Bylo to utrpení, řekla o své výhře Kvitová

26. 5. 2015, 17:53
Aktuality 162
Výraz v obličeji Petry Kvitové v prvním kole Roland Garros nevěštil nic dobrého. Světová čtyřka vypadala hodně utrápeně, v chladném dnu na pařížské antuce ani trochu nezářila, ale postup nakonec přeci jen vybojovala.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Marinu Erakovicovou z Nového Zélandu na centrálním dvorci porazila ve třech setech za skoro dvě a půl hodiny. "Jsem ráda, že jsem nevypadla v prvním kole a ještě můžu hrát," řekla Kvitová už s úsměvem na rtech.

S Erakovicovou se střetla popáté v kariéře a popáté vyhrála. Jednoduché to ale nebylo a ani to nečekala. "Vždycky jsem se proti ní zapotila, ale nemyslela jsem si, že to bude až tak těžké. Jsem ráda, že jsem to zvládla," řekla Kvitová.

Trápení Kvitové na kurtu mohl pozorovat každý v hledišti i u televizních obrazovek. Její tvář mluvila jasně. "Bylo to utrpení. Obličej neklamal," souhlasila.

Po využitém mečbolu se otočila se zaťatou pěstí ke svému týmu v hledišti, ve kterém seděli mimo jiné trenér David Kotyza, psycholog Michal Šafář a vyplétač raket Richard Šodek. "Bylo to těžké i pro borce v boxu," řekla Kvitová, jíž samotné spadl velký kámen ze srdce. "Bylo to hodně emotivní. Nemohla jsem si vyhrát servis. Naštěstí jsem to nakonec dohrála. Počítá se výhra a jde se dál," řekla hráčka z Fulneku.

V první sadě dotahovala a otočila ze stavu 2-4. "Musela jsem zabojovat, ale o tom tenis je," řekla. Po ztraceném druhém setu musela udržet nervy v rozhodujícím třetím. "Pořád to bylo na vážkách, ale v prvních kolech na grandslamu nemůžete čekat něco lehkého. Hned v prvním kole jsem dostala školení," řekla Kvitová.

Kvitová mívá v prvních kolech problémy. Většinou v nich nehraje nejlépe a výhry vydře, tak jako třeba letos v Madridu, kde nakonec získala titul. "Každá výhra je dobrá a doufám, že se budu v turnaji postupně zlepšovat," přála si tenistka.

Dvojnásobné vítězce Wimbledonu úplně nesvědčily podmínky. Hrálo se v chladu a na kurtu je více antuky než dříve. "A balony neletí. Je to dřina hrát s nimi útočně. Je to spíš tlačení, aby to tam spadlo. Dlouho jsem to nezažila," řekla Kvitová.

V dalším kole narazí na Španělku Silvii Solerovou, s níž se dosud nestřetla. "To bude liftovaný forhend a možná nějaký čopíček," odhadla a dodala, že neví, co ji čeká. "To bude úloha pro Davida," podotkla, že očekává rady od kouče.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

162
Přidat komentář
Jan
Kdyby ale Petra takhle trpěla a s obtížemi vyhrávala až do finále, tak bychom se nezlobili :) Na to, že od ní nikdo nic nečekal, tak to bylo dobré :) Je to Petra, co byste chtěli. To už jste se nenaučili, že tak hraje ? Když jí to v dalších kolech půjde lépe a lépe, tak budeme rádi všichni. Když ne - je to Petra.
Reagovat
Fandina
Peťulinka tak hraje odjakživa. Nahoru a dolů. A to nahoru je podstatné, že to dokáže. Jsou jiné, které to nikdy nedokáží, narozdíl od Petry. Tak jí přeji, aby byla vždycky top, i když vím, že pokaždé se nedaří. Peti pojď!!!
Reagovat
Jan
Máš velikou pravdu. Nahoru to jiným nejde nikdy. To jsi vypíchla pěkně.
Reagovat
FulnekUltras
I za mě naprostý souhlas.
Reagovat
Jan
Sestry co to je, co to je ? Utrpení vaše velebnosti ...
Reagovat
FulnekUltras
Ale když já nevím nevím...(kde se to vypíná)...
TMA
To máš v celý vsi... ;-)))
Reagovat
VlS
článek poměrně jedovatej, reálný jádro mu upřít nelze, ale to pro nás není žádná novinka.
Hlavní rozdíl mezi Marií, Serenou, možná Vikou a Petrou je podle mě spíš v hlavě, než v somatypu a kde čem.
Ale to není kritika Petry, každej z nás je vybavenej nějakou psychikou, nějakým somatypem a já nevím čím. Pánbů Petru nijak nepoškodil, vybavil jí tak, že se roky drží v absolutní špičce.
Hledat důvody, proč není jednička tu v somatypu, tu v astmatu, tu v psychice, tu v trenérovi, tu v partnerských vztazích, tu v rozhodčích, tu v počasí, tu v měsíční fázi a skvrnách na slunci, no jak kdo chce.
Játo u Petry bere tak, že nikdy nikdo dopředu neví jak to bude a buď vyhraje, nebo prohraje. Výhrou potěší, prohrou mě už nezarmoutí, obojí je normální, a při obojím je prakticky jedno, kdo je na druhý straně.
Reagovat
Jan
Reálné zhodnocení.
Reagovat
lars
ceho ?
Reagovat
Jan
všeho
Reagovat
blixa
Kubr : Tady Kubr
servis : Kubr ? Kdo je Kubr ? Neznám Kubr !
Kubr: No Kubr to je vedoucí !
servis: No to je pěkné, ale čeho, čeho ?
a Kubr tak těká očima po své kanceláři ...
Kubr: No tady toho všeho !!!
servis : tak to ovšem pardón ! To jste měl říct hned ! V tom případě k vám hned jede jeden náš ... váš! člověk !! Ale kam a proč ? Ale to je jedno ...
Reagovat
smazaný uživatel
Az ase rovnaka pesnicka, Kvitova a prve kolo na GS a slabucnkou súperkou a vyraz utrpenia jezisa Krista.... Hnus sa pozerat na taku tenistku, otravi vam cely den... Uz pri prichode na kurt je oduta ako mech zemiakov, pri kazdom udere sa jej odutost stupnuje... Je to jedna z najnesympatickejsich hracok na okruhu! Ale aspon nevypadla hned, este ze tam nebola "nebezpecna" KumKumka... Hahaha ale kvitofili budu stale trepat hluposti o uzasnj kvitovej! bez akejkolvek stipky sudnosti....
Reagovat
Roger_Federer
souhlas, , vidim to stejne..:):)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak proc se na to divas??? Kdyz me to nebavi, tak prepinam. Mela jsi si tam pustit nejakou tenisouvou slovenskou superstar, treba lacko nebo klizan, to jsou preci velke tenisove hvezdy...:-) zkuste tam u vas vychovat najakeho top tenistu a pak pomlouvejte ceske tenisove hvezdy
Reagovat
smazaný uživatel
ty si fakt velmi ale velmi hlupy kvitofil... keby som ten clanok napisal po cesky tak je to OK? Problem nie v tom ze som slovak ale v tom aka oduta a labilna je Kvitova a je mi uplne JEDNO CI JE TO CECH alebo ESKIMAK !!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Problém není v tom, že jsi Slovák, ale v tom, že jsi vůl.
Reagovat
Jabadu
V tvém podání dostává zakomplexovanost další, dosud nevídaný rozměr.
Slovák, píšící na český server a kritizující českou tenistku.
(A věřte mi, nebyl to hloupý chlapec ...) :-) :D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
a ja nepozeram na odutu kvitovu ale pozem tenis a velky GS!!!! asi neprestanem pozert GS len preto lebo je tam hnusna kvitova. Si fakt trapny kvitofil bez rozumu...
Reagovat
PetaM
Odkdy GS tvoří Kvitová?

V ženském i mužském pavouku je 128 a 128 hráčů. Tzn. 128 soubojů dohromady, v jednom je Petra, takže zbývá 127 soubojů. Netuším, proč se nepodíváš na 127 zápasů a ten jeden prostě nevynecháš. Nebo snad cíleně vyhledáváš jen ten jeden zápas? Trochu logiky, než napíšu hloupost, aspoň ... GS není o Kvitové, tak nedělej, že pokud chceš sledovat GS, musíš sledovat i Kvitovou ...
Reagovat
smazaný uživatel
ty si fakt velmi hlupa. ked pozeram tenis ako celok nemozem povedat na niektorého tenistu ze je mi nesympaticky???? co si ty nejaky uchyl a kvitofil???? Neni zdrave takto sa upinat na niektorého tenistu.
Reagovat
PetaM
Ale jasně, že můžeš. Pak ale nechápu, proč se na její zápasy díváš, když je ti nesympatická? Taky nezapínám zápasy Nadala nebo Šarapové. To chce zdravý rozum. Jenomže ty nemá ani rozum, a ani není zdravý.
Reagovat
smazaný uživatel
Chlap si říká Sylvia! To hovoří za vše. Z jeho příspěvku jsem se nasmála a nasmála. Ono si tento výtvor nic jiného nezaslouží. Ha ha ha, he he he, hi hi hi, ho ho ho, hu hu hu. Ostatných ohováraš, že su hlupy. Sam sa pozri do zrkadla .....z celého příspěvku čpí velice koncentrovaná a tupá závist. Sylvia, která si muž, uži si ji, plně si ji zasloužíš.
Reagovat
slacker
Chlap si rika PetaM, to take hovori za vse :-D
Reagovat
VlS
?????, ty neznáš žádnýho Petra, kterýmu se říká Péťa nebo Peťa? Nevidím na tom nic divnýho.
Reagovat
slacker
Znam, ale vsem je mene nez 10 let
Reagovat
VlS
Tak to já znám i 70 letý
Reagovat
FulnekUltras
No bež si pekne poohýžďať Marfušku - u jej riti je tvoje miesto... ;-)))
Reagovat
tommr
od Eda McGrogana z tennis.com:
http://www.tennis.com/pro-game/2015/05/person-person-petra-kvitovas-latest-head-scratching-struggle/55024/#.VWTa4GeJh3w

In simple terms, she (Petra Kvitová) is absolutely maddening to watch. At times she fails to even resemble the two-time Wimbledon champion that she is; her game is that hit or miss. This is hardly groundbreaking news, but Kvitova can lose to anyone on any given day, despite a ranking that?s regularly in the Top 5. I both commend and pity her hardcore fans.
Reagovat
EllNino
"madenningL :D tak to je přesný slovo :))
Reagovat
PetaM
Kdo umí fandit, fandí Petře. Kdo neumí fandit, no ... spokojí se s ostatními :D :D

- jenom nadsázka - to jenom tak pro jistotu, kdyby to z vás někdo vzal osobně :D :D
Reagovat
sprchon
Hardcore fans. :D :D
Reagovat
FulnekUltras
kteří si pak s Petrou logicky umějí užívat každou radost dvojnásob... ;-)
Reagovat
LukasH
Mně spíš přijde ten článek zbytečnej. Nic, co bychom nevěděli. Naopak je tam cítit od autora mírná zaujatost - např. prohrát měsíc po vyhraným Wimbledonu na dvou turnajích na jiným povrchu v úplně jiných podmínkách není nic výjimečnýho. Máša to měla dost podobně. Dál mi přijde trochu mimo se tolik divit, že se Petra po vyhraným Madridu na FO trápila. Kdo přece sleduje Petru dlouho, musel pochopit její filozofii hry, osobnost, ale i ty omezený možnosti. Přiznala si to i sama.
Reagovat
tommr
omezený možnosti? Co tím myslíš? V čem má Petra omezený možnosti oproti například Sereně nebo Sharapový? :)
Reagovat
FulnekUltras
omg... ;-(((
Reagovat
LukasH
Především jsou to obě lepší tenistky. Serena je kapitola sama pro sebe a Maria má agresivní, ale obecně preciznější hru.
Petra není úplně sportovní somatotyp. Přílišná fyzická zátěž při tréninku jí nedělá dobře, čemuž se, vzhledem k jejímu typu postavy, nedivím a těžko pak bude běhat na pomalý antuce a vyhrávat výměny o 20 míčích.
Reagovat
FulnekUltras
U Sereny, Maši i spousty dalších bych ještě obecně dodal, že jsou prostě na tenis "líp vybaveny". Tím pádem se pak poměrně často stane, že můžou být v určitém konkrétním zápase a prostředí "lepší". Nic víc.
Reagovat
LukasH
Tak Serena je prostě Serena. Ta má fakt všechno a když se to u ní sejde, nemá slabinu. Spoustu lidí si myslí, že je to hlavně proto, že je přetlačí silově, ale není to (jen) v tom. Má vynikající techniku a schopnost přizpůsobit se v podstatě jakýkoliv situaci na kurtu. To se prostě nejde nijak naučit a řekl bych, že po ní už žádná taková nebude.
U Marie bych souhlasil, že je to v podstatě jak píšeš, i když ten její styl je bezpečnější než Petry, ale zároveň stejně účinnej...
Reagovat
FulnekUltras
Serena to má v ruce tedy opravdu výjimečně - a v tomhle se projevují nejen léta zkušeností ve vrcholovém tenisu, ale i objem úderového drilu už od raného mládí. Některé další aspekty její nynější hry - včetně silových - bych tady nechtěl blíž rozebírat, protože to s diskutovanou záležitostí už nesouvisí.
Když ale uvážíme, že ze současné širší špičky má oproti Petře čistě fyzicky lepší dispozice určitě několik desítek dalších hráček, potom skutečnost, že dlouhodobě se před ní drží vlastně jen dvě z nich, lze brát svým způsobem za zázrak.
Reagovat
smazaný uživatel
Brát to čistě podle vyhraných turnajů, je před ní za posledního 4 a půl roku akorát Serena, Petra si s náskokem drží druhé místo. ;-)
Reagovat
lars
a od 1.1.2012 je kde ?
Reagovat
smazaný uživatel
Nechce se mi to počítat, ale odhadem tak na 3-4 pozici. Kromě Marie a Viky by jí nikdo předběhnout neměl.
Reagovat
Roger_Federer
A brat to ciste podle prekvapivych proher z hrackou mimo top 20 je na 1 miste z elitni desitky.
?
Reagovat
smazaný uživatel
To nikoho nezajímá. :-p
Reagovat
Roger_Federer
lip vybaveny...:), maji treti ruku?Nebo co jako?
Reagovat
tommr
no mě teda nepříjde postava Petry zase o tolik odlišná od postavy Sharapový a Sharapka dokáže na antuce vyhrát s kýmkoli. Rozdíl nejspíš nebude ani tak v možnostech jako spíš v přístupu k tréninku i k zápasům ... :)
Reagovat
LukasH
Tak se na ně podívej. Petra chvíli běhá a je červená. Maria je atletka. Myslíš si, že Petra už nespolupracuje se Stoberem, protože je líná nebo pohodlná?
Reagovat
smazaný uživatel
Obávám se, že myslí.
Reagovat
FulnekUltras
Tohle je spíš jen zdánlivě dobře viditelná špička ledovce...
Reagovat
smazaný uživatel
Máš zapotřebí tyhle laciné poznámky?
Reagovat
rib
no minimálně prsa jsou nesrvonatelná (Masha jak když štípne a vytáhne :-)) na první pohled, naživo je Masha takové ramínko na šaty a jinak nikde nic, petra má naopak moc pěknou ženskou a souměrnou postavu... Trochu jinak to vypadá v TV :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kvirova je tlsta a velka obluda a ze zenska postava? co ti sibe? Ved je ako obryna, velka hlava, velke bruho, velke cecky, krive nhy, skaredy zadok... ozaj zenska postava ala VENUSA
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, že ty sis zase zapomněl vzít prášek :-p
Reagovat
blixa
Tomu už žádný prášky nepomůžou. Vrozená demence je neléčitelná ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Arsenik prý zbaví všech problémů. Jednou provždy. :-)
Reagovat
Jan
Určitě hraje roli i to, že v Madridu byla rychlá antuka, zatímco v Paříži to je pomalé včetně "Nadalových" míčů, možná se jí v Madridu lépe dýchalo a ještě byla fyzicky připravená od Strobera. Teď, když ho vykopla, to půjde zase dolů, určitě to hraje roli, zejména na antuce. Fyzička je Petřino úzké místo. Když má fyzičku, vyhrává turnaje, jinak je to většinou děs a bída. A kromě toho "neznámý vliv", kdy jeden den zahraje úžasně a je schopná porazit kohokoliv a druhý den prohraje s kýmkoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Stober ji fyzicky moc dobře nepřipravil, když si kvůli tomu musela dát měsíc pauzu. A po pauze toho s ním už asi moc nenatrénovala, navíc Madrid zas tak dávno nebyl, aby se mezi ním a RG mohl být nějaký rozdíl. Navíc nevidím důvod, proč by to po jeho vykopnutí měla jít s fyzičkou dolů.
Reagovat
Jan
Budoucnost ukáže. Bez fyzičky nemá šanci uspět ve více zápasech za sebou. Vždycky, když vyhodila fyzioterapeuta, šlo to pak s ní z kopce. Asi jí to nedělá dobře, když má tvrdě makat, ale to je pak problém.
Reagovat
smazaný uživatel
S fyzičkou nikdy extra zásadní problémy neměla. A že by vždycky, když vyhodila fyzia, šla s fyzičkou dolů, to je vyloženej nesmysl.

U ní není problém v tom, že nechce makat, ale spíš v tom, že dlouho podléhala takovým "expertům" jako ty, a snažila se ze sebe udělat tenisovou atletku, což - jak definitivne ukázal test Stoberem, u ní zkrátka fungovat nemohlo.
Reagovat
Jan
Amen. A co rozhodčí ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co mají s Petřinou fyzičkou společného rozhodčí? :)
Reagovat
Jan
Nic. Ale nadáváš na ně.
Reagovat
Jan
Jinak, snad uznáš, že když měla kila navíc a na kurtu funěla jak dobíhala míče a hned byla červená v obličeji, někdy vypadala na infarkt, viz loňské AO nebo FC 2013 v Itálii, že to určitě nebylo ono.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona ale takhle po delší výměně vypadá i teď, kor když je třeba větší teplo.

U ní tak z 80 % záleží na psychické pohodě. Když v ní byla, tak i s kilama navíc dokázala dobíhat míče a sázet winnery, že se soupeřka ani nestačí otáčet. Koneckonců v tom roce 2013 trhla rekord v počtu odehraných a počtu vyhraných tříseťáků, což s teorii o špatné fyzičce moc dohromady nejde. Neříkám, že má na fyzičku rezignovat úplně, ale je dobře, že už si snad uvědomila svoje limity a nesnaží se to za každou cenu rvát přes ně, protože to bylo silně kontraproduktivní.
Reagovat
slacker
Silne kontraproduktivni?
Reagovat
rib
Tak se zdá, že Ed se s Petřinou hrou nemůže vyrovnat :-)))))
Reagovat
VlS
Třeba byl hardcore fan a už to nezvládá :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je opravdu Péťa v live rankingu druhá????
Reagovat
PetaM
Jasně :)
Reagovat
Fandina
Je jupííííííííííííííí !!!!!!!!!!!!!
http://www.tennis4wta.com/Siralama/s1_50.html
http://live-tennis.eu/wta-live-ranking
Reagovat
smazaný uživatel
OPRAVDU ANO!!!!!!!!!
Reagovat
Patri.k
Když má Petra velké problémy nebo prohraje, tak vychvalujete soupeřku, jak i 100 hráčka světa předvedla famózní výkon, jenže to je trošku zkreslený pohled. Podle mě soupeřka Petry hrála průměrně, ačkoliv většina semnou nebude souhlasit, vždyť spoustukrát nemusela ani hrát, prostě podala a Petra to asi 100x vyhodila z kurtu, to pak proti Petře může zazaářit kdokoliv.
Reagovat
slacker
Budes narcen ze jsi neempatickej :-D
Reagovat
EllNino
ne protože já to vím, že Petra hrála strašně, ale ty nejsi empatický člověk, píšeš prakticky jen, když tenistka prohraje a nebo když má nějakou slabou chvilku, fakt bejval si celkem fajn, ale tohle je tvoje špatný dvojče ...
Reagovat
LukasH
Ale jo, nikdo neříká, že hrála Erakovič famózně. Hrála dobře. Petra se trápila zřejmě z více důvodů a ty podmínky k tomu přispěly. To přece není žádná výmluva, protože kdyby to tak nebylo, mohla by pak hrát všude stejně dobře jako ve Wibledonu.
Reagovat
Patri.k
Nejhorší to má Hradecká, v 2. kole dostane skvělou hráčku, obvykle platí, že když vyřadíte v tak brzké fázi turnaje tak silnou hráčku, dostanete už trochu lepší soupeřku, ale pro Hradeckou ne, po Azarenkové tam má ještě větší bombu, je to škoda, Hradecká má tak famózní formu, že by mohla za normálních okolností daleko... Naše favoritky Lucka, Petra, Karolína mají velmi příjemné soupeřky na 2. kolo, dalo by se říct, že statisticky i lehčí než v kole prvním
Reagovat
tommr
jj Lucka Hradecká má velice těžkej los. Těžkou soupeřku bude mít ve druhým kole i Tereza Smitková ...
Petra, Lucka Šafářová a Karolína Plíšková mají naopak poměrně hratelný soupeřky. To je ale právě výhoda nasazenejch hráček, kterou ovšem nedostaly zdarma, ale musely si jí těžce vybojovat ... :)
Reagovat
FulnekUltras
já bych Lucku H. ani trochu nepodceňoval... ;-)
Reagovat
Patri.k
Já ji taky hodně věřím, ale přeci jen Azarenka, Serena, to by bylo velké sousto i pro Šarapovou, co teprv pro ni
Reagovat
FulnekUltras
když půjdeme logicky správně zápas od zápasu, tak ten nejbližší by mohl vyjít... ;-)
Reagovat
tommr
a to třísetová výhra nad 80.hráčkou světa není žádný terno ...
Proti Soler-Espinosa bude muset Petra značně přidat. Španělka je sice v žebříčku ještě níž než Erakovicová, ale hra na pomalý antuce jí vyhovuje a bude určitě velice nebezpečná. S Petrou sice ještě nehrála, ale pamatuju si na její zápas s Luckou Šafářovou loni při FC ve kterým Lucku pořádně potrápila. Lucka by Petře mohla jistě dát pár užitečných tipů jak proti ní hrát ... :)
Reagovat
EllNino
no potrápila, Lucka, jak poznamenal Pála, nastupovala téměř nerozehraná a ten 1. set se v podstatě rozehrávala, protože nemohla trénovat, byla nemocná ...Petra to bude mít ale hrozně těžký, ikdyž její soupeřka letos nemá ani 5 výher, tak bude chtít vyhrát, to je jasný :)
Reagovat
LukasH
U Petry je to v prvních kolech skoro vždycky trápení. Na to jsme si zvykli. Spíš mě zaráží ty podmínky, jestli je to o tý antuce pravda. Asi jo, když si na to stěžovali tenisti. Nic pro Petru a pramálo společnýho s Madridem. Zase věřím, že pokud by to Petra dotáhla do 4. kola, mohlo by jí to hodně uklidnit a zvednout. Do tý doby bude potřebovat spíš štěstí...
Reagovat
slacker
No nevim co ma "pomala" antuka spolecneho s tragickymi zasahy na siti, vyhazovanim se druhym uderem po servisu a hlavne podelanou hrou kdy to "tlaci" metr a pul od cary
Reagovat
LukasH
Ty mě fakt bavíš. Míč neletí, antuka je pomalá, musím dát větší ránu, aby to letělo a soupeřka nedoběhla. Skončí to chybou, druhou chybou, klesne sebevědomí, zkusím to tedy na síti, ale obecně je to na h...., zkazím na síti.
Je to tak těžký pochopit? Ale jo. Je, když jsi to nikdy v ruce nedržel...
Reagovat
EllNino
přesně, proto tak hejtím hru na antuce, protože mi to vubec nelítá a protihráči doklouzávaj vše -_- ...:)
Reagovat
slacker
Tak pokud to profesionalni hrac ma tak "v ruce" ze si musi davat radeji fora metr a pul. To i Andrejka hrala dnes proti Serene ucineji.
Reagovat
EllNino
jasně no ...Andrea hrála bez zábran proti megahráčce, takže to prostě zkoušela ...Petra jako TOP 4 hráčka cítí tlak, na největším kurtu proti vracečce, seš fakt tak neempatickej, nebo to jenom hraješ ? ...protože tohle muže říci jedině suchý teoretik ..
Reagovat
PetaM
Tady jde jasně vidět, že jsi tenis nikdy nehrál a jen ho sleduješ v televizi. Člověk, který byl fyzicky na kurtu, měl v ruce raketu, míček a hrál, by tohle nenapsal.

Ale proč to sem vůbec píšu, myslím, že všichni tady už vědí, že jsi tenis viděl ze sakra velké dálky.
Reagovat
slacker
Ze ty si lempl amaterky hrac tak laskave svoji nemohoucnosti na kurtu nepomeruj profi hrace.
Reagovat
EllNino
lepší lempl amaterský hráč, než lempl teoretik s plnou hubou keců ...
Reagovat
PetaM
:D :D :D Věřím, že Vesmír je nekonečný, protože jestli ne, ty jsi ho svou hloupostí totálně překonal.
Reagovat
smazaný uživatel
"Dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si nejsem zcela jistý." - Albert Einstein
Reagovat
PetaM
Tak tak, vzpomněl jsem si na něj. Jaký to kontrast s ubohým člověkem (je to vůbec člověk?), co se schovává za přezdívkou slacker.
Reagovat
slacker
Kontrast mezi Slackerem a Einsteinem je zajiste mnohem mensi nez mezi PetaM a Einsteinem
Reagovat
Fandina
PetaM je chytrý. Stačí si přečíst cokoli napíše. Tady patří k těm nejinteligentnějším. O tobě si to nemyslím.
Reagovat
slacker
Tvuj cuch na lidi je legendarni.
Reagovat
tommr
v tvým případě je nemožný se mýlit. Ty tu svojí blbost dokazuješ dnes a denně ... :(
Reagovat
slacker
Mozne je vsechno
Reagovat
FulnekUltras
Vnímat všude primárně blbost - stejně jako negativa - je dost omezující...
Reagovat
PetaM
Jsi odpad lidské společnosti, možná už ti to řekli i tví rodiče a proto jsi takový, jaký jsi.
Reagovat
slacker
Zalkni se.
Reagovat
Fandina
tak tak ... úsměv
Reagovat
Patri.k
Petra bude muset přidat proti hráčce, která v posledních 10 zápasech 1 vyhrála? A to navíc měla v 1. kole divokou kartu, která měla podobně katastrofální bilanci? Ono je to zavádějící, je to španělka, působí nebezpečně, ale tu statistiku má tak strašnou, že nevěřím, že ji jen povrch pomůže
Reagovat
LukasH
Petra má ve zvyku právě takový hráčky polejt živou vodou, aby mohly zahrát skoro životní zápas..:D:D:D
Reagovat
Patri.k
Pravda, tak, když proti tobě stojí světová hráčka a ty najednou zjistíš, že i s takovou můžeš hrát vyrovnaně, i když to obvykle není vlastním přičiněním, Petra ty míče prostě sama vyháže, tak to ty hráčky povzbudí no :DD
Reagovat
tommr
no kéž by si měl pravdu. Já ale žádnej lehkej zápas nečekám a jasná dvousetová výhra Petry by mě mile překvapila ... :)
Reagovat
slacker
Me by prekvapilo kdyby ten zapas byl okomnetovanm maximalne 2 komenty od Tommra se skorem v predmetu.
Reagovat
tommr
co pořád otravuješ ty úchyláku? Nejsem na tvoje přiblblý komenty vůbec zvědavej ... :(
Reagovat
FulnekUltras
ale co nás nezabije, může jedině posílit. Na téhle řiťuálské antuce to asi bude i dál převážně boj, ale Ty jsi přece bojovná lvice od přirození... ;-)

Pooooooooooooooooooooooojď !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
misa
Ne ne, od hlavy :)
Reagovat
PetaM
Prý od přirození :D :D :D
Reagovat
FulnekUltras
taky od narození, no... ;-)
Reagovat
slacker
to prirozeni ma od narozeni? :-D
Reagovat
FulnekUltras
přirozeně... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To nic není.. Ja na učitelku z matiky: Paní učitelko, mě ta matematika nejde od přirození :DDD
Reagovat
pockerface
Pozitivní je, že se Petra nevymlouvá a sama dokáže říct, že hrála hrozně, a že bude muset do příštího kola zlepšit úplně všechno. Takže dneska Petra bojovala spíš sama se sebou.
Reagovat
tommr
jj Petra je soudnější než některý její fanoušci ... :)
Reagovat
PetaM
Soudnější než ty a iqe je určitě :D
Reagovat
smazaný uživatel
No.. s tím by se asi souhlasit dalo. :-)
Reagovat
Fandina
http://www.tennis-arena.cz/hraci-hudruji-tak-pomaly-centrkurt-jsme-nezazili-7387cz/
Reagovat
misa
Hnusáci!
Reagovat
smazaný uživatel
Jakmile Petra nebo Tom na centru proti slušnějšímu běhavějšmu soupeři, hurá domů?...
Reagovat
smazaný uživatel
Na co se Janekda vymluví teď?
Reagovat
Fandina
Je to problém. Včera o tom mluvili na Eurosportu. Samozřejmě, že to není v pořádku, když na jednom kurtu je to o dost rozdílné než na jiných.
Reagovat
janek_da
já se na rozdíl od tebe nevymlouvám. já ti vysvětloval, proč to tak může být!

Ale že nechápeš, psaný text to jsem si už zvykl.
Reagovat
Fandina
Co je to za řeči tohle. Nechápeš psaný text. Kde to jsme?
Reagovat
slacker
Na portale plny dementu, ohybacu realit, Miki Topasu, modrobolseviku a adorantu
Reagovat
Fandina
To si nemyslím. Podle mě jsou tu podobní lidi, jako všude jinde. Někdo je víc doleva někdo doprava. Někdo pesimista někdo optimističtější. Nemyslím si, že TP je výjimka.
Reagovat
gigin
Hlavně je někdo tupý víc, jiný méně.
Reagovat
Fandina
Ale to tě nemusí trápit ne? Tupost druhých. Tebe se to přecde netýká, že?
Reagovat
gigin
Mi to je fuk. Akorát, že tupost udělala z toho portálu žumpárnu.
Reagovat
Fandina
Všechno je v lidech. Píší tak, jací jsou. Chytří, hloupí. TP není výjimkou.
Reagovat
gigin
Však to jsem psal ve 20:43 hod.
Reagovat
Fandina
Psal jsi tupí, hloupí o chytrých ani slovo. Ale já si myslím, že tu jsou obojí. Jako všude jinde.
Reagovat
janek_da
Jsme na veřejném webu. Toto není žádné nadávání, spíš povzdech.

Iqe už x-krát překrucoval moje výroky. Buď schválně nebo z nepochopení.
Reagovat
Fandina
Nejsem si jistá, jestli napsat o někom, že nerozumí psanému textu je nějaká formule, která otevírá brány k nějaké diskusi. Podle mě tedy ne.
Reagovat
Roger_Federer
No tak ty a Ige velmi casto nechcete chapat psany text, vybirate z nej co se vam hodi a reagujete na neco uplne jineho nez je tam napsano, nez je duskuze..demagogie.
Takze cemu se divis opravdu nechapu.
Reagovat
Fandina
Co psychiatr. Dobré?
Reagovat
Roger_Federer
;) :)..prukopnice teto vety a ted stim bojujes?
Reagovat
smazaný uživatel
Já konstatoval, že takhle velký rozdíly v kurtech na jednom turnaji, zvlášť takhle velkém, jsou špatně. Tys psal cosi o mikroklimatech a tady na tom odkazu je jasné, že nejde o mikroklima, ale o úmysl organizátora.
Reagovat
janek_da
Psal jsem, že i když se kurtu přistupuje stejně, tak je každý kurt jiný. To je vymlouvání?

Jestli mají organizátoři jiný přístup k centru, tak je to naprosto jasné. A je to teda dost velké svinstvo. Ostatně, psal jsi že nechápeš, jaktože kurty jsou tak odlišné. Napsal jsem ti, co vím z mojí zkušenosti.
Reagovat
slacker
A neni to spise tim jaky maji ptistup k vedlejsim kurtum?
Reagovat
janek_da
nebo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu, že nikdy nebudou úplně stejné, ale co je moc, to je moc.
Reagovat
smazaný uživatel
French Open je ten nejhorší GS. Nemám ho ráda už aby začal Wimbledon, na FO nemají zatahovací střechu nikde, žádné osvětlení, hrozní fanoušci, dementní čárový rozhodčí, a příšerně hnusná antuka. Fakt děs tohle to akorát to kazí tenis
Reagovat
FulnekUltras
Ale i s touhle oranicí by se Frantíci snad už taky mohli zmoct na běžné zápasové využívání jestřába.
Reagovat
smazaný uživatel
Francouzi si u tenisu extrémně zakládají na tradicích (ostatně měli profesionální tenisové soutěže už v 16. století, i když to samozřejmě nebyl lawn-tennis) a národní hrdosti. Proto také rozhodčí hlásí jen francouzsky a ještě v té "nejtradičnější" podobě (ne moderněji jako třeba ve Švýcarsku nebo dokonce v Kanadě).
Reagovat
slacker
A v jakem jazyku by meli jeste hlasit?
Reagovat
smazaný uživatel
Standardně se hlásí v místním jazyce + anglicky. Jsou výjimky, v anglicky mluvících zemích se samozřejmě hlásí jen anglicky, v zemích jako Čína, Japonsko nebo SAE se hlásí také jen anglicky (nemluvím o Lahyaniho frajeřině :-D).
Reagovat
slacker
Proc zrovna anglicky? To je v radech ITF?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co přesně je napsáno v pravidlech pro turnaje (jsou různé řády pro GS, pro turnaje ITF, ATP a WTA, pro DC, FC, HC atd.). Hovořím o tom, jak je to v praxi, tedy co jsem vypozoroval.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to "zrovna anglicky" má logiku, protože angličtina je mezinárodním jazykem (nejen) v tenisu a měli by jí rozumět všichni hráči hrající na mezinárodních turnajích.
Reagovat
slacker
"Logiku" to mozna ma ale nelze si ji vynucovat
Reagovat
smazaný uživatel
Nemluvím o žádném vynucování. Jen jsem zmínil, že na RG to tak není, přestože na jiných turnajích (ostatní GS jsou v anglicky mluvících zemích, takže to tam nelze aplikovat) se anglicky hlásí.
Reagovat
slacker
"mezinarodnim" jazykem je spanelstina, arabstina, rustina nebo cinstina. I francoustina. Melo se zustat u latiny nebo kompromisne podporovat esperanto.
Reagovat
smazaný uživatel
Za oficiální datum vzniku tenisu se považuje 23. února 1874. Toho dne anglický major Walter Clopton Wingfield podal patent na hru zvanou tennis game. Takže to 16. století ve Francii asi nebude úplně přesné. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je vznik lawn-tennisu, ne tenisu jako takového. Společnost tenisových profesionálů vznikla už v roce 1571. Základní informace jsou např. tady: http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_tennis
Reagovat
smazaný uživatel
A lawn-tennis je přesně ten tenis, který tady řešíme. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To sice ano, ale Francouzi se hrdě hlásí právě k těm historickým kořenům tenisu jako takového, protože ty byly jejich, kdežto lawn-tennis je britský.
Reagovat
LukasH
To, že se Petra takhle trápila, mě neděsí (viz. Madrid). Spíš ta přidaná vrstva antuky a těžký míče. To bude asi problém...
Reagovat
FulnekUltras
Tahle NPH (nadalovská přidaná hodnota) by se měla urychleně snížit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist