Češi si v Praze zahrají o finále

6. 5. 2011, 19:21
Aktuality 0
V české režii se může v neděli odehrát finále štvanického challengeru. Mezi nejlepší čtyři postoupili dva domácí hráči: Ivo Minář bez boje díky odstoupení Jana Hájka a Lukáš Rosol po třísetové výhře nad Francouzem Benneteauem. O finále si Rosol zahraje s největší hvězdou turnaje Fernandem Gonzálezem.
Lukáš Rosol

Ivo Minář se po dvou bezproblémových výhrách nenadřel na postup do semifinále ani trochu. Dnes měl na Štvanici nastoupit proti pátému nasazenému Janu Hájkovi, ten ale ze čtvrtfinále odstoupil. Jak informovaly oficiální stránky turnaje, nepodařilo se mu s lékaři dát do pořádku skříplý nerv, který limituje pohyblivost jeho pravé ruky.

Minář tak ušetřil síly na zítřejší boj o finále, do kterého nastoupí proti Alexi Bogomolovovi. Osmý nasazený Američan měl dnes plné ruce práce s Němcem Dennisem Blömkem. Diváci v Praze viděli během dvou hodin hned 17 brejků, favorizovaný Bogomolov ale nakonec soupeře udolal 6-3 4-6 a 6-4.

Ve druhém semifinále si zahraje další z Čechů Lukáš Rosol proti někdejší světové pětce Fernandu Gonzálezovi.

Rosol odehrál dramatický zápas s třetím nasazeným Julienem Benneteauem z Francie. Český tenista musel obracet nepříznivý vývoj utkání, ve kterém prohrál první set 3-6. Rosol si ale vynutil třetí set, jehož koncovku poznamenalo pár sporných míčů. K radosti domácích diváků zvládl závěr utkání lépe český hráč, který po necelých dvou hodinách zvítězil 6-3 2-6 6-4.

V cestě do finále nyní Rosolovi stojí největší hvězda štvanického challengeru Fernando González. Chilský finalista dvouhry olympijských her v Pekingu a vítěz čtyřhry z Atén ani dnes neztratil v Praze set. Slovákovi Lukáši Lackovi sebral v obou setech jednou podání a za hodinu a čtvrt zvítězil 6-4 6-4.

Výsledky - Strabag Prague Open - muži (antuka, dotace 85.000 eur):

Čtvrtfinále:
I. Minář (ČR) - Hájek (5-ČR) bez boje, Rosol (ČR) - Benneteau (3-Fr.) 3:6, 6:2, 6:4, Gonzalez (Chile) - Lacko (SR) 6:4, 6:4, Bogomolov (8-USA) - Blömke (Něm.) 6:3, 4:6, 6:4.

Semifinálové dvojice: Rosol - Gonzalez, I. Minář - Bogomolov.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist