Brenda Fruhvirtová vyhrála už 14. turnaj ITF, ve finále stále neprohrála

12. 11. 2023, 11:24
Aktuality 28
ITF - Brenda Fruhvirtová ani ve svém 14. zápasu o titul nenašla přemožitelku. Šestnáctiletá Češka si pro šestou letošní a celkově 14. trofej pro šampionku došla bez ztráty setu na antukovém turnaji ITF W40 v řeckém Heraklionu, kde ve finále dvou nejvýše nasazených hráček smetla 6:1, 6:3 obhájkyni titulu Jekatěrinu Makarovovou. Ve světovém žebříčku se posune na 119. místo a o jednu příčku vylepší své maximum.
Brenda Fruhvirtová (© Profimedia)

Brenda Fruhvirtová loni vyhrála osm antukových podniků ITF W25 a letos už sbírá zkušenosti i na větších turnajích. Dokonce prošla kvalifikací Australian Open a Roland Garros, jen při premiéře na US Open utrpěla nečekaný debakl hned v prvním kole.

Vzhledem k věku má ale omezený počet startů na hlavním okruhu WTA a tak dál ničí soupeřky na turnajích ITF, které už dlouho neodpovídají kvalitě její hry.

Od začátku srpna odehrála šest antukových akcí ITF se zápasovou bilancí 28:1. Po triumfech v německém Hechingenu (ITF W60), Lipsku (ITF W25), nizozemském Oldenzaalu (ITF W40) a italské Santě Margarita di Pula (ITF W25) si pro trofej pro vítězku došla také na podniku ITF W40 v řeckém Heraklionu.

Šestnáctiletá Češka v pěti duelech neztratila ani set. V nedělním finále nedala šanci loňské šampionce Jekatěrině Makarovové, druhou nasazenou Rusku přehrála 6:1, 6:3.

Fruhvirtová znovu potvrdila, že finálové zápasy jsou její parketa. Vyhrála všech 14 soubojů o titul a ztratila přitom pouhé dva sety. Letos triumfovala pošesté, na začátku sezony v indickém Bangalúru (ITF W40) získala zatím také jediný titul mimo antuku.

Ve světovém žebříčku by se měla posunout na 119. místo a o jednu příčku vylepší své maximum.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
Blondie
Konci, minimalne docasne, KrejSi, uz spolu az na OH hrat nebudou... Pauza na prani Katky. Budou mi chybet!
Reagovat
misa
Už delší dobu na nich bylo vidět, že je to moc nebaví.
Reagovat
hanz
Tak tak, vidím to na OH, ono už jim stejně o nic nejde, vyhrály všechno podstatný.
Reagovat
Liverpool22
Syndrom vyhoření - vyhrály všechno. Změna jim může prospět. U Katky bude klíčové jakou partnerku si vybere. Bára se možná na debl úplně vyprdne a soustředí se na singl
Reagovat
Preview.lover
Zajímavé by bylo spojení sil s nějakou síťařkou.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přesně to jsem psal vedle. Tak aby obě tlačily od sítě. Na výběr ale moc kvalitních deblistek ze špičky není. Napadla mě BHM nebo proškolit NosLindu.
Reagovat
lvicek
Ale ted na BJKCupu ta nalada mezi nimi vypadala v pohode. To ze se trapi se s spis tahlo i se zdravotnimi problemy obou a s tim souvisejici ztatou formy i v singlu. Darit se jim jednotlive zacalo zase az ted na podzim. Pokud jim zmena prospeje, tak proc ne, budu rada, kdyz se zase nekdy daji dohromady a budou znovu vsechny valcovat ;).
Reagovat
tommr
Brendin 14.titul:
https://i.imgur.com/Y556fV4.jpg

V pouhých 16 letech se Brenda dostala na třetí příčku v počtu vyhraných ITF turnajů mezi českými hráčkami ...
Nejvíce ITF titulů získala Petra Cetkovská (21), druhá v pořadí je Lucka Hradecká (19) a o třetí místo se zatím dělí Brenda s Bárou Krejčíkovou a Renatou Voráčovou (14) ...
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Fransoas
Je to rozhodně impozantní. Doufejme,že se jí tato příznivá sportovní vlna bude držet co nejdéle. Samozřejmě gratulace pro naši další nadějnou mladou hráčku.
Reagovat
karlosray
Reagovat
misa
?
Reagovat
Mony
Teď ještě, kdy končí uzávěrka MD na AO? Tipuji někdy koncem listopadu. Snad Brenda nějaký turnaj do limitu zbyl.
Reagovat
misa
Má ztrátu okolo 100 bodů, takové množství se na čtyřicítkách nedává.
Reagovat
Mony
Na 2 ano
Reagovat
tommr
Je ale otázka zda Brenda ještě bude někde hrát nebo jestli po dnešku ukončí sezonu. Pokud vím tak je momentálně přihlášená na čtyřicítku v Mexiku od 20.11 a pak už nemá psanýho nic ...
Reagovat
R01316
Ja myslim, ze v Mexiku hrat bude. Nejspis se bude na zimu presouvat na Floridu, tak se v Mexiku stavi po ceste
Reagovat
Tomas_Smid_fan
JA zrušila? Tak jako tak, asi v pohodě, ať si dá pauzu, y pak se může soustředit na přípravy před AO.
Reagovat
GaelM
Imho JA šňůru letos neměla vůbec v plánu, to byly akorát sny některých zdejších turnajových stratégů smile
Reagovat
hanz
Mě spíš zajímá, kdy vyhraje nějakej zápas ve WTA... Andrejevojc si tam vodí stálice - Krejča by mohla vyprávět - Brendička však byla na těchto akcích jen povoděna...
Reagovat
Mony
Teď se hlavně potrebuje dostat do TOP100..pak to bude o něčem jinem
Reagovat
Mantra
a o čem jiném? to ostatní přestanou hrát?
Reagovat
tommr
Brenda pak nebude muset hrát kvalifikaci na GS a na menších turnajích ...
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Kandinsky1
Kdyby se celou sezonu nesrala na 25/40, tak už v ní je.
Reagovat
tommr
Brenda má šestej letošní a celkově 14.titul! Ve finále podala velmi dobrej výkon a nedala soupeřce šanci ...
Zápas přitom začala nejhorším možným způsobem a hned v první hře ztratila podání čistou hrou. To jí ale nerozhodilo spíš právě naopak a od té chvíle v zápase jasně dominovala ...
V žebříčku se posune na nové kariérní maximum (118) což by jí mělo stačit na nasazení mezi první šestnáctkou v kvalifikaci na AO ...
Reagovat
A211
Brende F k vítězství,jen tak dál.
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist