Bývalá hráčka elitní stovky Broadyová zvažovala, že bude během koronavirové krize pracovat v supermarketu

6. 4. 2020, 09:43
Aktuality 7
Momentální pandemie koronaviru má negativní dopady na celý svět včetně toho tenisového. Finančně jsou na tom špatně hlavně tenisté z nižších pater obou žebříčků. Bývalá členka elitní stovky Naomi Broadyová dokonce zvažovala, že půjde během koronavirové krize pracovat do supermarketu.
Profily hráčů
Naomi Broadyová

Termín restartu letošní sezony byl na apríla opět posunut, hrát se nezačne dříve než 13. července. Zrušen byl slavný Wimbledon i celá travnatá část sezony. Broadyová tak přišla o domácí turnaje a další šanci vydělat si na živobytí.

A právě po zrušení Wimbledonu, který se nebude konat poprvé od druhé světové války, začala aktuálně 493. hráčka světa přemýšlet o tom, že si bude muset hledat práci jinde. Tenisté z nižších pater žebříčku jsou totiž na výdělcích z turnajů závislí a jich se koronavirová krize dotkla mnohem více než jejich kolegů figurujících na nejvyšších příčkách.

"Tenis je individuální sport. Na turnajích bojujeme o peníze a když vám něco tuhle možnost vezme, tak jste prostě bez peněz," řekla bývalá 76. hráčka světa.

"Koukala jsem po práci v supermarketu, měli podstav," svěřila se 30letá Britka, jež druhou sezonu po sobě zakončila s negativní zápasovou bilancí a příliš si tedy tenisem nevydělala. Poslední utkání kvůli zranění kotníku odehrála loni v říjnu.

Profesionální tenisté zatím od velkých tenisových organizací neobdrželi žádnou finanční náplast. "Dokud se nezačne hrát, tak jsme bez výdělků. Znám několik žebříčkově níže postavených hráčů, kteří nemají žádné úspory a snaží se žádat o finanční pomoc. Všichni jsme na jedné lodi. Ve většině zemí nemůžete skoro nic, takže pokud nemáte na zahradě kurt, tak si ani nezatrénujete."

Do supermarketu zatím Broadyová nešla. Se svým mladším bratrem Liamem, jenž je také profesionálním tenistou, pomáhají lidem ve svém okolí s nákupy a vyzvedáváním léků.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
Kája Plíšče v rozhovoru pro lidovky.cz před pár dny.

https://www.lidovky.cz/sport/ostatni-sporty/pliskova-o-zrusenem-wimbledonu-i-karantene-nejsem-odbornik-na-viry-ekonomicky-dopad-ale-bude-velky.A200402_201753_ln-sport-ostatni_janl
Reagovat
darek.vrana
Nakonec na tom asi tak zle není, když nešla. Ono by ji neubylo, prodavačky snad nejsou nic podřadného. Včera byla reportáž o hudebnících a byla tam špičková houslistka, která do toho supermarketu okamžitě nastoupila. Nejen vyhrožování. A vůbec to nepodávala tak, že dělá něco podřadného.
Reagovat
Fandina
Já práci v supermarketu nepovažuji za podřadnou, spíš je to práce potřebná a v době krize a je tam možnost i výdělku, na rozdil od jiných profesí.
Reagovat
FulnekUltras
jsou to hrdinky - akorát by si někdy mohly častěji sednout za kasu
Reagovat
Fandina
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/11544--skoncila-v-supermarketu-kdyz-nehrajeme-nevydelavame-rika-byvala-clenka-top-100

Někde píší, že tam pracuje.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
v originálech je, že to zvažovala, nikoli, že tam pracovala, TS zřejmě špatně přeložilo.
Reagovat
Fandina
Díky za vysvětlení.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist