Bulharsko na premiérovém ATP Cupu nahradí Švýcary

14. 11. 2019, 10:12
Aktuality 5
Švýcarské tenisty nahradí v premiérovém ročníku ATP Cupu Bulharsko s týmovou jedničkou Grigorem Dimitrovem. Švýcaři přišli o účast na lednovém turnaji v Austrálii poté, co se omluvil jejich nejlepší hráč Roger Federer, přičemž už dříve odřekl start i Stan Wawrinka.
Profily hráčů

ATP ve středu dodatečbě nominovala na základě žebříčkového postavení nejlepších hráčů zbývajících šest zemí, které zkompletovaly pole 24 mužstev. Vedle Bulharska si začátkem roku na turnaji zahrají Chile, Polsko, Uruguay, Moldavsko a Norsko.

Česko se podle očekávání ATP Cupu nezúčastní. Při ohlášeném konci kariéry Tomáše Berdycha je tuzemskou jedničkou až na 105. místě žebříčku Jiří Veselý.

Kromě Federera, jenž se omluvil koncem října z rodinných důvodů, se turnaje zúčastní všichni aktuální členové Top 10. Pořadatelé oznámili, že start přislíbilo 26 z nejlepších 30 tenistů světového žebříčku.

Turnaj, jenž navazuje na někdejší Světový pohár, se uskuteční od 3. do 12. ledna v Brisbane, Perthu a Sydney jako příprava na úvodní grandslam sezony Australian Open. Vítězové získají 750 bodů do žebříčku a největší díl z celkové dotace 15 milionů amerických dolarů.

ROZLOSOVÁNÍ ATP CUPU 2020
Skupina A: Srbsko, Francie, JAR, Chile
Skupina B: Španělsko, Japonsko, Gruzie, Uruguay
Skupina C: Bulharsko, Belgie, Británie, Moldavsko
Skupina D: Rusko, Itálie, USA, Norsko
Skupina E: Rakousko, Chorvatsko, Argentina, Polsko
Skupina F: Německo, Řecko, Kanada, Austrálie
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
spaniel
Federer, pravý opak egoisty...uvolnil své místo, aby kluci bulharští měli celoživotní zážitek.
Reagovat
Fandina
Německo, Řecko, Kanada, Austrálie ... to se povedlo, na top mladíčky :-))
Reagovat
misa
Moldavsko, Gruzie, Norsko má výše postavenou jedničku než ČR. Bravo!
Reagovat
Fandina
Jj, je to děs s našimi kluky. Po Berďovi potopa. Pořád doufám, že se Veselka zvedne a také, že budou nějací mladíčci. Dívala jsem se na ty tři země a oni mají jednoho na žebříčku výš, ale pak také nic moc. U Moldavska 46 Albot a pak 828 Cozbinov a 1207 Cretu. Ostatní nejsou na žebříčku. Gruzie 26 Basilashvili a pak 676, 882, 1195, 1892. Norsko má z nich druhého hráče nejníž, ale také jen tři na žebříčku 55 Ruud, 338 Durasovic a 1572 Hellum.
Reagovat
Fransoas
Vy Jirku nazýváte Veselkou,ale asi nemůže být určitě veselý.Nevypadá to,že by se mohl zvednout.V jednom článku si pochvaloval velice dobrou spolupráci s Navrátilem.Dále se Zmiňoval o tom, že po zranění bude chtít navázat na dřívější výsledky a že když to dokázali ostatní,tak to u něj bude podobné.Zatím to nevypadá.A protože je velká konkurence,tak mladí se zatím těžko prosazují.Doufejme,že v příští sezóně nastane trochu obrat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist