Bratři Bryanovi v Melbourne vítězí už popáté a mají 10. grandslam

29. 1. 2011, 14:21
Aktuality 2
AUSTRALIAN OPEN MUŽI - Čtyřhru na Australian Open vyhráli popáté za posledních pět ler Američané Bob a Mike Bryanovi. Světové jedničky ve finále porazily indické duo Mahésh Bhúpathí a Leander Paes a získaly už jubilejní 10. grandslamový titul.
Bob a Mike Bryanovi

Tak tahle čtyřka se na okruhu ATP potkala v jednom utkání vůbec poprvé. Zatímco Bob a Mike Bryanovi dominují mužské čtyřhře zhruba posledních sedm let, dvojice Mahésh Bhúpathí s Leanderem Paesem naháněla soupeřům strach na přelomu tisíciletí.

Dva skvělé deblové páry v dnešním finále předvedly velmi kvalitní deblový tenis plný útočných úderů, smečí a skvěle zahraných volejů. Lepší přeci jen byly současné světové jedničky bratři Bryanovi, kteří ani jednou neztratili podání, nasázeli 26 vítězných úderů a zvítězili 6-3 6-4.

Jednatřicetilá americká dvojčata tak v 18. grandslamovém finále dosáhla již na jubilejní 10. titul a dělí je jediný vyhraný turnaj 'velké čtyřky' od vyrovnání rekordu legendárního dua Mark Woodbridge a Todd Woodforde. Celkově převzali už 68. trofej pro vítěze, víc jich žádný jiný pár nezískal.

Grandslamové tituly bratrů Bryanových:
Australian Open ... 2011, 2010, 2009, 2007, 2006
French Open ... 2003
Wimbledon ... 2006
US Open ... 2005, 2008, 2010

Na Australian Open bratři Bryanovi vyhráli popáté za posledních šest sezon. Pouze jednou od roku 2004 nebyli ve finále.

"Je skvělé je (Bhúpathího s Paesem) vidět po deseti letech hrát zase spolu. Jste indický express a jsem rád, že jste se vrátili," řekl Mike Bryan směrem k poraženému páru. "Dnes jsme museli hrát skvělý tenis, možná nejlepší tenis za dlouhou dobu. Ještě jednou díky kluci, uvidíme se zase příští rok," dodal bratr Bob.

"Musím klukům pogratulovat, předvedli parádní výkon. Je to důvod, proč jsou nejlepší na světě," blahopřál vítězům Bhúpathí.

Indům titul z Melbourne stále jako jediný chybí
Bhúpathí s Paesem společně vyhráli dvakrát French Open a jednou Wimbledon. V letech 1997 až 2002 získali celkem 22 titulů z turnajů ATP. Pak ale spolupráci omezili a dokonce kvůli osobním sporům spolu za poslední dva roky odehráli jen tři zápasy v Davis Cupu a jeden na závěr loňska v Bangkoku.

Svůj konflikt si už ale prý vysvětlili a minimálně na úvod letošního roku spolupráci obnovili. Sedmatřicetiletý Paes a o rok mladší Bhupathí totiž toužili po zkompletování sbírky grandslamových titulů z mužské čtyřhry. US Open sice vyhráli s jinými partnery, ale na Australian Open hráli oba maximálně ve finále.

U vyrovnání nejlepšího výsledku zůstalo i letos a kdoví, zda se tenisoví veteráni z Indie v Austrálii za rok neobjeví znovu po svém boku.

- AUSTRALIAN OPEN MUŽI (Austrálie - Melburne, tv. povrch) -
sobotní výsledky (29. 01. 2011)

Čtyřhra - finále:
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Bhúpathí/Paes (3-Indie) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bryanové legendy:-D
Reagovat
misoSK
Bhupathi s Paesom by mali zotrvat spolu, uz im nezostava vela rokov vo svetovom tenise a rad ich este uvidim vyhrat spolocne par turnajov, snad aj AO, buduci rok by este mohli mat sancu :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist