České žně na okruhu ITF. Trofej pro vítěze získali Nicod, Klimovičová i Sisková

10. 3., 12:22
Aktuality 7
Druhá březnová neděle je ve znamení českých úspěchů na turnajích ITF. Ve finálových duelech totiž uspěli všechny tři mladé české naděje. Jakub Nicod (19) znovu po týdnu dobyl tuniský Monastir, Linda Klimovičová (19) potřetí kralovala v italském Solarinu a získala svůj nejcennější titul a Anna Sisková (22) triumfovala v egyptském Šarm aš-Šajchu.
Nicod znovu po týdnu dobyl Monastir (© Profimedia)

Sisková – Kužmová 6:4, 4:6, 6:2

Jako první se z triumfu radovala Anna Sisková na malé akci W15 v Šarm aš-Šajchu. Na finálovou účast ve dvouhře čekala od října 2021, kdy v peruánské Limě triumfovala na pětadvacítce a slavila svůj dosud největší titul.

Ve finálovém souboji dvou nejvýše nasazených hráček sice nedotáhla náskok setu a brejku, nicméně v rozhodujícím dějství dominovala a Slovence Katarině Kužmové na egyptských venkovních betonech povolila už jen dvě hry.

Pro 22letou Češku, která aktuálně v žebříčku figuruje až na 361. pozici a zaostává o více než 100 míst za svým maximem, se jedná o celkově čtvrtou singlovou trofej. V sezoně 2020 dobyla podniky W15 ve španělské Palmanově a W10 v tuniském Monastiru.

 

Potenza – Nicod 3:6, 2:6

Mnohem méně práce měl ve finále Jakub Nicod, který slavil triumf v podobný čas jako jeho krajanka Sisková. Do letošní sezony vstoupil prvenstvím právě v Monastiru a o dva měsíce později v tuniském městě kraloval znovu, a to dvakrát během dvou týdnů.

Zatímco v předchozím týdnu ztratil jeden set, v tom aktuálním nemusel do rozhodující sady ani jednou. Navíc v ani jednom z 10 odehraných dějství neprohrál více než čtyři gamy. Ve finálovém utkání využil všechny tři brejkbolové šance a sám jedinou hrozbu odvrátil a Lucovi Potenzovi povolil za 74 minut jen pět her.

Všech pět titulů na profesionální tour získal na podnicích série M15, loni se radoval na antuce v rumunském Aradu a na tvrdém povrchu v řeckém Irakliu. Nicod si připíše dalších 15 bodů do žebříčku, což bude znamenat premiérový posun do TOP 400 pořadí.

 

Klimovičová – J. Pieriová 6:3, 6:0

Nejrychleji zvládla finále Linda Klimovičová. Domácí kvalifikantku Jessicu Pieriovou smetla za 70 minut. Obě aktérky si vypracovaly šest brejkbolů, nicméně 19letá Češka byla mnohem úspěšnější v proměňování těchto šancí a svůj servis ztratila pouze jednou.

Klimovičová má nyní na kontě čtyři profesionální tituly. V loňské sezoně ovládla akci W15 v egyptském Šarm aš-Šajchu a dvakrát kralovala na pětadvacítce právě v italském Solarinu. Poslední triumf na podniku kategorie W35 je tak jejím zatím nejcennějším.

Další z talentovaných českých teenagerek si o více než 20 míst vylepší své žebříčkové maximum a v novém vydání pořadí by se měla poprvé objevit v nejlepší třístovce.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Dobry-den
Jó Lindička, specialistka na Solarino. Tam je dost specifický povrch, který každému nesedne. Snad se Linda dokáže prosadit i někde jinde.
Jinak ale zisk 3 titulů na jednom místě, to je samozřejmě úspěch.
Reagovat
Preview.lover
Příští týden by tam měla hrát znovu
Reagovat
A211
Gratulace vítězům turnajů jen tak dál a přidávat vítězové.
Reagovat
karlosray
Skvělé Jakube jen tak dal
Reagovat
tommr
Jsem rád že se konečně začíná prosazovat i ta třetí Linda ...
Solarino se zdá být její ideální destinace a letos si tam vedla opravdu suverénně. Cestou k titulu ztratila jen jeden set a ve čtvrtfinále, semifinále a finále nadělila soupeřkám kanára ...
V žebříčku se posune někam ke konci třetí stovky a může tak ještě zabojovat o účast v kvalifikaci na FO. Potřebuje k tomu získat do konce dubna ještě aspoň 100 bodů což je určitě v jejích silách ...
Reagovat
Mony
Myslím,že do konce března.. uzávěrky do MD bývají 6 týdnu před...ale vlastně kvaldy byvaji kratsi ,myslím 3 týdny, takže ano, do 21.4
FO MD od 20.5, kvalda 13.5.
Reagovat
tommr
FO by se letos mělo hrát od 27.5 ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist