Češi vyhráli čtyřhru, v Bělehradu vedou 2:1!

16. 11. 2013, 18:25
Aktuality 133
Čeští tenisté mají velkou šanci obhájit loňský triumf v Davis Cupu. Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem výborně zvládli dnešní čtyřhru, ve které porazili pár Bozoljac/Zimonjič 6-2 6-4 a 7-6, a získali pro svůj tým mimořádně důležitý druhý bod. Svěřencům kapitána Šafaříka nyní stačí k zisku druhé trofeje v řadě vyhrát jednu ze dvou zítřejších dvouher.
Tomáš Berdych a Radek Štěpánek (© daviscup.com)

Po včerejších dvouhrách byl v Bělehradu stav daviscupového finále 1:1 na zápasy a boj o třetí bod byl napínavý už před začátkem samotné čtyřhry. Zatímco na české straně bylo jasné, že nastoupí Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem, domácí kapitán Obradovič musel vybírat ze dvou variant, jak složit pár pro dnešní duel. Ve hře byla možnost postavit vedle zkušeného Nenada Zimonjiče světovou dvojku Novaka Djokoviče, nebo dát znovu šanci Ilijovi Bozoljacovi, který spolu se Zimonjičem porazil v letošním čtvrtfinále bratry Bryany.

Do utkání nakonec nastoupil pár Zimonjič/Bozoljac, jenž ale od začátku viditelně zaostával za Berdychem se Štěpánkem, kteří si chtěli vylepšit svou společnou daviscupovou bilanci 13:1.

Tentokrát na kurtu dirigoval a všechny převyšoval Štěpánek. Dvojnásobný grandslamový vítěz ve čtyřhře s přehledem "uklízel" voleje mimo dosah Srbů a vedle výborných volejů také dobře podával, chytře returnoval a prohazoval. Berdych tradičně "tvrdil muziku" přesným servisem a údery odzadu vyvíjel na soupeře tlak.

"Radek zahrál vynikající zápas, Tomáš ho velmi dobře doplňoval. Teď jsou Srbové pod tlakem, já strašně věřím našim klukům, že to zítra dotáhnou," pochválil své svěřence dočasný kapitán Vladimír Šafařík.

Berdych: Djokovič na lavičce? Ještě že tak
Do vedení se dnes český pár dostal hned po první hře, v níž sebral servis Zimonjičovi. Srbskému veteránovi, který se v 37 letech stal nejstarším hráčem finále Davis Cupu, se dlouho nedařilo, a zaostával i Bozoljac, jenž se s českými hráči mohl měřit jen svým servisem. I o ten nakonec přišel v sedmé hře a Berdych se Štěpánkem vzápětí set čistou hrou ukončili.

Čeští fanoušci v BělehraduV dalším setu udeřil český pár znovu v jeho úvodu, kdy podruhé sebrali podání Zimonjičovi. Po zbytek sady se stejně jako při dvouhrách občas ozýval pískot při prvním i druhém servisu Berdycha a Štěpánka, ani jeden si toho ale nevšímal a díky suverénnímu podání získali druhý set poměrem 6-4.

Do hry se Srbové dostali až ve třetím setu, kdy se herně zvedli oba domácí tenisté. Za stavu 3-2 se - po více než hodině a půl hry - dostali k prvnímu brejkbolu, servírující Radek Štěpánek i Tomáš Berdych ale důležitou výměnu zvládli na jedničku a při svém servisu dál zůstávali stoprocentní. V jedenácté hře se pak při podání Zimonjiče sami dostali ke dvěma brejkbolům v řadě, tentokrát ale zachoval chladnou hlavu Srb, a tak přišel na řadu tie-break.

V něm jako první odskočili bodově Zimonjič s Bozoljacem, kteří se díky minibrejku dostali do vedení 3-1. Čeští tenisté ale předvedli parádní obrat: ziskem čtyř výměn v řadě otočili na 5-3 a Štěpánek už zápas doservíroval.

"Skvěle jsme se doplňovali, hráli jsme agresivně, využívali jsme šance, které nám dali," okomentoval na kurtu výkon českého páru Berdych, který se pozastavil nad tím, že kapitán domácích Obradovič nominoval Bozoljace místo Novaka Djokoviče. "Po tom, co tady předvádí, že ho nechali sedět... Ještě že to tak udělali," přiznal Berdych.

"Byli jsme lepším týmem od prvního do posledního míče. Zasloužili jsme si vyhrát, byl to jeden z našich nejlepších výkonů," doplnil svého deblového partnera Radek Štěpánek.

Čeští tenisté tak mají finále v Bělehradu skvěle rozehrané, zítra ale ještě musejí udělat poslední krok. První šanci bude mít Berdych, který by však musel porazit druhého hráče světa Novaka Djokoviče, s nímž má nepříznivou bilanci 2:14. O případný rozhodující bod by hrál - stejně jako v loňském finále v Praze - Štěpánek a jeho soupeřem by byl 117. hráč žebříčku ATP Dušan Lajovič.

Výsledky - finále Davis Cupu Srbsko-Česká republika:
Srbsko - ČR 1:2 po čtyřhře
Zimonjič/Bozoljac - Berdych/Štěpánek 2:6, 4:6, 6:7 (4:7)
Statistiky:
Esa: 9-6
Dvojchyby: 4-3
Úspěšnost prvního podání: 72 - 78 %
Brejkboly: 0/1 - 3/6
Vítězné údery: 34-38
Vynucené chyby: 63-39
Úspěšnost na síti: 24/45 - 27/35
Vyhrané výměny: 76-105

Komentáře

133
Přidat komentář
Frick
Jsme porazili, pokud hrál s tim nejlepšim, co měl na ATP žebříčku? Snad Chorvatsko (4 roky zpět) a pak samozřejmě památná baráž se Švajcem.
Reagovat
Karlicka
Tome, tak bych Ti přála dnešní vítězství.... Porazit Noleho v jeho domovině, finále DC to by byl zákusek po obědě :-)) Tak pojď a neboj se toho !!! Přeji pevnou ruku a klid v hlavě.
Reagovat
dadaft
musím říct, že bych to Berďovi dneska taky přál, aby to dokončil.
Reagovat
Frick
Zase ve finále, kde bude jasnou favoritkou, to už by měla bejt TOP 200, no ni?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tommr tady psal, že se Katka dostala do dvoustovky už postupem do semifinále... Jinak teď právě začalo finále. POJĎ KATKO!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
to bych nebyl já kdybych se nezmínil o otřesných místních divácích. Jen si musím povzdychnout jak loni a předloni psali někteří Mirkové Dušínové zde a na idnesu co to za zvířata v hale v Praze fandí když mezi prvním a druhým podáním tleskají, pískají a pokřikují..
Dnes to pískání, pořvávání během podání bylo dneska opravdu hustý a rozhodčí nic...jen opakoval jak kolovrátek at jsou zticha. Tak proč nevyužil pravidel a nedal zpět první podání našim a nebo dokonce nevzal bod srbům? Místní chástka by si dala jistě příště pozor. Jak jsem psal výše, pískat mezi podáním ok,ale během?
Tak doufám že Mirkové Dušínové dneska koukali a příště to tak nebudou komentovat :) Bouřlivou atmosféru mám rád, ale dneska to bylo opravdu až dost nesportovní.
Reagovat
smazaný uživatel
Se vsim naprosty souhlas...
Reagovat
smazaný uživatel
Jednou jsem dostala na jiném fóru vysvětlení, že je sice velice nesportovní pískat během podání, vyvádět při dvojchybě, ale že se to dá vlastně pochopit a že by to čeští fandové měli dělat taky, aby soupeře rozhodili. Tak jako nevím, jestli je lepší být "blbá slušná" fanynka nebo "neslušná temperamentní" a tím přispět k lepší atmosféře pro své hráče. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem psal, mám rád dobrou atmosféru i na tenise. Tleskání na zkažené první podání beru, je to prostě DC. Ale pořvávání během většinou druhého podání, kdy hráč už podává je fakt už vyloženě prasárna. O to ještě větší respekt našim že je to nerozhodilo. Pěkný příklad bylo pískání např. na matchball.
A přitom rozhodčí má možnost lidi ukáznit např sebráním bodu. Opakováním at jsou zticha na srbské fanoušky zřejmě neplatilo.
Reagovat
smazaný uživatel
já bych to taky nedělala, ale není to možná tím, že jsme jako Češi trochu zakřiknutá nátura? Nemyslím zrovna, že musíme být jako fandové prasata, ale někdy není na škodu ukázat, kdo je domácím publikem :)
Reagovat
smazaný uživatel
no nevím jak přímo v hale, ale z televize mně to připadá daleko klidnější než když tam naši hráli posledně. Tehdy to bylo myslím daleko horší
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to přišlo horší v Argentině vloni teda. Jak si tam argentinský kapitán stěžoval na našich cca 50 fandů, že dělají kravál, ale přitom mu za zády řval argentinský kotel jak šílenej..:)) Tam to taky bylo těžký ustát..:)
Reagovat
smazaný uživatel
zakřiknutá nátura? 200 let nám někdo s menšíma přestávkama říká ať držíme hubu, tak se není moc co divit :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D
Reagovat
gigin
Génius:

http://q3.cz/images/55genius.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
tss... okousane nehty! Jako Masha me ted napadlo.. Ale dik, cekala jsem, ze se leknu vic.. ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to dopadne, když nejlepší hráči nechtějí, nebo nemohou hrát takovéto soutěže. Historie se na to ale ptát nebude...Jsem zvědavý, jak to zítra zvládne (spíše nezvládne) Lajovič psychicky proti Štěpcovi. Zřejmě to bude naše obhajoba.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak že by zítra v pátém zápase hrál proti Štěpcovi Bozoljac? Aspoň závěr tohoto článku by tomu napovídal (viz odkaz)... Ale stejně si myslím, že Štěpec vyhraje, ať proti němu Srbové postaví kohokoliv. Novak už proti němu podruhé nastoupit nemůže...
http://sport.aktualne.centrum.cz/proc-nehral-nejlepsi-hrac-soucasnosti-rozhodla-pry-unava/r~4186990e4edf11e3909e0025900fea04/
Reagovat
Dennis
Možná že Novak byl naštvaný a možná taky ne. Je to velký profesionál a viděli jste ho někdy vzdávat něco dopředu? Já teda ne. Naopak se nevzdává nikdy. Lajovič tam tuším také nezůstal po celou dobu, a vzhledem k tomu, že Novak je nejen vynikající tenista, ale jak víme z dob dávno minulých i skvělý imitátor, tak je docela dobře možné, že strávil podvečer tím, že Lajoviče připravoval na hru, s kterou na něj zítra vyrukuje Štěpec. Radkova hra je hodně specifická a každá příprava je dobrá...
Reagovat
smazaný uživatel
jak chce, ale takle ne. Nejen že tím dává psychickou vzpruhu pro soupeře, ale vidí to celý svět. Ha Djokovič není na lavičce! Sorry ale ten neznámý mladík Lajovič(dokonce Pála ho přejmenoval na Raoniče) nikoho nezajímá. Možná si ho neviděl protože ho nezabírala kamera, ale dá se říct že nejlepší hráč v nynější době je skoro celý zápas někde pryč místo aby povzbuzoval?
Mimochodem s tím pinkáním s Lajoničem si děláš asi srandu. Mají na to celý večer. Djokoviče podle mě spíše potřebovali hráči na hřišti nebo lavičce a to nemluvím o tom že o tom budou psát média..
Reagovat
smazaný uživatel
Ať už proti Štepcovi naběhne na kurt kdokoli ze Srbů, měl by ho Radek dát. Trumfy tentokrát držíme v ruce my.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl jsem to, ale výsledek velmi jednoznačný (na to, že to byla čtyřhra). Kluci splnili, co měli splnit a nic by na tom nezměnil ani Djokovič, si myslím. Leda že by to bylo vyrovnanější.
Tak a teď ještě poslední krok...
Reagovat
gigin
No nic no. Nolda zítra klepne Tomíka a pak sa mladý Lajovič zbýčí a rozmlátí Štěpca. Anebo taky ne, no :DDDD
Reagovat
Roger_Federer
ta odpoved dole..jsi me zabil ogare.:)
Reagovat
Roger_Federer
ta odpoved dole..jsi me zabil ogare.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kluci dneska předvedli jeden z nejlepších výkonů v deblu. Možná hnedka los rozhodl o hladkém výsledku. Naši si vybrali příjem a srbové nezačali vůbec dobře, prohráli si na úvod podání a naopak naši kluci se chytli a skoro nechybovali, hráli dá se říct skoro neuvěřitelně. Třetí set už byl vyrovnaný a kdyby ho srbové vyhráli, mohlo to být jěště zajímavé.
Polemika - před zápasem na internetu i v novinách skoro všichni tipovali že nastoupí do debla Djokovič. Jaké bylo překvapení když se těsně před zápasem zjistilo že nenastoupí. Ještě větší překvapení pro mě bylo když Djokovič po prvním setu zmizel pryč. Jak Tomáš v pozápasovém rozhovoru trefně řekl" asi jim tam v tom týmu něco smrdí" At to bylo jakkoliv, tohle týmový hráč neudělá, že zmizí jen tak pryč...
Když se podívám do historie, tak náše úšpešné období začalo když se vrátil Štepec do našeho týmu. Od té doby jedem jako jeden tým.
když se jentak letmo podívám na naše bývalé soupeře:
1) Argentina - rozhádaný tým, kde se nemusí Del Potro s Nalbadianem. Del Potro nenastoupil na nedělní část = děkujeme vřele
2) Španělsko - zraněný Nadal nám dal šanci kterou jsme chytli za pačesy! Letos: nejlepší hráči Španělska odmítli hrát = děkujeme
3) Švýcarsko - Federer většinou hraje jen o baráž. Zřejmě Federera salátová mísa neláká a nebo není ten pravý týmový hráč, viz jedno vyjádření Wawrinky. V lonské a nynejší formě Stana a Rogera by tento tým byl pro mě velký favorit = děkujeme
4) Francie a jiné týmy - všiml jsem si, že se často stává, že na debla nasadili špatné hráče at už chybou kapitána a nebo odmítnutím jejich nejlepšího hrače = děkujeme za důležitý bod v deblu

Prostě a jednoduše v DC se ukazuje jak je dobrá parta důležitá.
Zítra se velmi těším na zápas Tomaše proti Djokovičovi.
Reagovat
smazaný uživatel
A zapoměl jsem zmínit Rosola s Hájkem, kteří zaskočili za kluky opravdu skvěle at už proti Švýcarsku a nebo v Kazachstánu..
Reagovat
Jan
Říkám si, jestli už Rosol s Hájkem nejsou naštvaní, že tam jsou jen do počtu. Že jednoho z nich mohli nasadit proti Djokovičovi, stejně jako loni proti ferrerovi nebo Del Potrovi, kdy to stejně vypadalo, že to nemůže Štěpánek vyhrát. Aby to také nerozklížilo náš tým.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že jsou v pohodě. Vědí že v momentální formě by toho moc proti Djokovičovi nenahráli a o deblu ani nemusíme mluvit. Sice jsou na okraji zájmu, ale média opakují že bez nich by naši takle daleko nebyli. Radek prostě ty páteční zápasy potřebuje na rozehrání. Parta je dobrá.
Reagovat
gigin
Nechápu, že po tom, co ten kluk dokázal (Nole) ho nechali sedět.... Podle mne Novak chtěl hrát kvarteto, ale pak se pár chytrých hlav dalo dohromady....
Reagovat
smazaný uživatel
Asi je pravda, že Srbové (resp. nehrající kapitáni) nemají tolik citu pro sestavování debla v týmových soutěžích. Vzpomínám si na letošní čtvrtfinále Fed Cupu, když Srbsko hrálo v Německu. Stav byl 2:2 a rozhodnout se mělo v deblu. Anička udělala ve dvouhrách dva body, a přestože to taky není zrovna deblistka, tak jsem čekal (vzhledem ke složení srbského týmu), že do čtyřhry určitě nastoupí. Místo toho zvolil Vranjes dvojici Dolonc/Krunic, které neměly proti Sabine a zkušené Groenefeld absolutně žádnou šanci...

Jak už jsem napsal níž: Podle mě by to ani Novak dneska Srbům nevyhrál, ale Zimonjic a Bozoljac předvedli opravdu špatný výkon...
Reagovat
tommr
Berdych+Štěpánek mají v DC skvělou deblovou bilanci: 14:1 (jedinou porážku utrpěli se Španělama ve finále 2009) ...
Sám Tomáš Berdych má v DC deblovou bilanci dokonce ještě lepší: 19:1. Znamená to, že vyhrál i všech 5 deblů, který hrál s jinejma partnerama (naposledy letos s Rosolem v zápase se Švýcarskem) ...
Radek Štěpánek si naopak bez Tomáše nevede tak dobře. Jeho celková deblová bilance v DC je 16:3 tzn., že ze 4 deblů, který hrál bez Tomáše dvakrát vyhrál a dvakrát prohrál (naposledy letos s Hájkem v zápase s Kazachstánem) ...
Reagovat
Jan
A to ještě, když prohráli toho debla ve Španělsku 2009, tenkrát už Španělé vedli 2:0, když Ferrer otočil zápas proti Štěpánkovi, který tuším vyhrál 2 sety, tak už to bylo těžké. Kdyby hráli za stavu 1:1, mohlo to také vypadat jinak.
Reagovat
darek.vrana
Judy Murray:
The only thing not going right for Stepanek today is.......his shirt. Staggeringly bad.
Reagovat
tommr
jj jediná věc, která se našim dala dneska vytknout bylo to, že nehráli ve stejnejch dresech. Tomášovi se ovšem nedivím, že si na sebe nechce oblíkat takovou příšernost co nosí Radek ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Radek nosí tohle triko při DC pořád. Já už si ho ani neumím představit v jiném. Přináší mu štěstí :)
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/tomasberdych/status/401812702752157696/photo/1
Reagovat
darek.vrana
Mahesh Bhupathi:
The third set was one of the best sets of doubles I have seen in a long long time, returning exhibition from the Czechs ....
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu Srby chápu a trochu chápu i ten odchod Djokoviče, čímž ho nechci obhajovat, to se v týmové soutěži nedělá. Nicméně pro Srby se to všechno vyvíjí špatně. Od semifinále byli celkem jasnými favority. Pak jim vypadl Tipsarevič a Troickému nebyl prominut dopingový trest. Najednou tu byl až 120. hráč světa a šance se výrazně vyrovnaly. Klíčová měla být dnešní čtyřhra. Měl to být tvrdý boj o (pravděpodobně) rozhodující bod, jenže srbská dvojice totálně pohořela a o vývoji celého zápasu bylo rozhodnuto po dvou gamech. Nyní je situace velmi podobná loňskému finále s tím, že v 5. zápase stál proti Radkovi loni asi 20. hráč světa (nepamatuju si přesné žebříčkové postavení) a nyní hráč skoro o 100 příček níž. Přesto bych ale poukázala na Lajovičovu překvapivě kvalitní hru proti Tomášovi. I tak si dovoluju tvrdit, že se karta obrátila a Češi jsou teď favority.
Reagovat
tommr
Almagro byl loni v době finále DC světová jedenáctka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dokonce :)
Reagovat
Jan
Dovolím si být opatrný. Loni jsem já a asi většina, čekali, že Almagro určitě vyhraje, dnes je to naopak, doufám, že se to povede nám.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je sice trochu mimo téma, ale musím to sem dát. :) Daniela nafotila pro příští rok kalendář, jehož výtěžek půjde na dobrou věc. Myslím, že něco podobného udělala už loni, nebo možná i v předchozích letech... Takže klobouk dolů a palec nahoru! Ovšem samozřejmě to sem dávám hlavně proto, že to tam Dance neskutečně sekne a vypadá fakt božsky. :)
http://www.tennis-warehouse.com/Daniela_Hantuchova_2014_Calendar/descpageFEDCAL-DANICAL14.html?from=wta
Reagovat
smazaný uživatel
je nádherná ženská. Na můj vkus sice moc vyzáblá(a to se mě líbí štíhlé ženy).Tak se jsem se vždycky divil že není v tvojí stáji favoritek :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se Danka taky líbí, ale abych řekl pravdu, tak se mi úplně nejvíc líbila "zamlada". :) Někdy kolem roku 2006 byla asi mou nejoblíbenější hráčkou. Potom se mi začaly líbit jiné holky, taky se objevilo spoustu nových... Takže Daniela v mojí "stáji" sice není, ale je to pro mě 19. nejkrásnější tenistka na okruhu (jak vyplývá z mého čerstvého žebříčku "Top 30 tenisových krásek", který jsem tu nedávno dával). To si myslím, že taky není vůbec špatné. :)

Jinak mi Danka taky někdy přijde celkem dost hubená (a že se mi vysoké a hubené holky líbí), ale má prostě takovou atletickou postavu... Je to prostě pořád kočka. Sice jí letos bylo třicet, ale doufám, že ještě zdaleka končit nebude. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi nebudu sám, kdo je přesvědčený, že dnešek rozhodl o české obhajobě Davis Cupu. Zítra Novak proti Tomášovi srovná na 2:2, ale potom Štěpec porazí Lajoviče. Jiný průběh by mě hodně překvapil... Prostě si myslím, že už je to jasné. Jestli to dopadne nějak jinak, tak přísahám, že už se nikdy nebudu vyjadřovat k mužskému tenisu. :D

Dnešní debl měl být asi nejdramatičtějším zápasem celého víkendu, ale místo toho bylo rozhodnuto už po třech setech. Český pár hrál výborně a prakticky bezchybně. Naopak srbská dvojice podle mě podala velmi slabý výkon, přestože to bylo set od setu vyrovnanější... Z mého pohledu byl největší rozdíl na síti. Zatímco Berdych a Štěpec působili na síti neprůstřelně, Zimonjic a Bozoljac byli často prohozeni nebo prostřeleni doprostřed kurtu. Sice jsem považoval Čechy za favority (60:40, jak jsem včera psal), ale čekal jsem to mnohem vyrovnanější. Opravdu mě překvapilo, jak hrál srbský pár hlavně ze začátku špatně... Hodně se propírá, jestli měl nastoupit Novak, nebo jestli by to díky němu dopadlo nějak jinak. Já si myslím, že nedopadlo. Novak je super hráč, ale debl prostě není jeho parketa. Možná by měl český pár z jeho přítomnosti větší respekt, ale bod by podle mě stejně putoval na české konto. Navíc i kdyby Novak hrál a podal sebelepší výkon, tak by tam na srbské straně pořád byl jeden slabší článek, protože ani jeden ze Srbů dneska nehrál dobře (a pochybuju, že by to v páru s Novakem bylo jinak)... Takže tolik asi k dnešnímu zápasu. :)
Reagovat
darek.vrana
Já říkám, že rozhodne už Tomáš. Djokovič je zhrzený, že dneska nehrál a zítra už nebude mít stoprocentní koncentraci a motivaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak o tom můžeme opravdu jenom spekulovat, proč dneska Novak nebyl na srbské lavičce po celý zápas. Ale já bych to nějak nehrotil... Novak je profesionál a zítra podle mě podá svůj maximální výkon. Tomáš se určitě bude snažit, ale Novakova hra je neskutečně propracovaná. Aspoň tak to vidím já, tedy pouze příležitostný divák mužského tenisu. :)
Reagovat
tommr
anebo to bude přesně naopak a Djokovic bude hrát o to líp, protože bude naštvanej. Na Tomáše bych proti Djokovicovi nikdy nevsadil. Rozhodnutí bude nejspíš zase na Radkovi ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš má bod v zádech a nemá co ztratit, může do toho bušit a hrát v klidu. Nemyslím si, že to Djoko vypustí, ale může to být zajímavý zápas. Šance tu je, ale pořád vsázím na Noleho.
Reagovat
darek.vrana
Tak samozřejmě je Djokovič jasný favorit. Jen Berdychovi zítra věřím asi víc než většina lidí a neviděl bych to jako jasný bod pro Srbsko. Samozřejmě majlant bych na to taky nevsadil:).
Reagovat
smazaný uživatel
jsem v tomto s tebou, taky věřím, že zázrak se může stát a Tomáš ukáže jeden ze svých super zápasů, které jsme letos mohli vidět. Není důvod mu až tak nevěřit, jako není důvod věřit, že Djok je neporazitelný :)) Na jejich zápas se moc těším a jsem zvědavá, jestli Tomáš na Djoka něco vymyslí. :)
Reagovat
Jan
Taky si myslím, že zítra Novak nemusí mít motivaci, když to vypadá, že 5. zápas Štěpánek stejně vyhraje, navíc pokud tam došlo k nějakému rozhádání v srbském týmu, že nehrál, zatímco Tomáš po dnešku musí mít velmi dobrý pocit a mohl by mít šanci. Ale je i tak pravděpodobné, že Novak vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych si v příštím roce přál finále Švýcarsko: Španělsko s účastí všech nejlepších z obou zemí přičemž všichni budou v dobré nebo pdoobné formě. Myslím, že prestiž finále DC stejně jako sledovanost by se zvedla na úroveň GS, dokonce by možná byla vyšší.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych si tam i příští rok přála kluky, jsou skvělým týmem. Ale souhlasím s tím, že při plné síle by byly tebou zmíněné týmy favority a byla by to jistě super podívaná.
Reagovat
Jan
Taky bych tam rád viděl zase naše, ale je nutno uznat, že při plné síle Španělska, Srbska, Švýcarska, případně Argentiny by to měli hodně těžké, ne-li nemožné se tam dostat.
Reagovat
smazaný uživatel
Španělsko, Švýcarsko, Srbsko souhlasím, Argentina v našich silách je, ta je podle mě zhruba na naší úrovni.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, proč nebyl Nole ve třetím setu a později na lavičce náhradníků?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že jeho nas*aný výraz v průběhu prvních setů mluvil za vše.
Reagovat
Mayo
je to dosť smutné toto urobiť v tímovej súťaži
Reagovat
Rafaeoli25
Tohle se mi nelíbí, tak se člen týmu chovat nemá ať je stav jakýkoli a hlavně, bylo jen na něm, jestli bude hrát nebo ne, takže nechápu, proč byl na.ranej..
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze ten vyraz mluvi pouze za Djokovice...
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Já to neviděl, jenom co jsem slyšel v pozápasovém rozhovoru. Ale jestli je to pravda, tak je to celkem vypovídající.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekla bych, že ale Tomáš je mnohem víc arogantní jak Djok, takže by se zachoval možná ještě hůř :D:D:D
Reagovat
tommr
některý tvoje sarkasmy vyznívají hodně trapně. Pokud to tedy vůbec byl pokus o sarkasmus ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na mě nereaguj, mně se spoustu tvých komentů nelíbí a přehlížím je. A jestli máš špatnej den, tak si to vybij někde jinde. A napomínej i jiné, co mají podle tebe trapné sarkastické připomínky ano?
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem moc nepochopila a fakt to je trapný. Tomáš je stejně jako Štěpec srdcař. Neznám jiného top tenistu, který by byl tak skvělým týmovým hráčem. Nevím, co všichni furt máte s Berdychovou arogantností, to je naprostá blbost.
Reagovat
smazaný uživatel
reagovala jsem na vencapeho, který nemá Toma rád a několikrát mi jako jeho fanynce připomínal Tomášovu aroganci, se kterou jsem nikdy nesouhlasila. Tak nechápu, co vám vadí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, takhle. Jsem to teprve teď pochopila. Mně to právě od tebe vůbec nesedělo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, klidně to vysvětlím, chápu, že ne každý se orientuje. Ale tommr to moc dobře ví, jak jsem to myslela, takže od něj je to rejpanec. :) ale já to přežiju, hodně lidí ví, že Tom a Petra byli, jsou a budou moje Nr.1 :))
Reagovat
tommr
já to nemyslel zle. Jen bych byl rád, aby sis uvědomila, že ty tvoje sarkasmy zůstávají často nepochopený (viz třeba první reakce čarodějky) a že pro mnoho lidí vyznívají dokonce přesně opačně než si je zamýšlela ...
Reagovat
smazaný uživatel
jasně, nemyslel jsi to zle, jen jsi to skvěle napsal. Je to možný, od toho jsme lidi, že když někdo reaguje, jako čarodějka, tak jí to klidně vysvětlím, co si myslí ostatní nevím a nějak to neřeším. A ti, co mě znají, ví o co jde. Ale děkuju za příjemné napomenutí a už bych to neřešila.
Reagovat
Roger_Federer
Chtel jsem se zeptat...Fandina a Sonja jeli spolu(kamaradky jako?) do Belehradu jo??..Bydlej tam spolem a fandi spolu čechum..jo?
Reagovat
gigin
Podle mne ani na tenis nechoděj a oddávaj se lesbickým hrátkám na pokoji....
Reagovat
Alois_Mlok
Zimonjič - jako již několikrát v minulosti - byl naposto nulový. Skutečnost, že patří mezi nejlepší deblisty světa, jen svědčí o tristní úrovni současné čtyřhry.
Reagovat
tommr
úplně nulovej nebyl - měl tam pár dobrejch momentů na síti. Podání a returny mu ale dneska opravdu moc nešly ... :)
Reagovat
Rafaeoli25
Kecy, Zimonjič je zkrátka v totálnim útlumu po rozchodu s Nestorem a už mezi top deblisty nepatří..
Reagovat
smazaný uživatel
Nestor teď radši sbírá úspěchy v mixu po boku Kiki Mladenovic. Ani se mu nedivím. :D
Reagovat
Frick
Když na to tak koukám, tak nechápu, jako mohli nepřivézt zlato z Londýna :-(
Reagovat
smazaný uživatel
No ono jim to mimo davis cup spolu moc nejde. ani na okruhu spolu nic neuhráli.
Reagovat
Mayo
o rok finále ESP vs GBR :D
Reagovat
smazaný uživatel
To těžko, Britové by potřebovali zázrak v USA na antuce. By musel Andy uhrát bod přes Isnera i Querreyho (ok, to by měl), ale museli by vyhrát i debla nad Bryanovcema.
Reagovat
Mayo
asi máš pravdu...Andy je tam nato sám a 2 body sú málo
Reagovat
smazaný uživatel
A navíc přes Isnera by ten bod rozhodně nebyl jistej. Isner letos odehrál parádní zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale pořád je to antuka a pořád by měl Andy Izzyho porážet, je to přesně ten typ hráče, který dokžáe Johnovi zru znechutit. Ale zase je to DC, Izzy hraje všude průměrně či nadprůměrně, doma v USA ale výborně.

Mayo: On by nebyl až tak sám na trávě nebo hardu, ale na antuce jsou Ward i Evans prostě mimo. Ale debl by se poštěstit mohl, s Flemingem to Andymu šlo v Montrealu i v DC v Chorvatsku, ukázal, že je výborný deblista. A když porazili Bryanovi Bozoljac se Zimonjičem, tak proč ne oni? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Isner + antuka může být pro Andyho neřešitelný problém.
Reagovat
smazaný uživatel
*reakce na carodejka_s.r.o.
Reagovat
smazaný uživatel
copak je to tady za konspirace? Amici by si toto prece pohlidali.. ;-)
Reagovat
tommr
naši dneska podali skoro bezchybnej výkon. Překvapil mě hlavně Radek, kterej hrál o třídu líp než na TM. Tomáš byl - jako pokaždý když hraje v DC debla - skvělej ... :)
Srbové toho debla prokaučovali a hodně to tak našim ulehčili. Při vší úctě k Bozoljacovi a Zimonjicovi ani jeden z nich nesahá Djokovicovi ani po kolena. Kdyby Djokovic nastoupil měli by to naši o hodně těžší ...
Salátovou mísu ale ještě nemáme. Nesmí se zapomínat na rok 2010 kdy jsme byli po sobotě v podobný situaci a jak to tenkrát dopadlo. Letos je ale naše šance přece jen o něco větší, protože Lajovic přece jen není tak silnej jako Tipsarevic ...
Reagovat
smazaný uživatel
A kdyby Djokovič nastoupil a naši stejně vyhráli, tak by se zase tvrdilo, že nasazení Djokoviče byla chyba :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Samé kdyby.. nikde není psáno, že by to Djok zachránil, prostě je to jak to je. To je jako když si tvrdil, že měl hrát Rosol a ne Radek atd. atd. atd. atd. :))
Reagovat
tommr
to není žádný kdyby. Djokovic by zcela určitě neměl takový problémy se servisem a returnem jako měl dneska Zimonjic. A to ani nemluvím o tom jakej má respekt u všech hráčů - naši by si na něj tak nevěřili jako na Bozoljaca nebo Zimonjice. Možná, že by naši vyhráli i tak, ale určitě by to měli těžší ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já ti nevím, jestli vůbec máš z té výhry radost, když máš pocit, že Srbové udělali chybu a měli dát Djoka, by to naši měli těžší :))
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo, jenže to je právě to. Djokovič by hrál za Bozoljaca a ne za Zimonjiče. Osobně si myslím, že by tahle kombinace nebyla o tolik lepší, snad jen ten respekt navíc, který Nole vzbuzuje, s tím souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
*sorry, to byla reakce na tommra
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodne si myslim, ze Tomas je rozhodne lepsi hrac debla nez Djoker a o Radkovi ani nemluve. Nejaky prehnany respekt v deblu by kluci z Djokera rozhodne nemeli...
Reagovat
smazaný uživatel
Klukům děkuju za super výkon a za velký příslib do zítřejšího dne pravdy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Srbská deblová hvězda Zimonjič si dneska asi řekl, že bude kazit, co bude moct. Bozoljac byl paradoxně mnohem lepším srbským hráčem. Je super, že nenastoupil Djokovič. Otázka je, co by v kombinaci s tak mizerně hrajícím Zimonjičem, dokázal vykoumat, přece jen není to deblový hráč. Možná že nejnebezpečnější by byla kombinace Djokovič Bozoljac, která se vůbec neřešila.
Reagovat
a.magerova
Kombinace Djokovič Bozoljac se nemohla řešit, protože byl vyznamenám Zimonjic a proto nastoupil on.
No ale nám to pomohla, takže hurááááá :-))
Reagovat
tommr
já jsem se před zápasem varianty Bozoljac+Djokovic bál ze všech nejvíc a hodně se mi ulevilo když Djokovic nebyl nominovanej. Tohle Srbové pěkně prokaučovali ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To mi asi něco uniká. Já myslím, že až dodneška (přiznám se, že nevím přesně do kolika hodin) se klidně tato varianta řešit mohla. Vždyť za ČR byli taky nominovaní Hájek s Veselým jako vždy.
Reagovat
a.magerova
No ale hlavně, prý si pohár/mísu před finále potlapkali kapitán i Nole, takže je to jejich vina, nikoli dnešních hráčů :-P
Reagovat
a.magerova
No jo, u nás jo, ale u Srbů bylo jasno určitě dávnějc, protože to, že Nenada vyznamenaj, museli vědět dýl a tudíž ho asi proto i nominovali, nic nevím jistě, jen hádám, ale myslím si, že nejsem daleko od pravdy ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že jsi od pravdy hodně daleko. Podle mě s tím mohli Srbové hýbat stejně jako naši až do poslední chvíle.
Reagovat
smazaný uživatel
já bych řekla, že je úplně jedno, kdo si kam sáhl, hlavně, že vedeme 2:1 a zítra hodně fandit Tomovi, aby opět zahrál životku a na konci své sezony bez titulu porazil Novaka a zvedl si sebevědomí do příští sezony :))
Reagovat
Jan
To by se nám všem moc líbilo :)
Reagovat
smazaný uživatel
může hrát zítra Tipsarevič ?
Reagovat
r176
nominace 4 hráčů sae nemůže měnit
Reagovat
letityfanousek
Nolemu poděkujte za dárek.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslim, že Nole by vzhledem ke svejm deblovejm schopnostem poměr sil moc nezměnil, vyhráli by tak jako tak..
Reagovat
smazaný uživatel
Nuž bola to chyba, stavať tam Bozoljaca. S Djokovičom by to bolo zrejme vyrovnanejšie, ale vôbec by nebola garantovaná výhra. Teraz si to už Česi zrejme postrážia. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Viděls ten zápas? Problém Srbů nebyl Bozoljac, ale Zimonjic. A Radek hrál tak, že by Srby ani Djoker nezachránil.
Reagovat
Mayo
či s Djkovičom alebo bez, češi by boli tak či tak favoriti
Reagovat
blixa
Djoker ve čtyřhře zrovna neexceluje, se spoluhráčem není sehraný. Myslím že by naopak dostali ještě větší výprask.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to taky nepřijde jako chyba, naši hráli výborně, a nevim jak dlouho by musel novak přes noc cvičit debla aby se tam zimonjicovi nemotal, ano změnilo by to možná začátky výměn, lepší servis a tak ale zbytek nevim nevim
A jestli je nakrknutej že nehrál, tak ať aspoň nebude zítra plně koncentrován
Reagovat
smazaný uživatel
na Belehrad! :-) To me ted v rozhovorech pobavilo.. Jinak si vsechny postrehy rada ponecham az po zapase.. ;-)
Reagovat
a.magerova
Mne zas napadla replika z jiného světového díla v souvislosti s nepřítomností Noleho v závěru :-/
"Je něco shnilého v království Dánském."
Reagovat
blixa
Podle mě byl nasranej, že ho kapitán nepostavil.
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby byl nasranej, rozhodnutí by měl respektovat a neodcházet takhle trapně z lavičky. A kde bere jistotu, že by to sehrál líp? Jen píšu kdyby to byl tenhle důvod Novakovy nepřítomnosti. Nějak se vytrácí občas sportovní chování, beru to všeobecně..
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě se šel připravovat na zítřejší zápas, proč v tom hned vidíte to, že byl naštvaný, že nehraje ?
Reagovat
smazaný uživatel
Nole byl stoprocentně naštvanej. Párkrát ho zabrala kamera a ten jeho výraz byl velmi dobře čitelný. Jenže v kombinaci s dnešním Zimonjičem... Kdyby prohráli, psalo by se, že chyba byla Novaka nasadit. V tomhle má ČR trochu výhodu, protože když Tomáš s Radkem můžou, tak hrajou všechno a nikdo nemůže pindat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, že kdyby zůstal na lavičce o hodinu déle a fandil parťákům, že by zítra byl málo připravenej? :)) Já osobně píšu, kdyby to byl ten důvod...
Reagovat
smazaný uživatel
a kam? Do hospody?
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by! :D
Reagovat
smazaný uživatel
A takový Lajovič tam snad byl ? :))
Toho jsem tam taky neviděl
Reagovat
zube
Djoko nebyl na lavici protoze je to namachrovanej ....... a nejspis sel dopovat
Reagovat
r176
a neříkejte že v deblu by náš pár na okruhu nebyl mezi top 10?! to byla hra na vysoké úrovni
Reagovat
blixa
No myslím že klidně TOP 5, jenže to nejde. Špičkový singlisti mají takovou zátěž, že čtyřhru už nezvládají.
Reagovat
Lina
Gratulace, díky za hezký zážitek.
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní výkon, super kluci. Asi klíčový bod získaný hodně suverénně, teď to nezakřiknout a zkusit překvapit už Noleho, i když tam tomu nevěřím. Ten se dneska asi tu tragédii těch dvou nemohl dívat a radši to zabalil :-)))
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Krásně kluci hráli, souhlas, možná jejich nejlepší debl :)) Tomášovi sluší tenhle sestřih :)) Jo,jo,jo !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist