Češi dorazili na Davis Cup do Bratislavy z různých koutů světa. Dnes testovali antuku

1. 3. 2020, 18:35
Aktuality 20
Z různých koutů se dnes sjeli čeští tenisté v Bratislavě před kvalifikací na finálový turnaj Davisova poháru. Kapitán Jaroslav Navrátil má před utkáním se Slovenskem pohromadě kompletní nominovanou pětici.
© Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Jednička Jiří Veselý přiletěl z challengeru ve francouzském Pau, Lukáš Rosol přijel z Prahy, Jonáš Forejtek z turnaje v turecké Antalyi a kapitán Navrátil do slovenské metropole dorazil se Zdeňkem Kolářem a Vítem Kopřivou z Prostějova.

"Jak byli kluci všude možné po turnajích, tak to byl jeden z nejrozháranějších odjezdů, co pamatuju," řekl kapitán Navrátil pro tenisovysvet.cz.

Veselý hrál v sobotu semifinále challengeru v Pau a cestu do Bratislavy nastoupil v šest ráno. "Letěl jsem přes Paříž do Vídně a autem přes Prostějov, kde jsem si vyzvednul věci, zpátky do Bratislavy," líčil 71. hráč světa na týmovém facebooku.

Talentovaný Forejtek dokonce ještě v neděli hrál. V půl deváté ráno nastoupil k finále čtyřhry na turnaji ITF a v páru s Michalem Vrbenským slavili titul. "Pak jsem jel rovnou na letiště, letěl do Vídně a odtud se dostal sem," doplnil Forejtek.

Trojice Veselý, Rosol a Forejtek měla na programu fyzioterapii. Nováček v týmu Kopřiva a Kolář v podvečer jako první vyzkoušeli antukový kurt. Všichni se do tréninku zapojí v pondělí, ve čtvrtek je los a hrát se bude v pátek a v sobotu.

Slovenskou sestavu nedoplní někdejší 24. hráč světa Martin Kližan, jak se očekávalo, jelikož má zlomený malíček levé ruky a musí podstoupit operaci.

Sestavu kapitána Dominika Hrbatého tvoří čtveřice Andrej Martin, Norbert Gombos, Jozef Kovalík a deblista Filip Polášek. Spolu s nimi se do přípravy zapojili Filip Horanský s Igorem Zelenayem a na trénink čtyřhry má dorazit Lukáš Klein.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
makro99
Rosol jede z Prahy, 3 lidi dokonce z Prostějova.. no je to rozlítaný; kór když jedou až do Bratislavy...
Reagovat
Hornych
Proč nebyl nominovaný Macháč ????
Reagovat
bIbec
řekl bych, že Navrátil měl už předem vytipovaný tým. Kopřiva byl na tom žebříčkově lépe než Macháč před tím challengerem a už byl třeba s tím Víťou domluvený.

Někdo by mohl říct, že v tom svou roli hraje i ta antuka, protože ta je pro Kopřivu nej povrch, ale Tomáš byl minulý rok v semíčku antukového challengeru, takže to si úplně nemyslím. Taky asi na té antuce dovede zahrát. Kdyby vyhrál challenger o týden dřív, tak by v týmu byl si myslím.
Reagovat
Hornych
OK, tak to asi bude, Tomášův čas přijde, už ho delší dobu pozoruji
Reagovat
FulnekUltras
správnej antikomunistickej magor, Honzíku. Tlačení ušáckýho radaru v Brdech taky nic moc. Stejně to ale ve mně před chvílí pořádně hrklo. Klidnou plavbu a na druhý straně teplej a suchej spacák..

https://www.youtube.com/watch?v=jrodkulOkwo
Reagovat
turista
No jo. Ten pitomý radar tady tlačil leckdo.
Reagovat
smazaný uživatel
A je to tu.

Corona virus v Bratislave.
Reagovat
Dobry-den
Aha, tak Jyrka spíchal na DC, tak to potom chápu ten prohraný tajbrejk fčera, hned to všechno do sebe zapadá. :-)
Reagovat
com
a kampak spechala Petulka Kvitovic? :D
Reagovat
Fandina
Na rande?
Reagovat
lvicek
Tak ta tam byla až do konce, spíš je záhada, kam spěchala Karolína...
Reagovat
Krisboy
:D

Ten frustrát už ani neví, co blabolí a dělá ze sebe čím dál většího pitomce :(
Reagovat
FulnekUltras
hned su klidnější... ;-)
Reagovat
lisandro27
Snad se s Jirkou nějak moc nerafnou
Reagovat
Jan
O co jde ? Na finálovém turnaji by stejně byli bez šance. Zahrají si s bratry Slováky, lid se pobaví a pojedou domů.
Reagovat
FulnekUltras
asi tak ;-)
Reagovat
Jan
Ještě je otázka, zda to bude. Biatlon v Novém Městě bude bez diváků, zvažuje se i zrušení MS v hokeji, virus je sviňa.
Reagovat
FulnekUltras
za dva až čtyři týdny uvidíme, kam to bude směřovat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist