Bývalý šampion Davyděnko v Kuala Lumpuru porazil outsidera z Indie

26. 9. 2012, 20:49
Aktuality 3
ATP KUALA LUMPUR - Nikolaj Davyděnko na turnaji ATP v Malajsii potvrdil roli favorita. Šampion z roku 2009 porazil indického lucky losera Sanama Singha a postoupil do 2. kola. V něm je také nasazený Španěl Feliciano López.
Nikolaj Davyděnko

Nikolaj Davyděnko v roce 2009 premiérový ročník turnaje v Kuala Lumpuru vyhrál. To však bylo ještě v době, kdy o pár týdnů později vyhrál i Masters 1000 v Šanghaji a Turnaj mistrů v Londýně. Nyní se už téměř tři sezony trápí, rok a půl nebyl ve finále. V Malajsii po svém triumfu vyhrál jen dva ze čtyř zápasů.

Letos měl odstartovat duelem proti čerstvému vítězi z Petrohradu Martinu Kližanovi, slovenský tenista se ale ze soutěže kvůli svalovému zranění odhlásil a šanci zahrát si jako lucky loser dostal Sanam Singh. z Indie.

Čtyřiadvacetiletý Ind bývalou světovou trojku v premiérovém zápase na okruhu ATP trápil hodinu a 43 minut. Proti o sedm let staršímu Rusovi smazal hned třikrát manko brejku, v závěru setů si ale Davyděnko situaci pohlídal a nakonec zvítězil 7-5 6-4.

Ve druhém kole se Davyděnko, jenž minulý týden v hale v Métách vyrovnal postupem do semifinále své letošní maximum, utká s Uzbekem Denisem Istominem. Ten dnes vyřadil šestého nasazeného Španěla Pabla Andújara.

Dvacátou letošní výhru zaznamenal Feliciano López. Pátý nasazený Španěl zdolal 6-3 7-5 Slováka Lukáše Lacka a s Nizozemcem Sijslingem si zahraje o postup do čtvrtfinále.

V něm by se mohl utkat s nejvýše nasazeným krajanem Davidem Ferrerem, který měl v prvním kole volný los. Do turnaje pátý hráč světa vstoupí soubojem s Rusem Bogomolovem.

- ATP 250 KUALA LUMPUR -
(Malajsie, tv. povrch / hala, 850.000 dolarů)
středeční výsledky (26. 09. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
F. López (5-Šp.) - Lacko (SR) 6-3 7-6(3)
Istomin (Uzb.) - Andújar (6-Šp.) 6-3 6-2
Bogomolov (Rus.) - Inglot (Brit.) 7-5 6-3
Falla (Kol.) - Ram (USA) 7-6(4) 4-2 skreč R.
Davyděnko (Rus.) - Singh (Indie) 7-5 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Benneteau (7-Fr.) - Ebden (Austr.) 7-5 6-2
Pospisil (Kan.) - Yani (USA) 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doufám, že Niši ho zejtra sestřelí.
Reagovat
smazaný uživatel
Sedmý je Tsonga, ne? "Do turnaje sedmý hráč světa vstoupí soubojem s Rusem Bogomolovem."
Reagovat
LubosZabloudil
Ano, díky :) David Ferrer je světová pětka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist