Brinerová si v Taškentu zahraje poprvé v semifinále

15. 9. 2011, 10:46
Aktuality 0
WTA TAŠKENT - Eva Birnerová si v Taškentu poprvé v kariéře zahraje v semifinále turnaje WTA. Sedmadvacetiletá rodačka ze severočeského Duchcova porazila v dnešním čtvrtfinále 6-4 4-6 6-3 Rusku Valerii Savinychovou.
Eva Birnerová

Eva Birnerová má na kontě dva vyhrané turnaje na elitním okruhu ve čtyřhře, v singlu však bylo jejím dosavadním maximem čtvrtfinále. Do něj v uzbecké metropoli postoupila po pěti letech a po téměř dvouapůlhodinové bitvě s Valerií Savinychovou mohla slavit premiérový postup mezi nejlepší čtyři. 

Aktuálně 115. hráčka světa Birnerová oplatila o sedm let mladší soupeřce porážku z dubnového turnaje nižší kategorie ITF v Johannesburgu.

Birnerová, jež ve druhém kole porazila nasazenou sedmičku Jevgenii Rodinovou, se v semifinále utká do třetice s Ruskou. Její soupeřkou bude buď Alla Kudrjavcevová, která dnes po setech 7-6 6-4 porazila Rumunku Soranu Cirsteaovou.

Stejně jako Birnerová se poprvé do semifinále turnaje WTA dostala i Urszula Radwaňská. Mladá Polka dnes zdolala ve třech setech Řekyni Eleni Daniilidouovou a s nejvýše nasazenou Ksenií Pěrvakovou z Ruska se utká o finále.

- WTA INTERNATIONAL TAŠKENT -
(Uzbekistán, tv. povrch, 220.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (15. 09. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Birnerová (ČR) - Savinychová (Rus.) 6-4 4-6 6-3
Pěrvaková (1-Rus.) - Larriéreová (Fr.) 6-1 6-2
Kudrjavcevová (6-Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 7-6(5) 6-4
U. Radwaňská (Pol.) - Daniiliduová (Řec.) 6-3 4-6 6-4

Semifinálové dvojice: Pěrvaková - U. Radwaňská, Birnerová - Kudrjavcevová

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist