Bratislava: Štěpánek skončil ve čtvrtfinále, tři jsou Češky jsou v semifinále

14. 11. 2015, 10:29
Aktuality 4
CHALLENGER / ITF BRATISLAVA - Radek Štěpánek si v Bratislavě první letošní semifinále nezahraje. Sezona pro něj skončila třísetovou porážkou s Ukrajincem Iljou Marčenkem. Naopak českým tenistkám se ve slovenské metropoli daří dál, do semifinále postoupily Jesika Malečková, Markéta Vondroušová a Karolína Muchová.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek dostal od pořadatelů challengeru v Bratislavě divokou kartu a o jeden týden si tak ještě prodloužil sezonu. Do slovenské metropole přicestoval s nejvyššími ambicemi, do bojů o titul ale nezasáhne.

Po výhrách nad Švédem Ymerem a Bělorusem Ignatikem skončil ve čtvrtfinále. Své letošní maximum už ovšem nepřekonal. Boj o první semifinále od loňského července začal proti druhému nasazenému Iljovi Marčenkovi z Ukrajiny lépe, vedení ale neudržel a prohrál 6-4 4-6 3-6. 

Pro Štěpánka, který po loňském US Open nehrál kvůli zranění zad a lýtka téměř osm měsíců, tak letošní sezona skončila. V Bratislavě si alespoň zajistil návrat do druhé světové stovky a přestože za necelé dva týdny oslaví 37. narozeniny, plánuje už přípravu na novou sezonu. Během ní chce dál stoupat světovými žebříčky ve douhře i ve čtyřhře.

V Bratislavě se souběžně hraje také turnaj ITF dotovaný částkou 25.000 dolarů, ve kterém naopak pokračují ještě tři Češky. O překvapení se ve čtvrtfinále postarala jednadvacetiletá Jesika Malečková, jež vyřadila druhou nasazenou krajanku Andreu Hlaváčkovou.

O finále se utká s další Češkou - o dva roky mladší Karolínou Muchovou. Ta porazila 6-4 6-3 Chorvatku Silvii Njiričovou a bez ztráty setu postoupila do semifinále. Proti Malečkové bude usilovat o své druhé a dosud největší finále.

O druhé místo ve finále bude bojovat šestnáctiletá Markéta Vondroušová, jež přehrála jednoznačně 6-2 6-0 domácí Kristínu Schmiedlovou. V semifinále talentovaná Češka vyzve nasazenou jedničku Anhelinu Kalininovou z Ukrajiny.

• CHALLENGER BRATISLAVA •
Slovensko, tv. povrch / hala, 85.000 eur
páteční výsledky (13. 11. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Marčenko (Ukr.) - Štěpánek (ČR) 4-6 6-4 6-3
Lacko (4-SR) - Vatutin (Rus.) 6-2 6-2
Gerasimov (Běl.) - Gombos (6-SR) 7-6(2) 6-7(12) 7-6(5)
Copil (Rum.) - Roger-Vasselin (8-Fr.) 7-6(5) 5-7 6-3

 

• ITF BRATISLAVA •
Slovensko, tv. povrch / hala, 25.000 dolarů
páteční výsledky (13. 11. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Malečková (8-ČR) - Hlaváčková (2-ČR) 4-6 7-5 6-3
Vondroušová (ČR) - Kr. Schmiedlová (SR) 6-2 6-0
Muchová (ČR) - Njiričová (Chorv.) 6-4 6-3
Kalininová (1-Ukr.) - Vajdová (SR) 1-6 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
pro všechny tři naše semifinalistky bude letošní Bratislava velkým krokem vpřed: Jesika Malečková se dostane do top-300 a Karolína Muchová a Markéta Vondroušová se dostanou do top-400. A minimálně jedna z nich si ještě dál polepší ... :)
Pro naše veteránky naopak turnaj nedopad dobře. Renata Voráčová pokračuje ve volným pádu a dál se propadá žebříčkem a Andrea Hlaváčková už zřejmě na návrat do první stovky taky nemá ... :(
Reagovat
George_Renel
Dá se někde sledovat live score? Děvčata nikde nemůžu najít.
Reagovat
tommr
streamy jsem žádný nenašel, ale dá se to sledovat aspoň tady:
http://itfprocircuit.tennis-live-scores.com/scoreboard.aspx?tid=W-C25-SVK-01A-2015
Reagovat
George_Renel
Díky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist