Češi v Prostějově dohráli už ve čtvrtfinále. Neuspěli Veselý, Rosol ani Pavlásek

2. 6. 2016, 23:14
Aktuality 19
Challenger v Prostějově dnes přišel o domácí zástupce. Ve čtvrtfinále ztroskotali dvojnásobný obhájce titulu Jiří Veselý, druhý nasazený Lukáš Rosol i Adam Pavlásek, byť měl proti favoritovi mečbol.
Jiří Veselý

Vítězná šňůra Jiřího Veselého na challengeru v Prostějově se zastavila na čísle 12. Dvojnásobný obhájce titulu letos skončil ve čtvrtfinále, v němž podlehl 5-7 6-3 2-6 Kazachu Michajlu Kukuškinovi.

Veselý s Kukuškinem prohrál i druhý vzájemný duel. Loni spolu bojovali ve třech setech stejně jako dnes na Hané i na travnatém turnaji v německém Halle. Třiadvacetiletý rodák z Příbrami soupeře přestřílel na esa 15-0 a na vítězné údery 35-11, jenže udělal také 38 nevynucených chyb, zatímco Kazach jen 14.

"Je to kvalitní a nepříjemný hráč. Ale já se dnes porazil sám. Už od prvního kola byly mé výkony slabé a já se nemohl neustále spoléhat na to, že výhru vybojuju. Soupeři byli čím dál silnější a mé výkony byly pořád slabé," nebyl Veselý spokojený se svou hrou.

"Letos tu změnili míče, daleko víc létají a já nebyl schopný ho udržet v kurtu. Ale těch faktorů bylo víc. Třeba to, že jsem tady chtěl znovu vyhrát a před domácím publikem jsem byl pod tlakem. Moc jsem chtěl zopakovat loňský výsledek, ale asi mě to příliš svázalo," řekl zklamaný Veselý v rozhovoru pro Českou televizi.

"Dám si teď pár dní volno, v poslední době toho na mě bylo dost. A taky si musím rozebrat tuhle porážku. Příští týden nikde nehraju, takže mám dost času, abych se připravil na trávu, která je pro mě hodně důležitá," dodal svěřenec Jaroslava Machovského.

Na prostějovské antuce dnes dohrál i Adam Pavlásek, byť mu k postupu přes Španěla Iniga Cervantese chyběl jediný míč. V tie-breaku třetího setu však mečbol neproměnil a prohrál 6-7 6-3 6-7.

Lukáš Rosol se s antukovým challengerem v Prostějově loučí třetí rok po sobě už ve čtvrtfinále. Druhý nasazený Čech v něm dnes podlehl 6-3 4-6 3-6 Rusovi Karenu Chačanovovi.

Vyvrcholení turnaje tak bude bez české účasti. Semifinálové dvojice pro páteční program tvoří Cervantes a Maďar Marton Fucsovics, který vyřadil nasazenou jendičku Ricardase Berankise z Litvy, a Kukuškin s Chačanovem.

• CHALLENGER PROSTĚJOV •
Česko, antuka, 106.500 eur
čtvrteční výsledky (02. 06. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Chačanov (Rus.) - Rosol (2-ČR) 3-6 6-4 6-3
Kukuškin (6-Kaz.) - Veselý (3-ČR) 7-5 3-6 6-2
Cervantes (4-Šp.) - Pavlásek (ČR) 7-6(2) 3-6 7-6(7)
Fucsovics (Maď.) - Berankis (1-Lit.) 6-4 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
EllNino
Že by konečně začal prodávat svůj zašlý talent z juniorů ? To se mi ani nechce věřit ...juniorská extratřída, která spoléhala na talent a mnohdy ten příštup k tréninkům byl příšerný :) no jsem zvědav, jestli se probouzí z rakve :)
Reagovat
baggik
Tady jeden uživatel dělal super PR prostějovskému turnaji, jak tady bude zajímavější finále než v Prostějově, protože to bude strašně veselý a on mu ten showman zakládající si na suchém humoru, minimalistickém projevu a upířích zubech vypadl, škoda.
Reagovat
baggik
Pardon, než v Paříži
Reagovat
Frick
https://en.wikipedia.org/wiki/1999_Nokia_Cup

Tak to tedy zírám, že se mohl v Prostějově hrát WTA turnaj. Sice tehdy měl poloviční dotaci, co má iNT dneska, ale pořád je to na stejný úrovni jako ten současnej Challenger.

A to jsou tam v zásadě v hale jen tři kurty vedle sebe.

Pamatuje si někdo, jak to bylo uspořádaný?
Reagovat
rusedski
Hmmm...tenis jsem v té době už sledoval, ale tenhle WTA turnaj mi nějak unikl. A to mám v paměti třeba i WTA v Karlových Varech nebo challenger v Příbrami :)))
Reagovat
Roger_Federer
Ja si pamatuju dobu, kdy se v Prostejove hral soubezne zensky i muzsky pavouk, turnaj, ale je to uz dost dlouho..rok presne nevim.
Reagovat
Frick
Venku nebo hala?
Reagovat
Roger_Federer
Jiste ze venku, 04,05,06 tady hraly spolecny turnaj muzi i zeny.
Reagovat
Fandina
WTA v Linci se hraje na dvou, v Katowicích se také hrálo na dvou a to samé ATP ve Vídni. V Bratislavě se vloni hrálo ITF společně s challengerem kluků na třech kurtech.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si normálně pamatuju, že jsem se jako malej díval na nějakej tenis a líbila se mi zrovna ta Nagyová, která nakonec vyhrála. Tak to byl určitě tenhle turnaj. :D Víc už fakt nevím, bylo mi tehdy necelých 8 let. Ale určitě to tehdy dávali v televizi... :)
Reagovat
Fandina
Tenisový fanda takhle od mládí? To je pěkné.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě se nedá říct, že už tehdy jsem byl tenisovým fandou. :D Fotbalovým a hokejovým jo, ale tenisovým až později. Ale pár tenisových zápasů jsem viděl už v 90. letech, třeba si pamatuju finále Wimbledonu 1998 s Novotnou, protože se na to díval táta. Ale vzpomínám si tak maximálně na to, že v pauzách toho zápasu pořád běhaly reklamy na Raiffeisen Bank. :D Jinak se mi pak někdy na přelomu tisíciletí líbila Jelena Dokic, to byla asi vůbec moje první oblíbená tenistka. Ale pak jsem to zase pár let nesledoval, potom zase více či méně. Někdy kolem roku 2006 jsem měl jako nej hráčku Danielu Hantuchovou, pak Tatianu Golovin... Obecně se ale dá říct, že pořádně jsem to začal sledovat až tak v letech 2008-2010, kdy se zároveň začala krystalizovat sestava mých oblíbených tenistek. :)
Reagovat
Fandina
Ale stejně jsi dobrý, že si na to pamatuješ, že to dávali v telce. Nebo se ti líbila ta tenistka :-).
U mně se ale také fandění tenisu odvíjelo od toho, co bylo v televizi, DC, FEDy a dtřeba Wimbledon v roce 19783 když vyhrál Kodeš. A pak jsem začala i sama hrát na kurtech, ale jen rekreačně a když byl čas, tak jsem na tenis i chodila třeba na Štvanici, když se tam otevřel nový centr kurt. A nejvíc času mám posledních pět let, nejdřív jsem dělala z domova a teď jsem v důchodu, takže fandím hodně.
Reagovat
EllNino
zajímavej rok ta výhra Kodeše :D
Reagovat
Fandina
chytrý ví
Reagovat
Frick
https://www.youtube.com/watch?v=B1kF02icKFg

Hodně špatnej z tý prohry.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrál i choval se otřesně.
Reagovat
Frick
Půjdou klečet do Myrkovy kanceláře na hrách?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist