Bývalí šampioni Simon a Davyděnko se v Hamburku zachránili

17. 7. 2012, 10:39
Aktuality 0
ATP HAMBURK - Do letošního ročníku antukového turnaje v Hamburku vstoupili celkem tři bývalí vítězové, do druhého kola se dostali dva z nich. Obhájce titulu Gilles Simon i Nikolaj Davyděnko své úvodní duely po prohraném prvním setu otočili, naopak Tommy Robredo dobře rozehraný zápas do vítězného konce nedotáhl.
Nikolaj Davyděnko

Gilles Simon před rokem turnaj ATP World Tour 500 v Hamburku vyhrál, letos se však mohl loučit už po svém úvodním vystoupení. V souboji s Carlosem Berlocqem ztratil svůj první i druhý servis a utkání tak nezačal vůbec dobře. I když pak dokázal vyrovnat na 4-4, první set prohrál. Ve druhém byl v tie-breaku dva míčky od porážky, klíčovou koncovku ale zvládl a třetí sadu už jednoznačně ovládl. Druhý nasazený Francouz po bezmála třech hodinách boje zvítězil 4-6 7-6 6-1.

"Dnes jsem se snažil být hodně agresivní," komentoval sedmadvacetiletý Simon. "Věděl jsem, že Carlos je opravdový bojovník. Někdy netrefujete vítězné údery a potřebujete zlepšit svou hru během zápasu, abyste mohli uspět. A dnes taková příležitost byla, abych vyhrál tímto způsobem. Už jsem skoro prohrál, ale jsem rád, že jdu dál," dodal 12. hráč světa.

Sérii čtyř porážek v řadě v Hamburku přerušil Nikolaj Davyděnko. Vítěz turnaje z roku 2009 sice s Finem Jarkkem Nieminenem prohrál první set po třech ztracených servisech, v závěrečných čtyřech gamech na podání už ale pustil jen jeden fiftýn a nakonec vyhrál 5-7 6-4 6-0. Finského soupeře tak zdolal ve čtvrtém vzájemném duelu v řadě.

O postup do čtvrtfinále si ruský tenista může zahrát s nejvýše nasazeným Nicolásem ALmagrem, který obhajuje loňské finále a před týdnem byl ve finále i na antuce ve švédském Bastadu.

Třetím bývalým vítězem turnaje v hlavní soutěži letošního ročníku byl Tommy Robredo, který v německém přístavním městě triumfoval před šesti lety, kdy se v Hamburku konal ještě turnaj série Masters. Třicetiletý Španěl, který letos čtyři měsíce promarodil se zraněným lýtkem a minulý týden na prvním letošním turnaji ATP potrápil ve čtvrtfinále krajana Ferrera, nečekaně nestačil na Federica Del Bonise. Robredo s argentinským kvalifikantem prohrál 7-5 0-6 1-6.

- ATP 500 HAMBURK -
(Německo, antuka, 1.015.000 eur)
pondělní výsledky (16. 07. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Simon (2-Fr.) - Berlocq (Arg.) 4-6 7-6(5) 6-1
Delbonis (Arg.) - Robredo (Šp.) 5-7 6-0 6-1
Muňoz - Ramirez Hidalgo (oba Šp.) 1-6 6-4 6-3
Haase (Niz.) - Bachinger (Něm.) 6-4 6-2
Davyděnko (Rus.) - Nieminen (Fin.) 5-7 6-4 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist