Češi v Montrealu dohráli, Nadal postupuje

12. 8. 2009, 21:11
Aktuality 1
Poslední česká naděje na turnaji Masters 1000 v Montrealu zhasla. Jan Hernych se ve druhém kole o překvapení nepostaral a světové šestce Del Potrovi podlehl ve dvou setech. Na postup do třetího kola se příliš nenadřel Rafael Nadal, kterému vzdal už v prvním setu zápas jeho krajan David Ferrer.
Jan Hernych

Berdych a Štěpánek nezvládli už úvodní kolo. To Jan Hernych, jenž prošel kvalifikací, si poradil s Francouzem Benneteauem a vybojoval si prestižní zápas proti světové šestve Juanu Martinu Del Potrovi.

Třicetiletý Hernych ale hned od úvodu dostával lekci útočného tenisu. Za celý první set uhrál na returnu pouhé dva fiftýny a prohrál 2-6. Ve druhém ještě ztrátu 1-3 otočil, ale závěr patřil znovu o deset let mladšímu Argentinci, který nasázel 10 es a nakonec vyhrál 6-2 7-5.

Nadal odehrál sedm gamů a je ve 3. kole
První singlový zápas po 73 dnech má za sebou Rafael Nadal. I když zápas, přesněji sedm gamů, které odehrál s krajanem Davidem Ferrerem, než soupeř kvůli bolestem kolena vzdal.

"Bolelo to, nemohl jsem pokračovat," řekl Ferrer. "Ale nebude to snad vážné, příští týden bych už měl zase hrát," poslal dobrou zprávu svým fanouškům.

Druhý hráč světa během odehraných 36 minut stačil nabídnout hned 8 brejkbolů, sedm jich však odvrátil. Soupeřův servis prorazil dvakrát. "Potřebuji víc opravdových zápasů, abych zjistil, jak na tom jsem, ale nebylo to špatné," těšil se Nadal na další kolo. "Zkoušel jsem dělat vše na sto procent, ale když hrajete první zápas po zranění, je obtížné se dobře pohybovat," přiznal třiadvacetiletý rodák z Mallorky.

"Každý zápas, každý game i každá výměna mi dává možnost se zlepšovat. Zítra (čtvrtek) mám další šanci na sobě pracovat a pokračovat v návratu zpět do ideální formy," zůstává pozitivní Nadal.

O čtvrtfinále bude hrát s Němcem Philippem Petzschnerem, který se postaral už o druhé překvapení. Po domácím Querreym si poradil i s patnáctým nasazeným Španělem Robredem, jehož zdolal ve dvou tie-breacích.

Pokud Nadal potvrdí roli favorita, narazí ve čtvrtfinále zřejmě na Del Potra, kterého čeká duel s Rumunem Haneskem.

V Montrealu se nedohrál ani jeden zápas z 'night session'. Ve chvíli, kdy Tommy Haas prohrál s Chilanem Gonzalezem první set v tie-breaku, německý tenista kvůli puchýřům vzdal. Následně nenastoupil ani do čtyřhry po boku Radka Štěpánka.

Suverénní výhru si připsal desátý nasazený Fernando Verdasco. Španělský tenista deklasoval Argentince Leonarda Mayera dvakrát 6-1 a o čtvrtfinále si zahraje s Roddickem.

Andy Roddick
v duelu s Rusem Andrejevem dominoval na servisu a vyhrál 6-1 7-6. Zaznamenal pět es při žádné dvojchybě. Za celý zápas po svém podání prohrál jen 21 procent výměn (12/57).

Servis dnes naopak zradil amerického 'bombéra' Johna Isnera. V prvním setu s Rusem Južným sice ještě nasázel 9 es a vyhrál 7-6, v dalším průběhu utkání ale žádný nechytatelný servis na soupeře nevyslal a s turnajem se rozloučil. Južného teď čeká Srb Djokovič.

Do skvělé formy se dostává Juan Carlos Ferrero. Bývalá světová jednička, jež v Kanadě musela projít sítem kvalifikace, včera porazila Hewitta a dnes po dalším kvalitním výkonu přehrála i Francouze Gaela Monfilse. Teď Ferrera čeká třetí hráč světa Murray.

A Britem se letos potkal dvakrát na trávě a nezískal ani set. Prý se ale ze zápasů ponaučil. "Stojím tu ve 3. kole proti Murraymu, to znamená, že hraju dobře," řekl Ferrero. "Vím, že mě čeká težký zápas, ale nemám co ztratit a a na souboj se moc těším."

- ATP MASTRES 1000 MONTREAL (Kanada, tv. povrch, 3.000.000 dolarů) -
středeční výsledky (12. 08. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Del Potro (6-Arg.) - Hernych (ČR) 6-2 7-5
Nadal (2-Šp.) - Ferrer (Šp.) 4-3 skreč F.
Roddick (5-USA) - Andrejev (Rus.) 6-1 7-6(3)
Tsonga (7-Fr.) - Schüttler (Něm.) 4-6 6-3 6-4
Simon (9-Fr.) - Falla (Kol.) 4-6 6-2 6-2
Verdasco (10-Šp.) - Mayer (Arg.) 6-1 6-1
Gonzalez (11-Chile) - Haas (Něm.) 7-6(2) skreč H.
Ferrero (Šp.) - Monfils (13-Fr.) 6-3 7-6(7)
Petzschner (Něm.) - Robredo (15-Šp.) 7-6(3) 7-6(4)
Južnyj (Rus.) - Isner (USA) 6-7(8) 6-1 6-3
Hanescu (Rum.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-3 4-6 7-5
Wawrinka (Švýc.) - Golubjov (Kaz.) 7-5 6-4

Čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý/Petzschner (ČR/Něm.) - Soares/Ullyet (4-Braz./Zimb.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist