Bradyová v Lexingtonu postoupila poprvé do finále. Do boje o deblový titul se dostala Bouzková

16. 8. 2020, 10:48
Aktuality 5
WTA LEXINGTON - Jennifer Bradyová na domácí půdě v Lexingtonu porazila krajanku Coco Gauffovou a poprvé v kariéře postoupila do finále turnaje WTA. O titul se 25letá Američanka střetne se Švýcarkou Jil Teichmannovou, která zastavila přemožitelku Sereny Williamsové Shelby Rogersovou. Teichmannová postoupila také do finále čtyřhry, v níž hraje s Češkou Marií Bouzkovou.
Jennifer Bradyová (© AFP)

Jennifer Bradyová v úvodu sezony získala cenné skalpy Marie Šarapovové, Ashleigh Bartyové, Eliny Svitolinové, Markéty Vondroušové či Garbine Muguruzaové a poprvé se posunula do Top 50 světového žebříčku WTA.

Pak ji ale v 'rozletu' přibrzdila dlouhá pauza zaviněná pandemií koronaviru. Pětadvacetiletá Američanka však během přestávky nezahálela a udržovala se v zápasovém tempu na domácích akcích, na nichž potvrzovala dobrou formu.

A tu si přivezla i na svůj první ostrý turnaj po takřka šesti měsících do Lexingtonu. Bradyová na domácí půdě prohrála ve čtyřech zápasech pouze 17 gamů a bez ztráty setu postoupila do svého prvního finále na okruhu WTA. 

V boji o něj si čtvrtfinálová přemožitelka Marie Bouzkové poradila 6-2 6-4 s šestnáctiletou krajankou Coco Gauffovou. "Od začátku jsem si věřila a cítila, že jsem lepší na kurtu. Ve druhém setu to bylo vyrovnanější, ale neztrácela jsem víru a jsem ráda, že se mohu těšit na finále," pochvalovala si Bradyová.



O titul si Bradyová zahraje s Jil Teichmannovou. Švýcarská tenistka v semifinále porazila 6-3 6-2 domácí Shelby Rogersovou, jež nedokázala navázat na předchozí skalp Sereny Williamsové.

"Myslím, že Shelby byla dnes víc unavená a já toho využila. Je příjemné konečně hrát a ještě příjemnější je, když se vám daří," radovala se 23letá Teichmannová po postupu do svého třetího finále, v nichž dosud neprohrála.

• WTA INTERNATIONAL LEXINGTON •
USA / Kentucky, tv. povrch, 225.500 dolarů
sobotní výsledky (15. 08. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Bradyová (USA) - Gauffová (USA) 6-2 6-4
Teichmannová (Švýc.) - Rogersová (USA) 6-3 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Bouzková/Teichmannová (ČR/Švýc.) - Gaurachiová/Krawczyková (1-Chile/USA) 6-2 3-6 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
tommr
potvrdila výbornou formu a po záluze si odváží titul smile Pro Marii to může být aspon malá útěcha ...
Reagovat
misa
https://www.tennis.com/pro-game/2020/08/marie-bouzkova-lexington-zoom-chat-hibachi-wisdom-teeth-bouzie-bottle-speech/90080/

"I never felt drunk in my life yet." Nic jiného jsem ani nečekal smile
Reagovat
tommr
o nic nepřišla ... smile
Reagovat
misa
Až přijde nějaký WTA titul ve dvouhře :)
Reagovat
blixa
Asi má dobrý játra děvče ... smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist