Češkám se v kvalifikaci nedařilo ani v Shenzhenu. V Číně dohrály Martincová i Krejčíková

30. 12. 2017, 10:59
Aktuality 12
WTA SHENZHEN - Dostat se z kvalifikace do hlavní soutěže v čínském Shenzhenu znamenalo vyhrát dva zápasy, obě české tenistky však na úvod sezony ztroskotaly hned na první soupeřce. Tereza Martincová nestačila na domácí Jing-Jing Lu, Barbora Krejčíková podlehla Turkyni Cagle Büyükakcayové.
Tereza Martincová

Tereza Martincová zahájila sezonu poprvé na turnaji v čínském Shenzhenu, nejlidnatější zemi světa však opouští hned po svém prvním vystoupení. V úvodním kole kvalifikace totiž nestačila na domácí Jing-Jing Lu, které podlehla dvakrát 3-6.

Nyní třiadvacetiletou Martincovou čeká přesun do Melbourne, kde by za necelé dva týdny měla bojovat v kvalifikaci Australian Open.

Do hlavní soutěže se v Shenzhenu nekvalifikuje ani Barbora Krejčíková. Dvaadvacetiletá Češka v prvním kole nenašla recept na Turkyni Caglu Büyükakcayovou, které podlehla po boji 6-7 5-7. 

Krejčíkovou za týden čeká kvalifikace v Hobartu, v Číně však ještě zůstává na čtyřhru. V té bude s krajankou Kateřinou Siniakovou plnit roli nasazených jedniček.

České tenistky tak v kvalifikacích prvních turnajů WTA sezony 2018 neuhrály ani set. Kromě Martincové a Krejčíkové neuspěla ani Barbora Štefková v Aucklandu.

WTA INTERNATIONAL SHENZHEN
los dvouhry X los čtyřhry

Dvouhru na podniku WTA International s dotací půl milionu dolarů v Shenzhenu si zahrají dvě Češky. Titul bude obhajovat Kateřina Siniaková a navzdory hvězdné konkurenci nemá v prvních kolech těžký los. Naopak Kristýna Plíšková hned na úvod vyzve vítězku Roland Garros a nasazenou dvojku Lotyšku Jelenu Ostapenkovou.

Největšími hvězdami v Číně budou světová jednička Rumunka Simona Halepová a bývalá nejlepší hráčka světa Ruska Maria Šarapovová.

• WTA INTERNATIONAL SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů
sobotní výsledky (30. 12. 2017)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Büyükakcayová (Tur.) - Krejčíková (2-ČR) 7-6 7-5
Jing-Jing Lu (Čína) - Martincová (7-ČR) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
George_Renel
Pár pěkných fotek
https://revue.idnes.cz/kristyna-pliskova-dvojcata-karolina-pliskova-tenis-sestra-pritel-dominik-volek-soukromi-gw1-/lidicky.aspx?c=A171213_221236_lidicky_jfk
Reagovat
EllNino
Máte špatnej výsledek u Terky, tohle je výsledek zápasu Kužmová - Štefková
Reagovat
Frick
Ale ještě jedna se nám někam zatoulala :-(
Reagovat
EllNino
Denisa až kvalda AO
Reagovat
Frick
nechápu to, proč nezkusila apoň Auckland :-(
Reagovat
EllNino
třeba se jí to ani finančně nevyplatí, nevíme, nebo je zraněná ...
Reagovat
Frick
Když už tam letí tak jako tak....
Reagovat
EllNino
spíš není zdravá, nehrála ani extraligu
Reagovat
Frick
To je špaténka :-(
Reagovat
Frick
Pro holky s amibicí na MD na AO a výhledově TOP 100 jsou prohry 0:2 s průměrnejma hráčka dost varující. Co se dá dělat.
Reagovat
Dobry-den
Terka na stovku herně nemá, Bára zase psychicky :-(
Reagovat
EllNino
tak nějak bohužel ... Bára by na to herně měla, ale psychika ji sráží v koncovkách setů, Terka je obrovská bojovnice, dře, zkouší to přes velké turnaje, ale ta kvalita tam až na občasé záblesky prostě není ... ale tak to prostě je, každá neá na to být v první stovce
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist