Bývalý tenista a člen Rady ATP Gimelstob byl odsouzen za napadení

24. 4. 2019, 11:27
Aktuality 7
Bývalý úspěšný tenista a člen Rady ATP Justin Gimelstob byl odsouzen za napadení a ublížení na zdraví. Soud v Los Angeles udělil dvaačtyřicetiletému Američanovi tříletý podmíněný trest a 60 hodin veřejně prospěšných prací za to, že loni v říjnu zbil kamaráda.
Profily hráčů
Justin Gimelstob

Gimelstob byl specialistou na čtyřhru, vyhrál 13 turnajů ATP a také dva grandslamy s Venus Williamsovou. V roce 1998 ovládli Australian Open po finálové výhře nad Helenou a Cyrilem Sukovými a ve stejné sezoně s Williamsovou získali trofej i na French Open.

Po konci kariéry Gimelstob pracuje jako trenér a televizní expert. Soud mu udělil podmínku za to, že na Halloween několikrát udeřil bývalého kamaráda Randalla Kaplana do hlavy, navíc před jeho těhotnou manželkou a malou dcerou.

Do Rady ATP byl zvolen v létě 2008 a zastupuje v ní hráče. Jaký bude v tenisové asociaci jeho osud, není zatím jasné. Hráčská organizace v čele s Novakem Djokovičem může Gimelstoba odvolat, pokud bude souhlasit nejméně šest z deseti členů.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
gigin
nechybělo málo a jak jsem byl (použiju termín místního Rogera Federera) flustrovaný z prohry Génia, tak jsem tak mohl být odsouzen za napadení. Nic no, včera kúsek, šel podávat na výhru, 30:30 a rozhodčí ho zařezal, jasný aut Srba, lajnový aut, hlavní ne. Je fakt, že ve druhém utelkl ze dvou mečounů. Škoda no. Ale hra se zlepšuje, jedeme dál!! Dnes hrál ještě teda kvarteto, to jsem čuměl, dokonce vyřadili s Begemannem favority utkání Jebavého s Moltenim, když nastúpili jako náhradníci. Ještě z něj bude nakonec špičkový deblista. Aj taký je šport, nech to tam vyhrajú celé.
Reagovat
gigin
Reagovat
Stan_Borowitz
Tož to se nemáš za co stydět, gigine, tam u vás na Zlínsku se aj politika řeší po chlapsky, to není kraj úrodný pro kavárenské provokace nejakých kudrnatých pražských baletek...
Reagovat
gigin
:DDDDD
Prej byla ta kudrnatá baletka též na kašičku. Kdoví jak to bylo, znáš to.
Reagovat
Stan_Borowitz
"Policie České republiky pátrá po páru útočníků Müller a Thurgau, kteří na jižní Moravě napadli poslance Feriho..."
Reagovat
gigin
Jj to jsou oni :DD
Reagovat
gigin
A kvarteto táhneme dál!
Nasazené jedničky Bopanna/Inglot zdar!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist