Češky dnes v Londýně zářily, Wimbledon si zahrají tři úspěšné kvalifikantky

20. 6. 2013, 15:53
Aktuality 7
Kvalifikace na letošní Wimbledon dopadla pro české tenistky výborně. Do hlavní soutěže se podívají hned tři: svůj rozhodující zápas zvládly Petra Cetkovská, Barbora Záhlavová-Strýcová i Eva Birnerová, které dnes navíc neztratily ani set.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Osmifinalistka Wimbledonu z roku 2011 Petra Cetkovská prošla letošní kvalifikací ve třech zápasech bez ztráty setu. V závěrečném kole za necelou hodinu suverénně porazila Američanku Grace Minovou, proti které dnes vyhrála úvodních deset her v řadě. První game uhrála Minová až za stavu 0-4 ve druhé sadě, kterou Cetkovská získala poměrem 6-2.

Jistě zvládla kvalifikaci i Barbora Záhlavová-Strýcová. V posledním třetím kole zdolala momentálně 127. hráčka světa další Američanku Vaniu Kingovou 6-2 6-4 a už podesáté v řadě se objeví v hlavní soutěži Wimbledonu. V ní nejdále došla do třetího kola, a to v letech 2008 a 2010.

Nejtěžší práci dnes na dvorcích v Roehamptonu, kde se kvalifikace tradičně hraje, měla se svou soupeřkou Eva Birnerová. Osmadvacetiletá tenistka, která v kvalifikaci v posledních třech letech neuspěla, dnes v duelu s o deset let mladší Slovenkou Annou Schmiedlovou za stavu 6-4 5-4 podávala na vítězství, servis ale ztratila a zápas byl vzápětí kvůli dešti přerušen. Po návratu na kurty už Češka žádné drama nepřipustila, vyhrála obě hry a postoupila.

Z českých mužů nikdo v kvalifikaci neuspěl, nadějný Jiří Veselý prohrál v druhém kole. Los hlavní soutěže Wimbledonu se uskuteční v pátek.

Výsledky - kvalifikace Wimbledonu - ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Záhlavová-Strýcová (17-ČR) - Kingová (10-USA) 6:2, 6:4, Cetkovská (ČR) - Minová (USA) 6:0, 6:2, Birnerová (ČR) - Schmiedlová (Slov.) 6:4, 7:5.

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Jiri
ze bude tolik nasich holek hrat hlavni soutez. Bohuzel s aktualni formou neverim, ze nektera projde do druheho tydne :( Nejsou to vypadky, ale dlouhodobe se proste nasim nedari. Nepochybuji, ze se to zas zlepsi, ale aktualne si cesky fanda zen na sve neprijde. U muzu se ta sance daleko vetsi. Berda ma min. na CF a Radek muze prekvapit a zahrat si treba az OF (v nejlepsim pripade)
Reagovat
Fandina
Tak držím palce do hlavní soutěže. Šikulky a pojď pojď pojď!
Reagovat
gigin
Dobře, Barunko!! Jsem tomu moc rád, budu tě tlačit o dušu!! :))
Reagovat
Astarin
Plíškovic holky vůbec nehrály kvaldu? Nemusely a jsou rovnou v hlavním turnaji? Nebo vůbec nic nehrály? Díky za objasnění a omlouvám se, že nemám zrovna moc přehled... :)
Reagovat
Frick
Nemusely. Hrály proti sobě poslední kolo kvaldy o Eastbourne, vyhrála Kristýna, tak vypadla v prvním kole...
Reagovat
tommr
jj obě sestry si zajistily přímej postup na GS - Karolína je momentálně na 76. místě v žebříčku a Kristýna na 103.místě a v době uzávěrky přihlášek byly dokonce ještě o pár míst výš ...
Přímej postup si zajistily i Kvitová, Šafářová, Zakopalová a Hlaváčková a Hradecká dostala divokou kartu. Celkem tedy bude i s kvalifikantkama na letošním Wimbledonu startovat 10 našich hráček ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist