Bublik má v Montpellier pátou šanci na první titul, poslední překážkou bude Zverev

5. 2. 2022, 21:49
Aktuality 9
ATP MONTPELLIER - Alexander Bublik v hale v Montpellier porazil Srba Filipa Krajinoviče a popáté v kariéře postoupil do finále turnaje ATP. O premiérový titul si kazašský tenista zahraje s nejvýše nasazeným Němcem Alexanderem Zverevem, který se pokusí na vázat na triumf z roku 2017 a získat 20. trofej.
Alexander Bublik

Alexander Bublik od loňského května nevyhrál na 20 akcích po sobě víc jak dva zápasy. Hranici málem nepřekonal ani tento týden, ve včerejším čtvrtfinále s Robertem Bautistou byl dvakrát dva míčky od porážky. 

24letý Kazach ale čtvrtfinálovou bitvu zvládl a dnes vyhrál dokonce počtvrté v řadě. V semifinále si poradil hladce 6-4 6-2 se Srbem Filipem Krajinovičem a vybojoval své celkově 5. finále na okruhu ATP. 

"Včerejší těsná výhra mi dodala sebevědomí před dnešním zápasem. Se svým výkonem v semifinále jsem spokojený a doufám, že zítra ho dokážu posunout ještě o level výš," řekl Bublik. 



O premiérový titul si kazašský tenista zahraje s Alexanderem Zverevem (h2h 1-0), kterého v jediném vzájemném duelu loni v hale v Rotterdamu porazil. Nejvýše nasazený Němec v semifinále smetl 6-1 6-3 Švéda Mikaela Ymera, který nedokázal na předchozí dva skalpy trojnásobných šampionů Gaëla Monfilse a Richarda Gasqueta.

24letý Zverev se ve Francii snaží spravit chuť po nezdaru na Australian Open. V Montpellier hraje potřetí a poprvé od triumfu v roce 2017, dnes svou zápasovou bilanci na Open Sud de France vylepšil na 10-1. V neděli bude hrát o jubilejní 20. titul.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 490.990 eur
sobotní výsledky (05. 02. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Zverev (1-Něm.) - M. Ymer (Švéd.) 6-1 6-3
Bublik (6-Kaz.) - Krajinovič (5-Srb.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lol, Zverev po novom nevie vyhrat ani sranda turnaje :)
Reagovat
Rafaeoli25
To bude asi hodně bídná sezóna.
Reagovat
Pe3k
Bublifuk vyhrál první titul. Bylo to proti bezkrevnému Zverevovi. Saša porazil Sašu. Gratz. Snad se brzy dočká i FAA.
Reagovat
SAS3891
Bublík vyhrajesmile
Reagovat
Krisboy
Přál bych mu to, ale myslím, že Saša bude proti smile
Reagovat
Mony
Na Sašu má nový trumf - servis se spodní rotací
Reagovat
Krisboy
smile
Neviděl jsem ani loptičku, použil to? smile
Reagovat
Mony
Nevim
Reagovat
Krisboy
V highlights to nebylo, ale hrál opravdu skvěle smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist