Černý český den na challengerech. První kolo nezvládli Kolář, Kopřiva ani Svrčina

5. 7. 2022, 14:55
Aktuality 1
ATP CHALLENGER TOUR - Českým tenistům se dnes na challengerech vůbec nedařilo, z tria přes první kolo hlavní soutěže neprošel ani jeden. V rakouském Salcburku skončili hned na úvod Zdeněk Kolář i Dalibor Svrčina, v německém Brunšviku neuspěl Vít Kopřiva. Všichni prohráli ve dvou setech.
Zdeněk Kolář (© Prosperita Open)

Zdeněk Kolář nedávno zazářil na French Open, když na 17. pokus prošel kvalifikací grandslamů a ve druhém kole málem dostal do rozhodující sady Stefanose Tsitsipase. Ve Wimbledonu sice nezvládl finále kvalifikace, ale úvodní kolo hlavní soutěže si přece jen zahrál.

Na challengerech se však 25letému Čechovi úplně přestalo dařit, proti až 457. hráči světa a domácímu kvalifikantovi Maximilianovi Neuchristovi si připsal už pátý nezdar v řadě, s Rakušanem prohrál 6-7(5) 3-6.

V Salcburku nezvládl vstup do hlavní soutěže ani Dalibor Svrčina. Devatenáctiletý Čech mohl za stavu 5-4 dopodávat úvodní dějství, od té doby ovšem uhrál jediný game a s nasazenou dvojkou Dušanem Lajovičem padl 5-7 1-6.

Ve zhruba 750 kilometrů vzdáleném německém Brunšviku absolvoval první kolo Vít KopřivaPětadvacetiletý Čech na začátku dubna na podniku ATP v Marrákeši dvakrát porazil Bernabého Zapatu, ale dnes s nasazenou čtyřkou uhrál jen dva gamy a po výprasku 1-6 1-6 skončil.

V tomto týdnu tak ve dvouhře na challengerech pokračuje už jen Jiří Lehečka, který včera zvládl první kolo v Salcburku proti domácímu Sebastianovi Ofnerovi a přerušil sérii pěti porážek.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
darek.vrana
Mohl se podívat do stovky, ale Zdeněk řekl NE!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist