Být u porodu je prioritou. Federer po 14 letech možná vynechá grandslam

16. 4. 2014, 20:39
Aktuality 72
Pokud si to situace vyžádá, je Roger Federer připraven vynechat poprvé od roku 2000 grandslamový turnaj. Jeden z nejlepších tenistů světa totiž chce být u své ženy Mirky, až přijde na svět jejich třetí dítě. Termín porodu švýcarský pár úzkostlivě tají, Roland Garros se uskuteční od 25. května do 8. června.
Profily hráčů
Roger Federer s rodinou

Federer se slovenskou rodačkou Mirkou vychovávají čtyřleté dcery dvojčata Mylu a Charlene. Že do rodiny přibude třetí potomek (švýcarská média nedávnou spekulovala dokonce o dalších dvojčatech), oznámil grandslamový rekordman se 17 tituly na Štědrý den. O účasti při blížícím se porodu se zmínil dnes během Masters v Monte Carlu po vítězství nad Radkem Štěpánkem.

"Pro mě je prioritou být při porodu, abych byl oporou pro svoji manželku. Nevíme, kdy to bude. Mám ale odehráno dost, takže jestli vynechám jeden zápas nebo turnaj, tak se pro mě v zásadě nic nemění," řekl dvaatřicetiletý slavný Švýcar, jenž nechyběl na žádném ze čtyř každoročních grandslamů posledních 14 let.

Z nejslavnějšího antukového turnaje v Paříži si odvezl trofej jednou (2009). O měsíc a půl později přišla na svět dvojčata. Jejich narození měl Federer načasované ideálně, protože holčičky se narodily po Wimbledonu, kde rovněž triumfoval.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

72
Přidat komentář
MartinPa
Dovolím si taky zavěštit - oznámení o dítěti přišlo po Štědrém dnu mínulý rok, nepsanou zvyklostí je, že taková novina se oznamuje po 3 měsíci těhotenství, takže termín porodu vidím někdy v půlce června.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže lístky do Halle asi nemá cenu kupovat....
Reagovat
carolyn
Tak výročí svatby už bylo a zatím Mirka neporodila. Jaká je tvá další předpověd?
Reagovat
a.magerova
Njn... uznávám porážku :-/
Stále si myslím, že do RG bude HOTOVO, takže nebude třeba žádný GS vynechat :-))
Reagovat
carolyn
A RG se hraje v jakém měsíci? :-P
Reagovat
a.magerova
Přelom květen-červen :-P
Reagovat
carolyn
No vidíš jak to vychází..sama si řekla, že do FO už bude hotovo :-P
Reagovat
Fandina
Kdysi jsem četla, že největší dobrodružství člověka je to, které souvisí s jeho příchodem na svět, ale bohužel si to nepamatujeme. Takže představit si to alespoň lze tak, že to vidime u těch, co přichází na svět po nás.
Reagovat
Stan_Borowitz
řekl bych, že dobrodružství spojené s odchodem ze světa bude dost podobné. A to se dá prožit při plném vědomí. Takže se dočkáš, neboj...
Reagovat
Fandina
Tak to si nemyslím. Dobrodružství ve smyslu příchodu na svět bylo myšleno ve smyslu fyzické cesty, že se miminko dostává, doslova dobívá odněkud ven, na vzduch, ve smyslu akčnosti. Obávám se, pře při odchodu ze světa necítíš nic.
Reagovat
Stan_Borowitz
Aha, to mne nenapadlo, že myslíš fyzické dobrodružství. Myslel jsem na psychické, transcendentální dobrodružství, to je zásadnější.

Na rozdíl od psychického, to fyzické dobrodružství se dá celkem dobře nasimulovat. Nechej se na delší dobu zavřít do těsného neprůhledného gumového pytle a pak se pokus vysoukat ven relativně velmi úzkým tunelem. :-)
Reagovat
Alois_Mlok
Kdyby člověk při odchodu ze světa necítil nic, tak by to bylo zlatý... Ale zkus to vysvětlovat lidem, co umírají na raka.
Reagovat
Fandina
To jsem napsala nešikovně, že při odchodu necítíš nic. Myslela jsem ten konec, když už nic nefunguje v těle a to může být opravdu je okamžik, předtím mohou být bolesti, to jsem napsala opravdu nešikovně. Jinak při příchodu je to poslední akce, při odchodu už žádná akce neni.
Reagovat
Fandina
Můžeš si nechat tu záležitost nasimulovat, ale to je právě to, co jsem psala, že vlastně přirozeně zažíváme při příchodu na svět fyzické dobrodružství a ještě nejsme tak dokonalí, úplní lidé, abychom si ten zážitek mohli uvědomovat.
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu můžu napsat jen tolik, že můj otec zcela jistě nebyl při tom, když jsem já jako jeho prvorozený syn lezl svět a rozhodl se tak už týdny před mým narozením.
Takže je to vlastně Rogerova dobrá vůle, že se rozhodl být při porodu své manželky.
Můj tip je že k porodu Mirky dojde ještě před Wimbledonem (ale nejsem dobrý tipér takže vsadit bych si na to nevsadil :-) )
Reagovat
smazaný uživatel
*lezl na svět
Reagovat
Alois_Mlok
Přinejhorším si může vzít během zápasu medical time-out a odskočit si k Mirce.
Reagovat
a.magerova
No to je přesný.... je vůbec nějak maximálně (jakože třeba 3 hodiny a dost) ohraničena doba MTO podle pravidel?
Reagovat
Alois_Mlok
Samozřejmě ta dobra ohraničena je. Pokud se nepletu, jsou to tři minuty.
Reagovat
a.magerova
Tak s čím jsem si to popletla? S odchodem do šatny mezi sety?
Reagovat
Alois_Mlok
To nevím, ale ani v šatně určitě nemůžou zůstat tři hodiny. To by lidi odešli domů...
Reagovat
a.magerova
Tak nezbyde než "Poručit větru, dešti!!!" :-))
Reagovat
a.magerova
Loni ve Wimbledonu:
"Za stavu 3-4 ve druhé sadě Šarapovová už poněkolikáté v utkání podklouzla a odešla na desetiminutové ošetření do šatny."

http://www.tenisportal.cz/zpravy/cerny-den-favoritek-sarapovova-prohrala-zranena-azarenkova-ani-nenastoupila-12453/
Reagovat
smazaný uživatel
Potom, co minulý rok málem vypadl se Simonem a podle jeho slov odehrál jeden z nejhorších zápasu ve čtvrtfinále proti Tsongovi a prohrál s ním 3-0 věštil, že v dalším ročníku by se mu taktéž nemuselo dařit a na jeho nejméně oblíbeném GS by mohl vypadnout třeba už ve 2. kole proti Rosolovi, tak si už před 10. měsíci naplánoval dítě, aby se této ostudě mohl vyhnout bez ztráty kytičky. Stratég
Reagovat
smazaný uživatel
před 8 měsíci
Reagovat
Gulbis
už je prý jasný, že to má být chlapeček
http://deanburnep.primaryblogger.co.uk/files/2013/01/Mr-Bean.jpg
Reagovat
Gulbis
apropo u toho porodu není o co stát, ženská heká a huláká, do toho si občas prdne, chlap ji láskyplně drží za ruku (když neomdlí) a čeká co z toho vyleze, ten první pohled fakt nestojí za nic.....
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě, že nerodí chlapi, to dávno vymřeme...
Reagovat
gigin
Být u porodu byl můj nejsilnější zážitek v životě....
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to posvátný okamžik završení zrodu nového člověka. Přítomnost obou "tvůrců" nového života má velký symbolický význam.

Na druhou stranu si myslím, že by Mirka klidně mohla rodit na klinice v Paříži nebo Londýně, v obou městech se jich pár slušných najde, a Roger by si mohl k porodu "odskočit" z turnaje.
Reagovat
Fandina
Možná by Mirce víc vyhovovalo, aby nemusela nikam cestovat. A navíc nahoře je uvedeno, že možná Roger vynechá jeden zápas nebo turnaj. Takže se neví, jak to bude.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak asi jo, v těch posledních týdnech to nebude nic příjemného. Na druhou stranu ona může letět private jetem, a to bude v totálním komfortu, který si může dovolit, z Basileje do Paříže nebo Londýna jednodušší a pohodlnější než z Ratměřic do Benešova, i když už tam mají ten rychlý internet od Vodafone. To se vsadím.
Reagovat
Fandina
To odbočuji, ale letadlo nemusí být to pravé pro porod, ale to spekulujeme, oni se nějak rozhodnou, nebo rozhodli, jak to bude a zřejmě počítají s tím, že když to přijde nějak dřív před termínem, tak Roger vynechá turnaj nebo zápas, aby mohl být u toho. Ale nějak to vymyšlené mají. Ratměřice byly před pár lety nejlepší vesnicí roku a teď zase bodují v reklamě, asi tam mají šikovného starostu ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Jasně, oni to zvládnou i bez nás a našich rad :-)
Reagovat
a.magerova
Můj taky :-))
Reagovat
Alois_Mlok
Kdyby se radši soustředil na tenis...
Reagovat
Roger_Federer
Kdo, Roger..?
Reagovat
Roger_Federer
Kdo, Roger..?
Reagovat
Alois_Mlok
Jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Soustředí se na něj už přes 14 let.
Reagovat
smazaný uživatel
Je v podstate jedno kedy sa to narodí.Hlavne nech je to zdravé,že Federer chce byť pri tom je normal.A či kvôli tomu vynechá GS je v podstate tiež jedno.Aj ked GS bez RF čudný bude to je fakt.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, bude to taková přípravka na to, co stejně za chvíli přijde...
Reagovat
smazaný uživatel
to si ako myslel?
Reagovat
smazaný uživatel
uz mi došlo ako si to myslel,teda aspoň myslím.
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslím, že jsi pochopil. Čas nezastavíš. Bohužel.
Reagovat
Frick
Myslel jsem, že těhotná je Mirka a ne Roger.
Reagovat
Fandina
Ale no tak, pořád je potřeba dva na to aby byl alespoň jeden další ... úsměv
Reagovat
Mayo
Každopádne mne bude RF chýbať na tom vynechanom GS, bez neho to bude také divné.
Reagovat
a.magerova
A tak snad si TO naplánovali tak, aby vynechat nemusel.
Pořád si myslím, že do RG bude hotovo ;-)
Reagovat
Mayo
tak keď to načasoval ako má tak potom to je riadny pánes :)
Reagovat
a.magerova
Hele ale plánoval TO s Mirkou, co pak bude ona pokud TO klapne?
Reagovat
Mayo
Ona bude šťastná mama :D
Reagovat
Mayo
Radšej nech vynechá RG ako W...na W by mal ísť ďaleko
Reagovat
smazaný uživatel
Ruku na srdce, vynechané RG pre Rogera vela neznamená, vela vody by tam nenamútil..

Som zvedavý, či by pre porod vynechal aj Wimbledon..Podla mňa nie a kludne by mohla Mirka rodiť aj štvoričky..
Reagovat
spaniel
To zas Rafa by klidne vynechal Wimbledon. A to by mu mohl Monaco porodit treba sestercata.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Roger to má zrátané..Predpokladaný termín porodu samozrejme vie, tak ako každý, kto čaká dieťa..Myslím si, že to nebude cez GS a už vobec nie cez Wimbledon, možno aj preto vyhlasuje, že je pripravený GS vynechať..Samozrejme porod moze nastat hocikedy, ale aj v prípade rezervy by nezasahoval do termínu Wimby..Moj tip, bude to medzi RG a Wimbledonom..
Reagovat
r.Fever
Šušká sa, že ten pôrod má byť v máji - ja predpokladám, že niekde v týždňoch keď sa hrá Madrid a Rím, a preto Roger zobral WC do Monte Carla. Objektívne, Mirka nie je najchudšia /:))/ ale brucho mala obrovské už v Indian Wells, a hoci sa vraví, že čaká dvojičky, nemôže byť tehotná večne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že by bolo celkom milé, ak by to Mirka preniesla na 3.6..To by ma Roger potešil, bol by v tom kus symboliky..Jedinci s týmto dátumom sú mu proste súdení..Syn by sa mohol volať Rafael..
Reagovat
a.magerova
Budou to dva kluci Raf a El a do RG už budou na světě :-)
Reagovat
Roger_Federer
Ruku na srdce..mel bys ted omezit ty komentare, jsi nejaky podrazdeny a bazlivy.. ( dva dny zpatky Rafa-Simon)..Samozdrejme je to pochopitelne, ty si beres v praci volnu ku porodu?
Reagovat
smazaný uživatel
Aj podla mňa to podla všetkých clankov,čo som čital vychadza sror na W.No uvidime kedy to nakoniec bude.Stale sa Federer vyjadruje,že určte nezneká porod, a je uplne nornal,že pri tom chce byť,takže ja som zmierený s tým,že vynecha GS. či už W či RG,ale viac by som si prial,aby to bol RG,no uvidime.
Reagovat
rib
no jelikož všude píšou, že prý Mirka čeká někdy v červenci, tak by Roger spíš chyběl na Wimbledonu... Na druhou stranu prý to budou zase dvojčata, a to by bylo dřív. Tak držím palce, aby bylo všechno v pořádku (a taky aby Roger byl na RG, když už tam jedu, sakra :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli budou dvojčata tak bude, týden příprava a dva týdny rekonvalescence.
Reagovat
Fandina
Tak to ti přeji, to RG, nevím, jak často tam jezdíš, ale já tam byla vloni a super. Letos chci jet na Wimbledon, tak uvidím. Ale Rogera jsem už viděla, takže na můj pobyt tam nebude mít vliv jeho přítomnost u porodu, ať je to kdykoli. A také přeji, ať je všechno v pohodě a hodně radosti z rodinky. Rogere go!
Reagovat
rib
pro mě je RG takový speciální dárek, takže jsem nadšená a je to výjimečná událost :-))) A vůbec jsem nepřišla na to, jak získat lístky na wimblas za nějakou normální cenu (na rozdíl od RG, kdy jsem v den otevření kasy hlídala počítač a uspěla :-)))
Reagovat
Fandina
Tak to jsi šikovná, že sis to takhle pohlídala. Já se vloni rozhodla na to RG na poslední chvíli a lístky jsem také neměla drahé. Ale co se týká Wimblu, tak je pravda, že se to nabízí v páru a ceny proti RG jsou astronomické. Ale já to zase nechám uzrát a zatím to neřeším.
Reagovat
Fandina
Ale jinak se ti samozřejmě vůbec nedivím, že jsi nadšená a těšíš se. To samozřejmě je super a máš se!
Reagovat
rod_laver
mi se podařilo lístky na letošní W získat a doufal jsem, že Rogera uvidím. Tak snad to bude dříve či později. :)
Reagovat
Fandina
Tak to se máš a jsi dobrý. Třeba Roger nevynechá žádný GS, nahoře v článku je jeho citace, že vynechá zápas nebo turnaj a že se blíží termín, tak se třeba mluví o Madridu, Římu. Nevím, kdy mají ten termín ani přibližně, asi to nezveřejnili.
Reagovat
Mira17
Reagovat
kada.tom
vůbec bych se nezlobil, kdyby nějakej GS vynechal :-)
Reagovat
Fandina
GS se hraje čtyřikrát do roka, narození potomka tak často není :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist