Česká nominace pro Peking: odřekne někdo?

20. 6. 2008, 05:30
Aktuality 3
V nominaci českých tenistů pro olympijské hry v Pekingu jsou všichni nejlepší domácí hráči Tomáš Berdych, Radek Štěpánek i Nicole Vaidišová. Podle funkcionářů svazu se zařazení do olympijské výpravy vzdala jen přední světová deblistka Květa Peschkeová. Přidá se k ní, po vzoru tenistů z jiných zemí, i někdo další?
Tomáš Berdych

V olympijské dvouhře doplní Berdycha se Štěpánkem ještě Ivo Minář. Vedle Vaidišové splnily kritéria mezinárodní federace ITF pro účast na hrách také Lucie Šafářová, Iveta Benešová a Klára Zakopalová.

Mužské debly vytvoří dvojice Berdych, Štěpánek a specialisté Pavel Vízner, Martin Damm. Při neúčasti Peschkeové by měl ženskou čtyřhru hrát pár Vaidišová, Benešová.

"A ještě žádáme o volnou kartu do čtyřhry pro Šafářovou s Petrou Kvitovou," uvedl dnes na webu denik.cz generální sekretář Českého tenisového svazu Josef Nechutný.

Nejlepšího výsledku na poslední olympijských hrách - v roce 2004 v řeckých Aténách - dosáhl Tomáš Berdych, když cestou do čtvrtfinále vyřadil i světovou jedničku Rogera Federera. Nakonec nestačil na Američana Taylora Denta.

Nominaci pro Peking už před více jak měsícem oznámili Rusové. Ty by měly reprezentovat 4 hráčky z první světové desítky i Nikolaj Davyděnko. 

Pojedou do Pekingu všichni nominovaní?
Otázkou je, zda některý z českých reprezentantů nedá v létě přednost turnajům ATP. Svou účast v Pekingu odřekl například Andy Roddick, jenž dá přednost přípravě na amerických betonech na US Open. Do Číny po dohodě se svým trenérem neodletí ani Francouz Richard Gasquet. A jeho krajance Bartoliové prý na olympiádě nezáleží.

A stačí si vzpomenout, jak se Vaidišová dočasně vzdala reprezentování ve Fed Cupu. Bude chtít na olympiádu?

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
myslim ze ve dvouhre moc diru do svete neudelame ale ve ctyrhre by to mohlo byt jiny Dlouhy s Viznerem jsou specialisti a Berdych se Stepankem ji taky hrajou velmi dobre a navic mit poskladany par ze svetove top 20 nebude mit kazdy, sanci bych videl mozna i medailove...
Reagovat
dabelsobul
To je pravda, i zeny dokazou v deblu prekvapit, skoda ze nebude Peschkeova
Reagovat
smazaný uživatel
Tezko rict, zda se bude chtit Vaidisova se soucasnou formou ukazovat na OH v Pekingu... Na jednu stranu by mohla mit o motivaci vic, ale je spise hrackou, ktera dava prednost turnajum a grandslamum, nez reprezentovani zeme. Ale olympiada je zase neco jineho. Tak uvidime, jak se rozhodne...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist