Brazilec Bellucci dostal pětiměsíční trest za doping. Na okruh se vrátí v únoru

4. 1. 2018, 23:44
Aktuality 4
Thomaz Bellucci se provinil proti pravidlům. Brazilský tenista v září dostal pětiměsíční trest a zákaz startu na turnajích za pozitivní test na zakázané diuretikum, které odhalila dopingová kontrola na červencové akci ATP ve švédském Bastadu. Třicetiletý Brazilec apeluje, že je nevinný a zakázané léčivo pozřel nevědomky ve vitamínovém koktejlu. Na kurty se vrátí na začátku února.
Profily hráčů
Thomaz Bellucci

Thomaz Bellucci odehrál poslední soutěžní zápas na konci srpna na grandslamovém US Open, kde vypadl hned v prvním kole, a na dalších turnajích nestartoval.

Důvod je nyní jasný. Dopingová zkouška na červencovém podniku ATP ve švédském Bastadu v jeho těle odhalila stopy hydrochlorothiazidu, diuretika, jehož hlavním využitím je léčba vysokého krevního tlaku.

Třicetiletý Bellucci, bývalý 21. hráč světa, který aktuálně figuruje až na 112. pozici ve světovém hodnocení, tvrdí, že je nevinný a lék se mu do těla dostal po požití vitamínového koktejlu. "Nikdy by mě nenapadlo, že multivitamín vyrobený lékárnou může něco takového způsobit," řekl vítěz čtyř turnajů ATP.

Brazilský antukový specialista může být každopádně rád za pouhých pět měsíců, jelikož trest, který mu vyprší 31. ledna, mohl být klidně i čtyřletý. Na kurty se chce Bellucci vrátit 5. února na antukové akci ATP v ekvádorském Quitu.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Je to problém, pořád hlídat, co se může, co ne. Ale chápu, že když společnost nechce doping ve sportu, tak to jinak, než vypsat seznam nepovolených nejde.
Reagovat
letityfanousek
to by mne zajímalo, kolik bych toho musel sežrat abych porazil Nadala.
Reagovat
Venca
Nepomůže, akorát se z toho pochč*ješ. Ale zamaskuje to něco tvrdšího
Reagovat
Roger_Federer
Presne..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist