Bratři Bryanovi pošesté dobyli Melbourne a získali rekordní 13. grandslamový titul

26. 1. 2013, 14:33
Aktuality 0
Bob a Mike Bryanovi si dnes podeváté za posledních 10 let zahráli ve finále Australian Open a po výhře nad nizozemskou dvojicí Robin Haase a Igor Sijsling si z Melbourne odváží šestý titul. Celkově vyhráli už rekordní 13. grandslamový turnaj.
Bob a Mike Bryanovi

Bob a Mike Bryanovi jsou nejlepším deblovým párem v historii a na letošním úvodním grandslamu sezony svou suverenitu pouze potvrdili. Na Australian Open se podeváté od roku 2004 dostali do finále, ve kterém dnes porazili bez potíží 6-3 6-4 nenasazenou nizozemskou dvojici Robin Haase a Igor Sijsling. Překvapení turnaje deblistů zastavili za pouhých 53 minut hry.

Bob a Mike BryanoviČtyřiatřicetiletá americká dvojčata loni na US Open vyrovnala rekord australského páru John Newcombe a Tony Roche a dnes právě v jejich vlasti tuto bilanci překonali. Stali se tak nejúspěšnějším mužským deblovým párem historie. 

Světové deblové jedničky triumfovaly v Austrálii pošesté. Dále mají čtyři tituly z Flushing Meadows, dva z Wimbledonu a jeden z Roland Garros. Dalších deset finále bratři Bryanovi prohráli. Již osmou sezonu po sobě americká dvojčata zakončí se ziskem minimálně jednoho grandslamového titulu.

Pětadvacetiletí Nizozemci Haase se Sijslingem, kteří nejsou ani členy Top 100 světového žebříčku deblistů a před turnajem spolu vyhráli jediný zápas na okruhu ATP (v roce 2007), si dnes zahráli ve finále grandslamového turnaje poprvé v kariéře.

"Děkuju svému spoluhráči Robinovi, že jsme si během těch 14 dní užili legraci a nakonec jsme se dostai až sem. Byla to skvělá zkušenost a doufám, že se nám bude dařit i v průběhu roku," řekl Sijsling.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist