Černý den českých deblistů: po čtyřech porážkách opouští US Open

8. 9. 2011, 21:38
Aktuality 1
US OPEN - Dvoudenní čekání na lepší počasí českým tenistům rozhodně neprospělo. Ve čtyřhře žen hrálo o postup do semifinále celkem pět Češek, Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká, Iveta Benešová, Barbora Záhlavová-Strýcová i Květa Peschkeová ale neuspěly. V boji o finále smíšených dvojic neuspěli Hradecká s Čermákem.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

České tenistky Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou na US Open grandslamový triumf z letošního Roland Garros nezopakují. V New Yorku prohrály ve čtvrtfinále 4-6 5-7 s Vaniou Kingovou z USA a Jaroslavou Švedovovou z Kazachstánu.

Česká dvojice po prohraném úvodním setu dokázala ve druhé sadě za stavu 4-5 odvrátit první mečbol a vyrovnala. Poté při servisu Hradecké vedly 40-0, ale zápas nakonec ztratily.

"Škoda, že jsme to po odvrácení mečbolu nedokázaly otočit. Byla tam šance, ale udělaly jsme víc nevynucených chyb," řekla ČTK Hradecká.

Ta šla po krátkém odpočinku bojovat ještě o finále ve smíšené čtyřhře, neuspěla ale ani s Františkem Čermákem. Česká dvojice prohrála dvakrát 4-6 s Argentinci Giselou Dulkovou a Eduardem Schwankem. Jihoameričané si o titul zahrají s domácími Oudinovou a Sockem.

Vítězkám loňského Wimbledonu a US Open Kingové se Švedovovou se vydařila odveta za letošní semifinále na Roland Garros. O finále se obhájkyně titulu v New Yorku utkají s Ruskami Marií Kirilenkovou a Naďou Petrovovou. Turnajové pětky ve čtvrtfinále smetly světové jedničky - Češku Květu Peschkeovou a Slovinku Katarinu Srebotnikovou - hladce 6-2 6-3.

Čtvrtfinále bylo konečnou i pro další český pár Barbora Záhlavová-Strýcová a Iveta Benešová, který nestačil na domácí favorizovanou dvojici Liezel Huberová a Lisa Raymondová. Američanky postoupily do semifinále po výhře 6-1 6-4.

Český tenis tak v New Yorku - alespoň v kategoriích dospělých - vyjde naprázdno a bez finálové účasti. Letos na French Open triumfovaly ve čtyřhře žen Hlaváčková s Hradeckou a ve Wimbledonu Češi ovládli tři z pěti soutěží; Petra Kvitová vyhrála dvouhru žen, Peschkeová se Srebotnikovou čtyřhru a Benešová s Rakušanem Melzerem kralovali v mixu.

- GRANDSLAM US OPEN -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (08. 09. 2011)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Kingová/Švedovová (3-USA/Kaz.) - Hlaváčková/Hradecká (8-ČR) 6-4 7-5
Huberová/Raymondová (4-USA) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (9-ČR) 6-1 6-4
Kirilenková/Petrovová (5-Rus.) - Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) 6-2 6-3 

Smíšená čtyřhra - semifinále:
Dulková/Schwank (8-Arg.) - Hradecká/Čermák (ČR) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
baggik
tak až na tu Peschkeovou všechno očekávané výsledky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist