fandina
u Katky Sin. A menší výška. Muška má víc. smile
Reagovat
Krisboy
Tak ona je fakt docela urostlá, ale 80kg je na holku fakt moc...
Reagovat
Krisboy
Např. Dinara Safina byla taky kus ženský, výška se uvádí kolem 185-186 cm, váha téměř ve všech zdrojích 70 kg.
Reagovat
Mantra
To je pěkný, Máňo. Jen tak dál...smilesmile
Reagovat
Krisboy
Dej si finále s Leylou smile
Reagovat
com
ve finale bude Karolina smilesmile
Reagovat
Krisboy
Dobře.
Reagovat
Fransoas
Dnešní druhý kvalifikační zápas byl pro Marušku hodně náročný.Danka Kovinič možná hrála svůj nejlepší tenis.V některých úderech byla lepší hráčkou.V tomto kontextu to bylo velice cenné vítězství a postup do hlavní soutěže.Velká gratulace za bojovnost.
Reagovat
tommr
Marie hrála dneska opravdu dobře a zaslouženě postupuje. Soupeřka byla mnohem nebezpečnější než v nedávném zápase proti Lindě Fruhvirtový ... smile
Marii bych přál dobrej los, ale bohužel není z čeho vybírat - potenciální soupeřky jsou jedna těžší než druhá. Nejhratelnější by byly obě Češky, ale takovej los by mě opravdu nepotěšil ...
Reagovat
Dobry-den
Fruhvirtová - Kanepi smile
Bouzková - Plíšková smile
Reagovat
tommr
hůř už to dopadnout nemohlo ... smile
Reagovat
GaelM
Kanepi je jedna z těch těžších Q možností, ale na úrovni WTA1000 je to pořád přijatelná soupeřka. Taky mohla Linda dostat Badosu nebo Sakkari a měla by smůlu. Kanepi je na antuce hratelná, chce to přinutit ji běhat.
Reagovat
tommr
Badosa a Sakkari ale nebyly v osudí a z těch Q/LL je Kanepi asi ta nejhorší možnost. Mě ale stejně víc vadí to český derby už v prvním kole ...
Reagovat
com
tak po Kvitove vyradi Karolina dalsi ceskou hracku no smilesmile
Reagovat
SydneyOpen
Alexandrova, Potapova, Begu mi přijdou z Q/LL jako horší soupeřky
Reagovat
tommr
Alexandrova by byla stejně těžká jako Kanepi to je pravda. Potapova bude asi mlít z posledního protože ted odehrála spoustu zápasů. A Begu bych se vůbec nebál ...
Reagovat
misa
Kanepi když má den, tak vystřílí i hráčku z desítky.
Reagovat
misa
To je zase los. Jak má Bouzková vylepšit svůj žebříček, když hraje na těch velkých turnajích často v 1. nebo 2. kole s hráčkou Top 10 :(
Reagovat
Dobry-den
Musí je holt občas porážet. A zítra k tomu má ideální příležitost...
Reagovat
misa
Karolína se postupně zlepšuje, ideální šanci by Marie měla třeba v Miami. Obávám se, že jí Plíšková nasype 15 es a bude po zápase.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist