Bratři Bryanové si zahrají o sedmou trofej z Australian Open

26. 1. 2017, 03:11
Aktuality 5
AUSTRALIAN OPEN - Bob a Mike Bryanovi si na Australian Open v semifinále mužské čtyřhry poradili 7-6 6-3 se španělským duem Pablo Carreño/Guillermo García-López a budou mít možnost společně získat celkově 17. grandslamový vavřín a sedmý v Melbourne. Jejich finálovými soupeři budou Henri Kontinen a John Peers.
Bob a Mike Bryanovi (© Tennis Australia)

Bob a Mike Bryanovi jsou blízko k prvnímu grandslamovému titulu od jejich posledního triumfu před třemi lety na US Open. I přes pomalejší start, kdy Američané prohrávali o brejk, neměli se španělskou dvojicí Pablo Carreño/Guillermo García-López výraznější potíže.

Španělé vlétli do utkání rychlým brejkem. Favorizovaný třetí nasazený pár si však v šestém gamu ztracený servis vzal zpět. Poté si obě dvojice pohodlně držely podání a rozhodující tie-break byl v kompletní režii Američanů.

Ve druhé sadě se na returnu prosazovali hlavně bratři Bryanové a úspěch slavili v páté a posléze i závěrečné hře, když využili hned první možnost zápas ukončit.

Bývalé světové jedničky si grandslamové finále naposledy zahrály na loňském French Open. Ve finále, v němž vyzvou čtvrté nasazené Henriho Kontinena s Johnem Peersem, zaútočí na celkově 17. grandslamový triumf a sedmý z Melbourne.

Finsko-australský tandem ukončil senzační pouť domácí dvojice Marc Polmans/Andrew Whittington. Favorité nečelili jedinému brejkbolu a sami dvě šance na brejk, v každém setu jednu, využili. Ve svém premiérovém finále budou mírnými favority právě Kontinen s Peersem. S bratry Bryanovými totiž ještě neprohráli.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 50,000.000 dolarů
čtvrteční výsledky (26. 1. 2017)
Čtyřhra - semifinále
B. Bryan/M. Bryan (3-USA) - Carreño/García-López (Šp.) 7-6(1) 6-3
Kontinen/Peers (4-Fin./Austr.) - Polmans/Whittington (Austr.) 6-4 6-4

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
Tak to vypadá na návrat legend na všech frontách.
Reagovat
letityfanousek
bohužel.. aspoň Rosol dnes potěšil
Reagovat
Fandina
nic neslyšel
Reagovat
kada.tom
Paráda, kluci mají v případě triumfu možnost vrátit se na pozici světových jedniček. Navíc získat po čase GS, to by byla fantazie :-)
Reagovat
kada.tom
Soupeři jim budou komety posledních měsíců Kontinen/Peers. Takže souboj turnajových trojek a čtyřek :-)

Něco mi říká, že to bude pěkné třísetové finále.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist