Bouzkové se dál nedaří, na trávě začala porážkou s Boulterovou

9. 6. 2021, 16:34
Aktuality 9
WTA NOTTINGHAM - Marie Bouzková od začátku antukového jara dál prochází krizí. Na své první letošní akci na trávě v Nottinghamu prohrála s domácí divokou kartou a momentálně až 262. hráčkou světa Katie Boulterovou a připsala si už pátou porážku v řadě. Boulterová se v osmifinále utká s krajankou Tarou Mooreovou, či Heather Watsonovou.
Profily hráčů
Marie Bouzková

Marie Bouzková měla na začátku sezony vynikající formu. Na generálce v Melbourne sebrala set světové jedničce Ashleigh Bartyové, na Australian Open potrápila Elinu Svitolinovou, na menší akci v Melbourne si zahrála své druhé kariérní finále a v mexické Guadalajaře došla do semifinále.

Jenže po překvapivém vyřazení v prvním kole v Miami s Arantxou Rusovou přišla krize a 22letá Češka, která se v Madridu v souboji s krajankou Petrou Kvitovou zranila a poté měsíc nehrála, z posledních sedmi zápasů ukořistila jedinou výhru.

Již pátou porážku v řadě si připsala dnes v Nottinghamu, kde zahájila své letošní působení na trávě. Nasazená šestka měla v prvním kole volno a hned v úvodním zápase nestačila 4-6 3-6 na domácí divokou kartu a v současnosti až 262. hráčku světa Katie Boulterovou. V utkání využila jediný ze sedmi brejkbolů, sama jich soupeřce nabídla deset a čtyři z nich zlikvidovat nedokázala.

Pětadvacetiletá Boulterová bude o své teprve třetí čtvrtfinále na turnajích WTA, první od října 2018, bojovat proti krajance Taře Mooreové, či Heather Watsonové.

Z českých tenistek tak v turnaji pokračuje už jen Tereza Martincová, jež se v osmifinále utká s lucky loserem Georginou Garcíaovou-Pérezovou ze Španělska.

• WTA 250 NOTTINGHAM •
Velká Británie, tráva, 235.238 dolarů
středeční výsledky (9. 6. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Boulterová (Brit.) - Bouzková (6-ČR) 6-4 6-3
Shuai Zhang (4-Čína) - Ar. Rodionovová (Austr.) 6-4 6-3
Mladenovicová (7-Fr.) - Naraová (Jap.) 6-2 5-7 6-2
Van Uytvancková (8-Belg.) - Mělnikovová (Rus.) 6-1 6-1
McNallyová (USA) - Hibinová (12-Jap.) 6-0 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
EllNino
Jojo, od té těsné prohry se Sorribes, kde měla titul už celkem nadosah (aspoň v hlavě) přišlo trápení, zranění, prohry s třemi krajankami a teď s domácí hráčkou, která se vrací do formy ...

Jednou jsi nahoře, jednou dole ... Maruška to musí zase někde zlomit, tyto přechody na dosud málo prozkoumané povrchy Marušce také nepomohly, takže čekám znovuzrození na domácím turnaji v Praze :)
Reagovat
Mony
A jo, tam bude beton, že? To by mohla... Jsem zvědav, kde se to bude hrát. Jako jediné tutovej kurt vidím Centr na Stvanici.. Ale ty další?? smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
A jo, tam bude beton, že? To by mohla... Jsem zvědav, kde se to bude hrát. Jako jediné tutovej kurt vidím Centr na Stvanici.. Ale ty další?? smilesmile
Reagovat
SydneyOpen
já věřím že se probere už ve Wimbledonu smile doufám v nějaký pěkný los a alespoň ve 3.kolo, už by to chtělo konečně přervat tu smůlu na GS
Reagovat
tommr
těžko by mohla dostat lehčí soupeřku než je Boulterová. To už dávno není jen o smůle na los ... smile
Reagovat
EllNino
tak Maruška byla zranění, kolik uhrála zápasů na trávě ... tahle část roku bude z její strany asi vždycky trochu slabší, možná časem ...

Ale na betonu bude nejsilnější
Reagovat
Dobry-den
Je to sice strašná ostuda, ale dneska převažuje radost z Báry, takže to pro tentokrát nechám být. smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Soptik
Hodně mě zklamala smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist