Češi otočili souboj s Japonskem, v Düsseldorfu začali vítězně

21. 5. 2012, 19:11
Aktuality 2
Výhrou nad Japonskem vstoupili čeští tenisté do Světového poháru družstev v Düsseldorfu. Po včerejším zaváhání Radka Štěpánka dnes nejprve Tomáš Berdych srovnal stav ve dvouhře a Štěpánek s Františkem Čermákem poté vybojovali rozhodující bod v deblu.
Tomáš Berdych

Dvoudenní zápas Červené skupiny proti Japonsku začal včerejší třísetovou prohrou Radka Štěpánka. Také ve druhé dvouhře byl jasným favoritem český tenista, ani sedmý hráč světa Tomáš Berdych ale neměl s Go Soedou snadnou práci.

V úvodním setu dnes Berdych odstartoval suverénně, brzy vedl 5-0 a Soeda až na poslední chvíli odvrátil hrozbu 'kanára'. Do další sady však Japonec vstoupil o poznání lépe; rychle sebral českému tenistovi servis, za stavu 3-1 odvrátil jediný Berdychův brejkbol ve druhém setu a srovnal na 1:1.

Ani po dalším Berdychově brejku se Soeda nevzdal, za stavu 2-0 pro českého hráče ale nevyužil žádný ze šesti brejkbolů, a to už ho zlomilo. Poslední tři hry patřily rodákovi z Valašského Meziříčí, který po více než dvou hodinách vyrovnal na 1:1.

Rozhodnout tak musela čtyřhra, do které na české straně nastoupili Radek Štěpánek a nedávný vítěz turnaje v Mnichově František Čermák. V souboji s párem Ito/Soeda potvrdili Štěpánek s Čermákem roli favoritů a výhrou 6-2 7-6 zařídili českému týmu první vítězství v Düsseldorfu.

Generálku na Roland Garros hraje na antuce v Rochus Clubu osm týmů. Češi se v Červené skupině utkají ještě s Američany a s Argentinou, zářijovým semifinálovým soupeřem v Davisově poháru. V jejich vzájemném duelu vyhráli Argentinci nad USA 3:0. V Modré skupině se o jedno místo v sobotním finále střetnou Chorvati, Němci, Rusové a Srbové.

Češi hráli Světový pohár naposledy předloni, kdy Berdych, Jan Hájek a Lukáš Dlouhý skončili ve skupině. Českoslovenští tenisté vyhráli v letech 1981 a 1987, v historii České republiky hráli čtyřikrát finále, naposledy před pěti lety s Argentinou. Tehdy byl v týmu i Berdych, Štěpánek si zahrál finále SP v roce 2003.

Výsledky - Světový pohár družstev (antuka, dotace 800.000 eur):
Červená skupina:
ČR - Japonsko 2:1

Berdych - Soeda 6:1, 3:6, 6:1, Čermák/Štěpánek - Ito/Soeda 6:2, 7:6 (7:4).

USA - Argentina 0:3
Blake/Harrison - Berlocq/Chela 6:7 (2:7), 4:6.

Modrá skupina:
Německo - Rusko 3:0

Mayer - Andrejev 6:2, 7:6 (9:7), Kas/Mayer - Kunicyn/Tursunov 6:4, 3:6, 10:8.

Srbsko - Chorvatsko 2:1
Tipsarevič - Zovko 6:0, 6:0, Troicki/Zimonjič - Dodig/Zovko 6:7 (5:7), 6:7 (4:7).

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
VlS
to po prvním setu nějak úplně přestalo bavit a tak nějak hrál, nehrál. No, výsledek nakonec ještě že tak, neměl by si dovolit prohrávat se Soedou.
Reagovat
ReadyTeddy
Taky bychom to už mohli vyhrát...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist