Češky končí opět před branami finále BJK Cupu, prohrály drama s Kanaďankami

11. 11. 2023, 16:20
Aktuality 317
BJK CUP - Jedenáctinásobné české šampionky pětileté čekání na finále v Billie Jean King Cupu neukončily. Stejně jako před rokem končí před jeho branami, letos ve španělské Seville neudržely vedení proti Kanaďankám a prohrály 1:2. Po úvodní výhře favorizované Barbory Krejčíkové (27) nad teenagerkou Marinou Stakusicovou (18) nedokázaly získat vítězný bod Markéta Vondroušová (24) proti Leylah Fernandezové (21) a v rozhodující čtyřhře ani sedminásobné grandslamové šampionky Krejčíková s Kateřinou Siniakovou (27). Kanadu do premiérového finále proti Itálii poslaly Fernandezová s Gabrielou Dabrowskou (31).
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková (© Profimedia)

České tenistky v Seville vyhrály svou skupinu. V úterý zásluhou Lindy Noskové a Marie Bouzkové porazily už po dvouhrách své loňské přemožitelky z Glasgow a obhájkyně titulu Švýcarky a v pátek si po obratu nastartovaném Markétou Vondroušovou a dokonaném ve čtyřhře Barborou Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou poradily s Američankami.

Znovu po roce tak postoupily do semifinále, ale stejně jako loni v něm neuspěly. Letos ztroskotaly na Kanaďankách a nedostaly se tak do prvního finále od roku 2018, kdy slavily poslední 11. triumf. V novém formátu, který se hraje od roku 2021, o titul ještě nehrály.

Krejčíková – Stakusicová 6:2, 6:1

Semifinále rozehrála Barbora Krejčíková, jež v Seville nastoupila do dvouhry poprvé. Dosud hrála jen ve čtyřhře se Siniakovou. V základní skupině nejprve proti Švýcarkám pečetily triumf 3:0 a v pátek proti USA zajistily v rozhodujícím deblu vítězství 2:1.

Nyní Krejčíková uspěla i ve dvouhře, ve které měla až dosud nepříznivou bilanci 1:3. O devět let mladší, nicméně ve skvělé formě hrající hráčku až ze třetí světové stovky Marinu Stakusicovou porazila snadno 6:2, 6:1. Soupeřka utrpěla z posledních 21 duelů teprve druhou porážku, v předchozích dvou měsících vyhrála tři turnaje ITF a v Seville získala pro Kanadu dva body.

"Pro mě je to určitě obrovské vítězství, už včera ten rozhodující debl mi strašně pomohl. Jsem ráda, že se mi to dnes znovu povedlo a snad tu negativní bilanci brzy otočím ve svůj prospěch," pochvalovala si Krejčíková svou teprve druhou singlovou výhru v soutěži v celkově pátém vystoupení.

Statistiky zápasu Barbora Krejčíková – Marina StakusicováStatistiky zápasu Barbora Krejčíková – Marina Stakusicová (@ Livesport)

"Soupeřku jsem neznala. Ale dívali jsme se na nějaká videa a výsledky. Hrála dobře a čekala jsem to náročné. Ona dobře podávala a trefovala placky. Věděla jsem, že se musím dobře pohybovat. Jsem moc ráda, že se mi to i díky fanouškům povedlo. Ta atmosféra mě dostala do takového flow," komentovala rodačka z Ivančic.

"Každý bod je důležitý a jsem moc ráda, že jsem ten první přinesla," dodala světová desítka Krejčíková.

Vondroušová – Fernandezová 2:6, 6:2, 3:6

Markéta Vondroušová v pátek po skvělém výkonu deklasovala Američanku Sofii Keninovou a v sobotu mohla proti Leylah Fernadezové jako první rozhodnout o postupu do finále, o tři roky mladší Kanaďance ale podlehla 2:6, 6:2, 3:6. V Billie Jean King Cupu utrpěla svou teprve druhou porážku, první od debutu v roce 2017 a následné sérii 11 výher 2:0 na sety.

Vondroušová měla už v prvním gamu při podání soupeřky šest brejkbolů. Ani jeden ale nevyužila a Fernandezová udeřila. Kanaďanka utekla díky dvěma brejkům do vedení 4:0 a závěr si pohlídala. Vondroušová ztratila v národním týmu set ve dvouhře po šesti letech.

Úvod druhého setu už Vondroušová zachytila. V prvním gamu tentokrát brejkbol využila, totéž zopakovala i ve třetí hře a dostala se do vedení 4:0. Také česká tenistka náskok nepustila a vynutila si rozhodující třetí set.

Statistiky zápasu Markéta Vondroušová – Leylah FernandezováStatistiky zápasu Markéta Vondroušová – Leylah Fernandezová (@ Livesport)

Do něj vstoupila Vondroušová brejkem, ale za stavu 1:0 a 15:0 ji rozhodčí připravily o přímý bod z podání. Česká tenistka servis musela opakovat, prohrála čtyři hry za sebou a zpět do hry se už nedostala. Za stavu 3:5 mohla ještě duel zdramatizovat, při servisu soupeřky vedla 40:0. Ani jeden brejkbol ale nevyužila a Fernandezová pěti míčky za sebou dotáhla duel k vítězství.

"Ona hrála neskutečný tenis, od začátku mě hrozně tlačila. Já si potřebovala trochu zvyknout a najít věci, které budou fungovat. Od druhýho setu jsem se zvedla a ten třetí set byl trochu smolný. Kdybych ten druhý game získala, mohla to vypadat jinak. Třetí set byl o pár míčcích. Na konci jsem byla blízko k tomu, abych to stáhla, ale od stavu 40:0 jsem si skoro nesáhla na míč," řekla Vondroušová v rozhovoru pro Českou televizi.

"Byl to opravdu těžký zápas. Hodně mi pomohl vyhraný první set a dále jsem byla schopná plnit svůj herní plán. Zápasy v Billie Jean King Cupu mám moc ráda, je to tenisové mistrovství světa. Fanoušci jsou úžasní, což ten zážitek he hry ještě umocňuje," radovala se 35. hráčka světa Fernandezová, jež Vondroušové oplatila porážku z baráže Fed Cupu v roce 2019. Dnes uspěla i přes 41 nevynucených chyb.

Krejčíková/Siniaková - Dabrowská/Fernandezová 5:7, 6:7

Do závěrečné čtyřhry nastoupily sedminásobné grandslamové vítězky Barbora KrejčíkováKateřinou Siniakovou, které v Seville vyhrály oba zápasy. Vyzvaly rozjetou Leylah Fernandezovou a osmou deblistku světa Gabrielu Dabrowskou, které zdolaly 2:1 na sety na Roland Garros 2021.

Podruhé je ale porazit nedokázaly. Ve Španělsku po dvou ztracených servisech Siniakové prohrály vyrovnaný téměř dvouhodinový souboj 5:7, 6:7.

"Co rozhodlo? Leylah Fernandezová. To je asi moje první odpověď po tom zklamání. Odehrála výborný zápas proti Maky. Tam Maky ztratila to momentum, kdy tam byl ten sporný moment, kdy měla brejk a mohlo to být 30:0, ale Leylah se pak znovu chytla. Hrozná škoda, že ta porážka Maky přišla po té dlouhé sérii zrovna dnes," hodnotil zklamaný Pála.

"Ten debl potom byl vyrovnaný. Hlavně při tom systému bez výhod.  Fernandezová byla rozjetá. Včera se holkám povedlo vyhrát několik gamů, které rozhodoval jediný míček při shodě. Dnes se to nepovedlo, i když to pak vypadalo, že to třeba otočí. Věřil jsem, že se dostaneme do toho super tie-breaku. Ale Fernandezová bohužel neodpadla, naopak ke konci zahrála nejlíp," dodal český kapitán.

Ve finále čekají Italky

Kanaďanky hrály semifinále podruhé v historii a poprvé od roku 1988. Tehdy podlehly Československu a nyní po úspěšné 'odvetě' slaví premiérový postup do finále. V něm narazí v neděli od 15:00 SEČ na Italky, které v odpoledním semifinále porazily Slovinky.

První bod zajistila výběru kapitánky Tathiany Garbinové Martina Trevisanová, která zdolala Kaju Juvanovou 7:6, 6:3. O postupu rozhodla Jasmine Paoliniová vítězstvím 6:2, 4:6, 6:3 nad Tamarou Zidanšekovou. V italském týmu jsou ještě Elisabetta Cocciarettová a Lucia Bronzettiová.

Italky se probojovaly do finále po deseti letech. V roce 2013 v něm porazily ve starém formátu Rusko a získaly čtvrtý titul. Týmovou soutěž ovládly ještě v letech 2006, 2009 a 2010. Ve finále jsou pošesté, poprvé v novém formátu.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

317
Přidat komentář
Liverpool22
Dva prckové na kurtu - Leyla 158cm a Jasmine 160cm
Reagovat
misa
U Leyly je to chyba. Ta má o 10 cm víc.
https://www.wtatennis.com/players/326735/leylah-fernandez
Reagovat
Liverpool22
Všude to mají jinak. Zkusím se na to zaměřit - zda je opravdu o cca 8cm větší než Jasmine
Reagovat
hanz
Že na to koukáte....
Reagovat
frenkie57
Četl jsem to: "Zkusím si jí změřit" smile
Reagovat
milik254
Katka s Bárou se rozešly

https://tn.nova.cz/sport/clanek/529109-uspesny-tenisovy-par-krejcikova-siniakova-se-rozesel
Reagovat
hanz
Tak vony spolu stejně skoro nehrály, viděl bych to, že by se mohly dát dokupy na RG a OH.
Reagovat
Liverpool22
Mladá Marina bere 1. set. Trevisan nevěří a potutelně se usmívá. O to více vyčnívá včerejší výkon Báry, která talentovanou Marinu pěkně vyškolila
Reagovat
Ianny
O to víc mrzí, že ve finále nejsou naše holkysmile
Reagovat
Liverpool22
smile Přesně tak. Italky hodně hratelné
Reagovat
misa
Italky při cestě do finále porazily Francii, Německo a Slovinsko. To by možná zvládly za Česko samotné Linda s Marií. Divný los
Reagovat
hanz
Říkám, že ty losy jsou pro naše nějaký těžký, myšleno ve skupině, kdežto ostatní mají noname státy
Reagovat
Liverpool22
A je to Trevisan prohrála Italky jsou hlavně antukářky a když na ně narazí nějaká ranařka, tak nestíhají. Ve finále jsou omylem díky losu viz. SF se Slovinskem. MY každý zápas velmi těžký.
Reagovat
Ianny
A teď zase pěkně vyškolila Marina Martinu:)
Reagovat
Liverpool22
Jo, Jo - nečekal jsem, že mladá Marina vyhraje, ale už s Bárou tam měla záblesky - potenciál má a na svůj věk vypadá dost vyspěle
Reagovat
annah
Ve finále budu přát Kanadě. Fernandez je sympatická a šikovná baba. A diváky i hráčky nebude otravovat ten protivný randál, který v hledišti produkují čeští fandové. Musela jsem si v zápasech našich s Kanadou hodně ztlumit zvuk, jak mi to šlo na nervy.
Reagovat
Ianny
Zatím si Kanada nakročila, ta mladá Kanaďanka bere první set nad Trevisan
Reagovat
Liverpool22
Trevisan si asi myslela, že jí smete jako naše Bára, ale omyl - bude muset otáčet
Reagovat
annah
Ve finále budu přát Kanadě. Fernandez je sympatická a šikovná baba. A diváky i hráčky nebude otravovat ten protivný randál, který v hledišti produkují čeští fandové. Musela jsem si v zápasech našich s Kanadou hodně ztlumit zvuk, jak mi to šlo na nervy.
Reagovat
PetaM
Šlo snad prohrát se slabším týmem? No, šlo ... Ale proč se slabým týmem neprohrát, že. :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Můj pohled na BJKC v pár bodech:

1/ Leylah - hvězda letošního BJKC
2/ Pála kombinoval dobře, neodpovídá za momentální výpadky některých hráček
3/ Markétu jsem viděl jen 3.set, ale byla v něm hodně slabá. Mluvila o tom, že ji Leylah tlačila, ale opomněla fakt, že jí to dovolila. Aby wimbledonská vítězka takovýmto způsobem nahazovala balony, taktika veškerá žádná a u sítě se na Leylah snad ani nepodívala - za mě tedy zklamání a hlavní příčina naší prohry.
4/ Krejsi - výkon asi odpovídal momentálnímu rozpoložení a pozicím na žebříčku. Leylah měla zkrátka drajf a ten našim holkám chyběl. Jen na moment se střídavě blýskly, ale nesešlo se jim to.
5/ Úplná ostuda to nebyla, SF ok, škoda, že nestáhneme Američanky, šance byla.
Kanaďankám přeji výhru
Reagovat
lars
Maky hodne slaba asi nebyla , kdyz porazila vitezku AO 2x 6:1 :))
Reagovat
misa
Nervozitou ochromená vítězka AO byla ráda, že občas trefila míček do kurtu :)
Reagovat
lars
A z ceho mela byt nervozitou ochromena ? :)
Reagovat
misa
Delší dobu bojuje s psychikou, proč nevím. Když je v pohodě, je schopná hrát výborně. Viz 1. kolo letošního Wimbledonu, kdy vyřadila hračku top 10 Gauff.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sofie není v současnosti žádné měřítko kvality. Absolutně nekonsistentní a psychicky nevyrovnaná hráčka. To tu myslím ostatně potvrzuje kdekdo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A vůbec, psal jsem, že Maky byla slabá ve 3.setu proti Leylah, takže s tím má tvůj koment pramálo společného.
Reagovat
lars
Kenin byla 1 USA tymu na BJKC 2023 :)
Reagovat
lars
meritkem kvality nebyla loni
Reagovat
victim
Z pohledu sportovního je to Vítězství na AO už středověk.
Reagovat
petrulinka
Myslíš tu, která od té doby neuhrála téměř nic a skončila v propadlišti dějin?
Reagovat
misa
Neskončila, je 33. na světě a letos postoupila v žebříčku o zhruba 200 míst :)
Reagovat
lars
Kenin od vyhry AO porazila v SF FO Kvitko, coz neni temer nic :)
Reagovat
victim
To je pořád rok 2020.Zrovna Kenin od té doby prožila neskutečnou houpačku ale i kdyby ne tak to už nemá žádnou vypovídající hodnotu.To už je dějepis.
Reagovat
hanz
Kenča je pro Vondroušovou skvělej hráč .... není konzistentní v úderech a lehce se psychicky složí, to má Vondroušová ráda...
Reagovat
lars
A ze se Kenin neslozila v SF FO ?
Reagovat
hanz
No možná proto, že nehrála s Vondroušovic... Kvítí žádnou taktiku nemá, to bys mohl za ta léta vědět... ta má buch buch a buď to tam ten den padá, nebo se vyháže sama...
Reagovat
lars
Kvitko nemelo taktiku pod Kotyzou, ale pod Vankem uz ji vetsinou ma
Reagovat
lars
Tak jinak Maky porazila 1 USA tymu 2x 6:1
Coz se ani Krejcik (10. v zebriku) nepovedlo , kdyz vyhrala nad hrackou 3.stovky jenom 6:2,6:1 :)
Reagovat
petrulinka
Tak vzhledem k tomu, že to bylo před 3 lety, tak to neznamená vůbec nic. Kde byla před 3 lety Vondroušová? Dle tvé logiky tudíž měla s Kenin prohrát, protože ta někdy v historii vyhrála GS. Ale Vondroušová je 7. na světě, vyhrála Wimbledon, takže byla jasná favoritka.
Reagovat
Mony
Jakoby si Maky neuvedomovala, že hraje proti levačce..pořád do jejího FH ..to Lejla byla více připravena a odvaznejsi po lajnach do BH..
KREJSin si cením snahu, ale už to dře a nemá lehkost.Lejla prostě skvělé namazaná. .Přitom jsem viděl oba nedávné zápasy Katky s Lejlou a Katka vůbec nezaostávala..Asi ten program po tom to ovlivnil..Krejča má výkyvy, takový opak Marušky, nikdy nevíš, jaký bude mít den
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, i proto si holky dávají pauzu. Mně by se líbilo, kdyby si k sobě Katka do debla vybrala kvalitní síťařku, aby mohly tlačit obě. Hadí Máju nebo vzít do učení NosLindu:) Jakkoli se asi bude víc soustředit na singl.
Reagovat
petrulinka
Žádný tým neměl 2 hráčky v TOP 10, žádný tým neměl tak hvězdný, sehraný deblový pár. Tudíž byl předpoklad finále. Musím říct, že je to zklamání, protože ani jedna jako top hráčka fakt nehrála. Jo, jo. Kde jsou ty časy, kdy naše holky vedla Petra Kvitová a vyhrávaly, i když v TOP 10 byla tehdy jen Petra a většinou každý z týmů se vytasil rovněž se skvělou hráčkou.
Reagovat
misa
Kvitová je (nebo spíš byla) výjimečná hráčka světových kvalit. Podobná v Česku nebude třeba 20 let.
Reagovat
lars
Srovnavas tezce srovnatelne :)
Kvitko prohralo ve finale FC s Marfusou. I tak CR vyhrala FC , mozna tim , ze Marfusa neumela hrat debl.
Reagovat
petrulinka
Nic nesrovnávám, pouze konstatuji to, co je evidentní. A nikde nepíšu, že Petra vyhrála ve Fed cupu všechny zápasy. Ale to, že naposled vyhrály v roce 2018, kde hrály Petra, Lucka Šafářová a Bára Strýcová, kdy hlavně poslední dvě jmenované zajistily vítězství je holá skutečnost. Od roku 2019, kdy se vyměnily ve fed cupu hráčky, je to bída.
Reagovat
JohnB
Tady je tolik ubrečených a ublížených lidí, že to je snad nějaký rekord nebo co.

Češky prohráli, protože byly horší, taková je realita.
Reagovat
petrulinka
Přesně tak. Určitě nehrály jako hráčky TOP10
Reagovat
Drzymalski
Češky prohrály
Reagovat
Otmar
Pravda řečena v jedné jediné krátké větě...proč o tom víc žvanit?
Reagovat
Drzymalski
Vuvuzela Cup pro nás skončil. Můžeme tady donekonečna rozebírat pro Češky nevýhodný systém, chybu rozhodčí, nedostatek odpočinku mezi zápasy etc. Zdá se mi, že pořadatelům, soupeřům, tenisovému světu je celá tahle Pálova parta s Kaderkou a Černoškem v pozadí protivná a dělá i v zákulisí vše pro její prohru. Podle sestav týmů mělo Česko hladce trofej vyhrát. Nepřijely Iga, Coco, Jessica aj. nehraje Rusko, Bělorusko. Podívám se na finále a favorizuji Italky. "Smějící se bestie" Trevisan i druhý drobek Paolini budou kousat. Doufám, že už v hledišti bez Čerta, Čertice, trumpetisty, dalších maškar a otravných vuvuzel.
Reagovat
baba
v jednom s vámi souhlasím. Není nač si stěžovat, tak to prostě je. Složení, co tam bylo, nebylo špatné, ale ani jedna z nich nebyla v top formě a proto je Leyla přejela.

No a KreSi by podle mého měly změnit partnerky, už v tom vidím syndrom vyhoření.
Katka prostě potřebuje podporu o základní lajny a Bára má pocit, že na saku je stejně dobrá jako Katka. Pamatuji zápasy, ještě před RG , kdy Katka, co nejdříve to šlo, chodila k saku a B k základní lajně. Teď už to dlouho nedělají a je to škoda.
Reagovat
victim
A další turnaj který se organizačně moc nepovedl.Těm holkám to snad už dělají naschvál.
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Hrálo se ve stanech a přitom mají Španělé velké stadióny, haly - takže špatný výběr města. Jeden z vrcholů BJK - ČR-USA byl odsunut do vedlejšího stanu, s tím souvisí komorní atmosféra, fandilo jen pár desítek fanoušků týmů. Dále neférové podmínky pro týmy - honí se čas viz. 3-4 zápasy za den. A takhle bych mohl pokračovat dále a dále. Možná pokud dnes Kanada prohraje, tak se něco změní, že se dá den volna mezi SF a finále.
Reagovat
victim
Výpadek el.,absence automatiky,druhý zápas jsem se párkrát lekl (řev od vedle).
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
vojta912
Pála ven!
Reagovat
Drzymalski
Kaderka dovnitř!
Reagovat
com
rekla Blondie smilesmile
Reagovat
Drzymalski
Myslíte psa Adolfa Hitlera?
Reagovat
Otmar
Vy znáte jméno Hitlerova vlčáka? Tak to klobouk dolů!
Reagovat
Dave6969
Škoda no,možná měl postavit Lindu a Marušku a Báru nechat na čtyřhru možná i Markétu na debla.. jinak finále určitě nečekané ITA -CAN
Reagovat
Dave6969
Škoda no,možná měl postavit Lindu a Marušku a Báru nechat na čtyřhru možná i Markétu na debla.. jinak finále určitě nečekané ITA -CAN
Reagovat
Jan
Jak jsem někde slyšel, při současném systému stačí u týmu jedna dobrá hráčka. Dnes nás porazila Leylah Fernandez. Byla klíčovou hráčkou pro singl i debl.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
victim
To kňučení tady to je neskutečný.Špatnej systém,málo odpočinku (moje oblíbený).Při takových výkonech by nám byl prd platnej jakejkoliv systém a všechen čas na odpočinek.
Reagovat
Dobry-den
To není možné. Vždyť máme úplný dream team. Jak mohly být soupeřky lepší? smile

Leylah je doufám příští rok v top 20. Minimálně. smile
A zítra titul pro Kanadu. smile
Reagovat
Liverpool22
Asi takhle. I Real Madrid někdy prohraje. Stejně jako Kanada v hokeji taky furt nevyhrává.
Reagovat
victim
Ale nikdo na světě to neumí tak dobře okecat.V tom jsme jedničky.
Reagovat
victim
Kanadu s velkým K nikdo neviděl myslím od světovýho poháru 2016.To je potom těžký srovnání.Btw poslední prohra je Turín 2006?
Reagovat
victim
Papírově to letos oproti zbytku (Rybakina nenastoupila) tak mělo být.2 holky v desítce kdo to měl?
Reagovat
Jan
Můžu nadávat na systém, budiž, to je pro všechny stejné. Ale co není stejné, že jeden tým je odpočatý a druhý ne. A tohle nezkousnu. Tohle není fair play. U týmu s malým rozdílem to pak ovlivňuje zápas. Neodpočaté hráčky budou u míčku o zlomek vteřiny později, zahrají pak hůře a je z toho out nebo síť. Pokud budou mít oba týmy stejné podmínky a prohrají, řeknu ano, prohrály, protože byly horší. I dnes byly horší, ale rozdíl mezi odpočinkem to mohl ovlivnit. A to by nemělo být.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
victim
Může být.Problém ale je ten,že si stěžuješ po dvojzápase Leyly.
Reagovat
victim
Nebo jinak.Která naše hráčka by měla nárok stěžovat si na únavu?Žádná nebyla v nějakým extrémním zápřahu.
Reagovat
EllNino
Tovis ze ne, jen letely 8 tisic km
Reagovat
victim
Už ve čtvrtek hrála Katka místo Marie nebo Lindy.
Reagovat
Soptik
hrůza, jak mohli vyhrát kanaďanky, Fernandez celej rok hraje ho_no a pak jako tady po dvouhře je fit i ve 4hře ??? Ale naše duo už taky není co bejvalo, holky už víc tak dobrý nebudou, zklamanej jsem i z Vondorušový ... Taky by to jinak dopadlo kdyby ani jedna z našich nemusela na Turnaj mistryň smile
Reagovat
Jan
Jinak už to vypadá, že KrejSi už nejsou to co dříve, že už jde jejich kvalita dolů. Když jsem viděl zápasy Fernandezové se Siniakovou v Hongkongu a Číně, kde jeden zápas Katka vyhrála a druhý téměř taky, nebýt zranění, říkal jsem si, že Maky musí Fernandezovou rozsekat a že Kanadu lehce porazíme a Itálii ve finále také. Opak byl pravdou Fernandezová hrála fantasticky. Pokud by naše postoupily do finále, opět by měly handicap, že Italky odpočívají od 16 hodin, zatímco naše by šly do postele až někdy o půlnoci nejdříve. Jsem zvědavý, jak to stráví Kanaďanky, ale tam je rozdíl kvality asi tak velký, že to stejně vyhrají.
Reagovat
Soptik
souhlasím, že už to není co bylo, ale jinak fandím italkám a snad se únava projeví a CAN vykape !!!!
Reagovat
Serpens
No, ostatně, už je to poznat i na GS, kde prohrávají i s outsiderkami. Holt jejich vrchol byl Tokyo, teď už pomalu opouštějí výsluní. Ale úspěchy jsou fantastické
Reagovat
hanz
Záleží na tom, jestli Lejlísek zejtra vůbec vstane z pelechu... Myslím, že si jí Trevisanka pěkně rozběhá...
Reagovat
Liverpool22
Trevisan je tuším dvojka - takže tam spíš bude klíčové koho Kanada nasadí do 1 singla zda zase mladou pušku nebo tam šoupnou Bouchard či Rebeccu
Reagovat
Liverpool22
Italky hlavně nemají debla. Kanada s Leylou bude favorit, ale Italky mají více volna
Reagovat
com
tak nakonec dneska prohrala Vondrouska, Big4ka i Siniakova = urcite to svedou na unavu z TM smile

óóó Kanadó - naka Stakusi ze treti stovky a instagramova hvezda Evžena oproti nasem GS vitezkam smile
Reagovat
Jan
Kanada po zásluze vyhrála. S dnešní nominací Pály jsem byl spokojen. Jestli nehrálo roli to, že Kanaďanky měly včera volno a byly odpočaté. Včera to samé potkalo Američanky. Tento nespravedlivý formát se mi nelíbí v tenise ani v hokeji. Může to ovlivnit zápas. Ve starém formátu na tom byly oba týmy vždy stejně. nový formát zavádí tuto nespravedlivost, že jeden tým je odpočatý a druhý ne. Spolu se 2 singly místo 4 a se 4hrou hranou bez výhod snižuje rozdíly mezi týmy, nahrává náhodě podle rozlosování, kdo pohár vyhraje. Nedivím se Kvitové, že s tímhle systémem nechce nic mít.
Reagovat
Jan
V druhé polovině 2. setu jsem měl dojem, že KrejSi docházejí síly.
Reagovat
petrulinka
Napsal jsi to úplně přesně. Tento formát je na hlavu a nechápu, že to vůbec někdo dopustil.
Reagovat
Serpens
Všechny týmy, kterým tohle "ředění kvality" vyhovuje, nejspíš bohužel souhlasí, Kanada bude určitě mezi nimi.
Reagovat
frenkie57
teď upřímně, nadávali bychom na tento systém, kdybychom letos vyhrály?smile Je to jenom projev frustrace a zklamání z prohry, nic víc.
Reagovat
Serpens
Nejspíš ne, ale my tomuto systému vděčíme už poslední tři roky, že se najednou nemůžeme prosadit po těch letech dominance, nejen letos, to je prostě fakt
Reagovat
hanz
Jestli jim zase ,,nalosujou" Amičky se Švajcarkama, tak je to na bojkot...
Reagovat
Jan
To také vypadalo jako záměr. Jaká je pravděpodobnost, že se takhle potkají v jedné skupině ?
Reagovat
Jan
dvakrát ve dvou letech ?
Reagovat
Serpens
To bylo absurdní, žebříčkově dva nejsilnější týmy světa v jedné skupině.
Reagovat
Jan
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Jan
Mi to přijde, že to tak "nalosovali" schválně. Aby se 3 nejlepší týmy vytřískaly ve skupině a ČR nepostoupila. A pokud by postoupila, je tu další past ve formě handicapu s dnem volna u Kanady a ve finále opět méně času na regeneraci proti Italkám.
Reagovat
alishurban
Souhlas
Reagovat
Liverpool22
Ano - tohle je také nespravedlivé v tomto formátu, že některé týmy mají den volna navíc. Pořadatel to chce odehrát během pár dnů a pak to není fair play.
Reagovat
Jan
Reagovat
Jan
Kdyby dali pár dní navíc, aby na tom byly oba týmy vždy stejně s odpočinkem, nic by se nestalo. Ale o to zřejmě právě jde, že to nahrává losu, komu to jak zrovna vyjde.
Reagovat
lvicek
Jak nic by se nestalo, vždyť už teď neví, kdy by to dali, a kolidují termínově s TM. Kdyby to natáhli třeba na dva týdny, tak se jim na to vykvajznou už všechny lepší hráčky. Nějaké rozumné řešení moc nevidím.
Reagovat
Jan
Potom je to ovšem takové, jaké to je. Kolize s TM je další úlet. A opět se mi zdá, že schválně.
Reagovat
lvicek
No to se mozna zda, ale oni to nemuzou tahnout pozdeji do listopadu, protoze hracky chteji mit nejake volno a pak uz maji zase trenink na novou sezonu. Takze vicemene maji ruce pomerne svazane. A pokud chce TM mit SF a F v sobotu a v nedeli a BJKCup taktez, tak to vicemene vzdy bude takto. Protoze o tyden pozdeji uz se to opet hrackam nebude zdat. A ze by organizator chtel mit finale treba v utery, to asi tezko. Ale mohli by tedy alespon spolecne synchronizovat misto - tzn. alespon stejny kontinent, kdyz uz nic jineho. A mohli by vyjit vstric tymum, ktere maji hracky na obou akcich, coz se evidentne ted nedeje (a nejspis to odnasi spis BJKCup, protoze tezko se nektera kvuli BJKCupu vzda TM).
Reagovat
Jan
Ano, tak to je. Faleš světu vládne
Reagovat
hanz
Jinak co se týče deblu, tak jsou totál nefér ty hry bez výhod. Ať hrajou klasiku, nebo ať se na to vybodnou.
Reagovat
petrulinka
Přesně tak
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Drzymalski
Já jsem pro. V singlech bych to ale nechal klasicky s výhodami. Spíše by se mělo vymyslet něco s třemi vítěznými sety na gs. Ale co? Nevím. Pětiseťáky mají zase svoje kouzlo a náboj.
Reagovat
Otmar
Tak s tím souhlasím, protože jde o zásadní narušení pravidel tenisu. Princip pravidel tenisu spočívá v tom, že dosaženou výhodu musím potvrdit. To jakž takž splňuje TB, hra bez výhod rozhodně nikoli!
Reagovat
frenkie57
Myslím si, že to letos Kanada celé vyhraje. mají skvělou Leylu a v deblu jsou také pevné v kramflecích.
Reagovat
Liverpool22
Mají skvělou Leylu, ale finále už se hraje zítra. Pokud to Leyla dá, tak klobouček
Reagovat
frenkie57
Je to mladá holka, kromě toho je to pro ně historická šance to urvat, myslím si, že holka půjde na krev, ale dá to.
Reagovat
Liverpool22
Přeju Leyle aby to dala a vyhrála Kanada
Reagovat
misa
snad vydrží
Reagovat
karlosray
Nuda hrozny zápasy pro nás kanada super Česko
Reagovat
Dobry-den
Po výhře Báry v singlu už to bylo jasné. smile
Jistily to Markéta a KrejSi, letošní GS vítězky v singlu a v deblu. Tohle té naší tenisové velmoci už přece nemohlo proklouznout mezi prsty, že ne? smile

Že ne? smile
Reagovat
hanz
Zehnojeno od Vondroušový i debla. Přičinění měla i ta bába z empajru u Vondroušový. Zítra přeju Lejlískovi a Gabičce slzy zmaru. Jinak lepší prohrát v semi než ve finále...
Reagovat
Drzymalski
Jeden fiftýn nic nerozhodl. Tak tenis naštěstí nefunguje.
Reagovat
George_Renel
Fiftýn ne, momentum ano.
Reagovat
Drzymalski
Momentum? Jako že po jednom neuznaném fiftýnu za stavu 1:0 prohraje sadu a špil?
Reagovat
George_Renel
A víš jistě co znamená ve sportu momentum?
Reagovat
Serpens
No... když může o celkovém vítězství rozhodovat jedna jediná hráčka.... něco bude špatně.
Na tenhle systém budeme nadávat ještě dlouho, možná, dokud ho úplně nezruší.
Reagovat
Liverpool22
Ano - tento systém je haluze. Nyní se nejvíce smějí Italky jelikož zítra už je finále. Skupina po 3 týmech je taky špatně - je to nepřehledné.....
Reagovat
Serpens
Tak ty skupiny de facto ztrácí smysl, protože je stejně většinou třeba vyhrát všechno.
Reagovat
hanz
Hlavně to nalosování, my už podruhý za sebou Amičky se Švajcarkama ve skupině...
Reagovat
frenkie57
Já myslím, že co bude BJK živa, tak nezruší. Prostě z úcty k ní.
Reagovat
petrulinka
Tak sice máme 3 hráčky v top 10, ale je nám to k ničemu. Zatím Peti Kvitové, Lucce Šafářové a spol. nesahají ani po kotníky.
Reagovat
Serpens
Ne, to fakt není tím. Dva singly nejsou dostatečné měřítko. Ani vámi zmiňované by neměly v tomto formátu tolik titulů, jestli vůbec nějaký.
Reagovat
petrulinka
Není pravda. 2x vyhrály 3:1 a jednou 3:0. Takže určitě by tituly měly.
Reagovat
misa
Konec v semifinále. Marie už možná nikdy tak blízko jako letos poháru nebude
Reagovat
Liverpool22
A je to pryč. Holkám nelze nic vyčítat - byl to pěkný zápas Našim holkám nešel dnes return a Katka taky nebyla úplně ve své kůži.
Reagovat
petrulinka
Jak nelze nic vyčítat? Hrály jak kozy, předháněly se v tom, která to více zkazí. Zkrátka to posr...ly.
Reagovat
aape
Krejsi si bohužel svůj nejslabší výkon schovaly na dnešek
Reagovat
zfloyd
tak Lejla vyřadila Česko tak to je
Reagovat
frenkie57
To je zcela přesné. Bohužel.smile
Reagovat
Drzymalski
Lejla skvělá! Nezapomínal bych ale na podíl Dombrowské v deblu. V rozhodujících chvílích se nepodělala.
Reagovat
petrulinka
To jsou husy. Totálně to pos...ly
Reagovat
JohnB
Bude to tezke, ale verim, ze otoci na 3:2 nase holky.
Reagovat
annah
Krejsi bojují, ale zároveň se předhánějí, která dá víc outů. Kanaďanky jsou o chlup lepší.
Reagovat
Serpens
Hlavně Fernandez za boha nezkazí od BL.
Reagovat
Serpens
Češky musí vyhrát dva tiebreaky, Kanaďankám stačí jeden - budeme potřebovat štěstí.
Reagovat
SydneyOpen
Tenhle formát prostě vyhovuje slabším týmům. Uhaluzit jednu výhru v singlu tak těžké není a v deblu se může už stát ledacos, ve starém formátu vyhrát 2-3 singly už bylo opravdu o kvalitě, tohle je jen haluz...
Reagovat
Serpens
Moje řeč, možná to byl jeden z důvodů, proč to zavedli, protože by si jinak Češky dodnes vytíraly se světem pozadí.
Reagovat
Liverpool22
Tak o tom se už spekulovalo, že tento nový formát byl proti nám ČR - prostě závist. Hlavně debl je loterie - bez výhod a ve 3. setu STB - to je haluze a neukáže to kvalitu.
Reagovat
Serpens
Je to tak, doufám že i přesto Češky jednou vyhrají, a proč ne už letos.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
GaelM
Nutno říct, že v deblu už KrejSi bohužel nemají tu kvalitu tak vysokou, jako cca před rokem.
Reagovat
lars
DC taky zmenil format
Reagovat
JohnB
Tady lidi nervni pritom je jasne ze to otoci
Reagovat
petrulinka
Takže asi amen, co?
Reagovat
Liverpool22
ufff 4:4 - Bára fantastický return - konečně
Reagovat
misa
Teď hlavně neodevzdat podání.
Reagovat
Liverpool22
Je to dobrý 5:4
Reagovat
frenkie57
Ještě ne, ale jsou to velký nervy.
Reagovat
misa
Zajímavé že ta nová verze TP neumí ani správně napsat počet nových komentářů. To uměl starý web už v pravěku
Reagovat
Serpens
Kanaďanky mají už více ze hry, jestli se naše nezlepší od BL, bojím bojím.
Reagovat
Serpens
To se fakt nedá, jakmile začne o něco jít, míč letí metr za
Reagovat
GaelM
smile

Bohužel je to tak, out střídá homerun.
Reagovat
Liverpool22
Bude to o pár míčích. Holky hrajou dobře, ale dnes se nemůžou zatím chytit na returnu
Reagovat
GaelM
Hlavně už se musí konečně procpat k BB. Nedostat se k žádnému ani v tomhle systému bez výhod je bohužel špatný výkon a čekání na porážku. Protože samy nejsou tak 100% aby udržely všechny své servisy, Katka je tam slabá.
Reagovat
Liverpool22
smile přesně tak smile
Reagovat
Serpens
No, druhý set se zatím dost podobá tomu prvnímu, tedy na servisu Češky bez problémů, ale...
Reagovat
Liverpool22
Tak jsi to zakřiknul a Katka přišla o servis - dnes Katka nemá svůj den
Reagovat
Serpens
Tak teď už pomůže jen zázrak.
Reagovat
Otmar
Trnu při podání Kateřiny a pokusech našich o vítězné údery od základní lajny. Teď už jenom věřit!!
Reagovat
JohnB
Uplne v pohode to otoci. Sem klidnej.
Reagovat
Jariinho
máš vsazeno na kanaďanky a ted tu jsi posranej
Reagovat
frenkie57
Tvůj neochvějný klid bych chtěl mít. Pořád jsem v nervech. I když dají druhý set, je tu loterie zvaná STB.
Reagovat
Liverpool22
přesně tak. Dneska to bude nervák
Reagovat
Serpens
Češkám ten nový formát nevyhovuje, přece jen největší síla je v singlech, a když se hrály čtyři, vítězství bylo vždycky silně pravděpodobné.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
petrulinka
Ještě že to nesleduju. Kozy
Reagovat
JohnB
Co kozy?
Reagovat
Mony
Podrbat
Reagovat
GaelM
Kde ta holka už mohla být, kdyby se naučila podávat... smile
Reagovat
petrulinka
O Kom je řeč?
Reagovat
GaelM
Katka Siniaková, je to v nadpisu. Nebo je nový Trotl Portál už neukazuje?
Reagovat
Liverpool22
smile nový TP to neukazuje. Takže kdo to čte na novém kolikrát neví o co kráčí smile
Reagovat
GaelM
To říkám pořád, že kdo novou Tunu Problémů používá, neví která bije smile
Reagovat
misa
ne
Reagovat
misa
Katka dala dvojchybu na brejkbol :(
Reagovat
Liverpool22
I na returnu Katka v 1. setu pár lehkých míčů pokazila. Snad vše otočí, ale bude to těžké. Také tím, že se hraje bez výhod je spíše nevýhoda pro nás - je to loterie smile
Reagovat
com
Na podani samy 40:0 a v poslednim gamu to takhle po*rat smilesmile
Reagovat
JohnB
Ctyrhra se ani nemusi hrat. Zbytecny zapas, nase holky nemuzou prohrat.
Reagovat
Serpens
To vidím, naprosto vyrovnané.
Reagovat
JohnB
Úplně v pohodě 2:0 pro naše, naprosto.
Reagovat
JohnB
6:4, 6:2 nebo tak něco
Reagovat
Serpens
Kéž bys měl pravdu.
Reagovat
Liverpool22
zatím je to dost vyrovnané 5:5 Katka v klíčových momentech kazí
Reagovat
Serpens
Tak tak, teď se ti potvrdilo
Reagovat
petrulinka
No tak asi ne, že?
Reagovat
petrulinka
Ha, ha. Dej si facku
Reagovat
Drzymalski
Vyhýbej se sázkovkám velkým obloukem, Johne...
Reagovat
victim
Nový TP neumí spočítat nové komentáře.WTF?
Reagovat
Serpens
Hlavně mám pocit, že zprávy mají často zpoždění nebo nejsou vůbec...
Reagovat
misa
ne
Reagovat
GaelM
Nový TP = Totální Pí*ovina smile
Reagovat
victim
Ví někdo proč je jeden rok na BJKC automat. a další rok čárový?
Reagovat
lars
asi zalezi na organizatorech
Reagovat
Pavol
Bude to vraždenie neviniatok. smile
Reagovat
Pavol
Krejčíková tie dva zápasy za deň hravo zvládne.
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
lars
Co isti ?
Reagovat
lvicek
Skoda, verila jsem, ze to Marketa da. Ten zatroleny prvni gem, to je opravdu skoda. Tak ted snad Krejsi do daji!
Reagovat
aligo
Prvního a posledního je škoda
Reagovat
misa
Aktivní hra tentokrát slavila úspěch. Leylu se vyplatí příští rok sledovat. Po loňské zlomenině v nártu se letos postupně dostala do formy a příští rok by měla být ještě lepší. Navíc je velmi pohledná
Reagovat
frenkie57
Když si rozpustí ten drdůlek, tak je fakticky líbezná. U míšenek to tak často je, zvláště u těch exotických(Ekv-Fil).smile
Reagovat
misa
Bohužel se ty drdoly nějak rozšířily. I Maruška si v Praze vlasy takhle upravila a už u toho zůstala. Vlasy stažené do ohonu vypadají lépe.
Reagovat
frenkie57
Souhlasím beze zbytku, sepíšeme petici proti drdůlkům, kdo se má na ně koukat.smilesmile
Reagovat
annah
Ještěže Katka se vrátila k původnímu účesu. Te drdůlek jí fest neslušel.
Reagovat
misa
Reagovat
tommr
Markéta mě dneska hodně zklamala. Jak zápas začala tak ho i zakončila: trestuhodným nevyužitím vedení 40:0 na returnu. To by se prostě top-hráčce stávat nemělo ...
Reagovat
petrulinka
Přesně tak
Reagovat
r176
hrála úžasný antukový tenis plný nádherných liftů . Škoda jen že se nehrálo na antuce
Reagovat
lars
Nekolik BB L.F. odvratila skoro sama
Reagovat
GaelM
Jak to začalo, tak to taky skončilo: dlouhou sérií neproměněných brejbolů smile Bylo to docela hratelné, ale aspoň tam Leylu snad trochu unavila. Teď musí KrejSi ukázat, že stále patří mezi deblovou elitu smile
Reagovat
Liverpool22
Škoda no - hratelná Leyla určitě byla. Celkově ale pěkný zápas se špatným koncem pro nás smile
Katce + Báře věřím, že to dají smilesmile
Reagovat
victim
Pěkný zápas?Deblů jak kdyby hrála Linda s Lindou,chyb jak máku na obou stranách co na tom bylo pěknýho?
Reagovat
victim
dablů
Reagovat
tommr
Mám ale obavy aby se neprojevilo to že Bára musela hrát úvodní singl. U Katky to včera nevadilo protože ta má výbornou kondici. Bára na tom ale kondičně moc dobře není ...
Reagovat
Liverpool22
Ale houby. Bára dnes hrála cca 80min. a měla by to v pohodě dát.
Reagovat
victim
No to snad né.Leyla hrála do teď a unavená bude Krejča?
Reagovat
dadaft
jsem v pohodě, aspoň si zase dám čtyřhru, v sezóně z ní nevidím nic a je to škoda, čtyřhra dokáže být parádní pokoukání ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Liverpool22
smile smile
Reagovat
tommr
Jj všechno zlý je k něčemu dobrý: aspoň zase uvidíme debla ...
Reagovat
petrulinka
Nechápu, jak mohla Vondroušová s touto hrou vyhrát Wimbledon. To byl neskutečný děs běs.
Reagovat
annah
Asi v tom Wimblu hrála líp....
Reagovat
misa
Sešly se jí všechny příznivé okolnosti.
Reagovat
GaelM
Štěstí na soupeřky. Ani ne tak že by byly slabé, ale nedokázaly Markétu přitlačit. V pinkání je dobrá smile
Reagovat
frenkie57
Maki hrála hrála hrozně pasivně, vyloženě jenom bránila, kdyby nepřišel ve druhém setu výpadek Kanaďanky, tak by to bylo ve dvou setech. Výkon Maki je dnes pro mě zklamáním.
Reagovat
petrulinka
Přesně tak. Nechápu, proč nehrála aktivněji. Jen vracela na druhou stranu kurtu
Reagovat
Otmar
Popsal jste to naprosto přesně, ten zápas si dirigovala Leylah, Maky byla vždycky ta druhá, vždycky o úder pozdější. Leylah byla hratelná, ale jinak. Škoda!????
Reagovat
victim
Po tom zranění je mizerná to je fakt.6 zápasů a 5 porážek.
Reagovat
misa
A výhra přišla v zápase nad psychicky zhroucenou soupeřkou.
Reagovat
victim
Tak tak.Toto nejsou výkony světový sedmy.
Reagovat
Drzymalski
Však dlouho v desítce rodačka ze Sokolova nevydrží.
Reagovat
frenkie57
nástup!
Reagovat
Liverpool22
věřím, že vyhrají smilesmilesmile
Reagovat
frenkie57
Lehké to ale nebude, Leyla je v laufu a Dabrowski je deblová specialistka. Bude to boj, ale také věřím ve šťastný konec.
Reagovat
frenkie57
to tam pálí a Maki nestíhá. Nevidím to dobře.smile
Reagovat
petrulinka
Ale hlavně Markéta má ty údery krátké, Fernandez je v kurtu a potom se jí z těch krátkých úderů dobře útočí.
Reagovat
zfloyd
už se to asi veze , bohužel
Reagovat
petrulinka
Pokud neprodlouží údery a bude je hrát takové krátké, tak jí to tam bude pořád zabíjet. Ona fakt neumí zaútočit. Je to o ničem.
Reagovat
Liverpool22
Klid v deblu máme Báru a Katku
Reagovat
petrulinka
Oni mají Dabrowski a Fernandez.
Reagovat
Liverpool22
Leyla bude dost unavená - možná nastoupí Bouchard. Pokud by Kanada postoupila, tak Leyla by na finále byla hodně utavená
Reagovat
GaelM
Finále asi řešit nebudou, musí nasadit to nejsilnější, co aktuálně mají. Imho to Leyla hecne, je mladá a teď i pěkně naspeedovaná.
Reagovat
tommr
Bouchard by byl dárek z nebes ale obávám se že kanadská kapitánka takovou chybu neudělá ...
Reagovat
George_Renel
Nakonec ji ten zářez od empajrové bude stát zápas...
Reagovat
petrulinka
No to nechápu. Pokud by nezahlásili aut, bylo by to eso.
Reagovat
misa
Proto má být na velkých turnajích elektronické hlášení a byl by klid.
Reagovat
petrulinka
Přesně tak
Reagovat
victim
To je taky něco.V Praze to bylo ne?
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
petrulinka
A jsme tam, kde jsme byli v prvním setu s tou hrou Markéty.
Reagovat
victim
strašně krátký jsou ty údery Markéty to se to potom zabíjí.
Reagovat
petrulinka
Ona valí všechno krosem, Kanaďanka, jak má volný kurt, tak jí to tam švihne po lajně. Nechápu. Přitom ve druhém setu, jak jí hrála více do bekhendu, tak Kanaďanka více kazila.
Reagovat
victim
Přesně.
Reagovat
Otmar
No vida, přiznám, jsem lehce překvapen a netuším, kam se to zvrtne...i když, kdyby se někdo zeptal, rád bych poradil. Pravda, Leylah začala chybovat!
Reagovat
tommr
A jde se do třetího setu! V prvním dominovala Fernandez, ve druhým Markéta a ve třetím by tudíž měla být na řadě zase Kanaďanka ...
Reagovat
victim
Leyla je na bh slaboučká.Víc jí ho masírovat a musí to klapnout.
Reagovat
tommr
to je pěkná divočina. Druhej set zatím probíhá zrcadlově k tomu prvnímu ...
Reagovat
Liverpool22
Holt ženský Uvidíme co se bude dít ve 3. setu
Reagovat
misa
Kanaďanka začala dělat řadu chyb.
Reagovat
Liverpool22
motorová myška se zasekla - ona je malá a taky hrála všechny zápasy. Maky by jí mohla utahat smile
Reagovat
Otmar
Lze býti stručný... Leylah rychlejší, razantnější a agresivnější, tohle obyčejně vyhrává. KreSi by měly jít cvičit, nemyslím, že to Maky otočí, i když by si to přál!
Reagovat
Liverpool22
Už Maky otáčí - vede 3:0 smilesmile Leyle dochází dech smile
Reagovat
victim
Zdá se mi to nebo žijeme v éře opakovaných nadhozů?To je mor.Kdyby foukalo.Bylo jich dříve taky tolik?
Reagovat
Drzymalski
Královna opakovaných nadhozu je Bára Šulič.
Reagovat
victim
Jsem jedinej koho to už rozčiluje?
Reagovat
Drzymalski
Mě to taky vadí. Řešení? Jedna oprava povolena. Při druhé druhý servis nebo DF.
Reagovat
victim
A ta minulost?Zdá se mi to nebo to pár let zpět nebylo tak rozšířený?
Reagovat
tommr
To vypadá že bude rozhodovat debl. Pak se ukáže jestli ten Pálův tah s Bárou byl rozumnej nebo ne. Pokud Bára do debla nenastoupí nebo bude hrát mizerně tak jsme namydlený ...
Reagovat
misa
Přijde ve druhém setu nějaká změna, nebo opět taktika hraju všechno do forhendu?
Reagovat
petrulinka
Zřejmě jí nikdo nevysvětlil, že soupeřka je taky levačka.
Reagovat
petrulinka
Markéta je totálně marná. Jen vrací, neumí zaútočit. Děs.
Reagovat
hanz
Souhlas, jakmile narazí na hráčku, která dokáže eliminovat jeji FH a ještě k tomu jí konstantně masírovat bh tak je to marnost nad marnost... a Lejlina je taková motorová myš, která ničím extra nevyniká, ale dokáže hrát takticky...
Reagovat
com
Big4ka je dneska lepsi, nez Vondrouska smilesmile
Reagovat
PetaM
Markéta slabá jako vždy. Umí hrát jen křížem, ale proti levačce je jí to úplně k ničemu. :D
Reagovat
hanz
Přesně tak, tady je znát, že forhend po lajně vůbec nedává... nechápu, že se na to při trénincích nezaměří...
Reagovat
misa
Bohužel. Teď byla statistika, že Fernandez hraje 71% úderů ve výměně forhendem.
Reagovat
petrulinka
Přesně tak, hraje furt jen křížem, Kanaďanka jí to pak švihne po lajně a je vymalováno.
Reagovat
misa
Hned první gem zajímavější než předešlé dva "české" singly dohromady :)
Reagovat
hanz
Spíš dost smutný, když se Vodroušová nechá přechytračit Lejlinou...
Reagovat
misa
Na to jak je Leylah drobná, hraje pěkný útočný tenis. Je zatím aktivnější než Markéta.
Reagovat
hanz
Tak kdo není útočnější než Vondroušová...
Reagovat
misa
Bouzková
Reagovat
hanz
Vondroušová promrhala hned první gem s X brejkbolama... Lejlině došlo, že Vondroušový stačí hrát do bh a je plně marná...
Reagovat
Liverpool22
Těch brejkbolů je škoda - nyní se Leyla dostala na koně a vede 2:0
Reagovat
Yonaash
Bára hrála skvěle! Sedím tady přímo na tribuně v Seville a paráda, co se tu děje!
Reagovat
Liverpool22
smile smile tak pořádně fandi - dnes i zítra ve finále smile
Reagovat
aape
Bára velká nádhera dnes, gratulace
I v repre ukázala, co umí, jen tak dál Báro!
Reagovat
Liverpool22
Ano dnes Bára výborná. Ohledně negativní bilance Báry v BJK je třeba vidět, že prohrála s Kerber a Benčič což jsou TOP hráčky - tenkrát to nezvládla, ale tady v Seville je ve formě
Reagovat
Sinuhet1
Bara hrala dobre
Reagovat
Sinuhet1
prijde mi, ze predcasne finale uz bylo, to s americankami
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
misa
Bára v suchém triku. Rozdíl v kvalitě obrovský, což se čekalo.
Letošní BJK Cup je další reklamou na ženský tenis - v semifinále Slovinsko nebo hráčka, kterou nevezmou na grandslamu ani do kvalifikace
Reagovat
Liverpool22
Bára to uhrála na auru GS vítězky a díky zkušenostem. Marina byla dost nervní, ale zase bych na ní nebyl tak přísný - je mladá a v budoucnu na GS určitě bude.
Reagovat
Otmar
Píšete to přesně, Barbora určitě umí hrát lépe, ale Marina vůbec nevěděla, která bije. Postavení na žebříčku, zkušenosti a suverenita Kanaďanku vyautovala.Asi pochopila, jak daleko je že třetí stovky do první desítky. Ruku má jakous takous, ale nohy moc nechodí.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
misa
Teď už snad konečně nějaký zajímavý zápas. Leylah hrála pěkně třeba se Sorribes, kde otáčela oba sety.
Reagovat
Liverpool22
Bára smile dnes profesorsky a zkušeně vyškolila mladou Marinu, která se sice snažila a kousala, ale naše Bára byla od začátku jasně lepší smile
Reagovat
ladinec
Kdo je ta silnější paní na lavičce našeho týmu?
Reagovat
Mony
Kateřina Kramperová, bývalá tenistka TOP400..nevím, jakou tam má funkci
Reagovat
ladinec
Kdo je ta silnější paní na lavičce našeho týmu?
Reagovat
Liverpool22
Bára výborně - 5:1 - už je to blízko.
Reagovat
ladinec
Nikdo neví...
Reagovat
Mony
Bára v TOP pohodě není, ale snad to vůlí dotlačí..Zase za to jak GS vítězka tlačí i přes nepohodu proti jehňátku že 3. stovky
Reagovat
Mony
Ale jestli se dostane na vlnu, tak by to mělo být v pohodě.
Reagovat
Liverpool22
Od začátku je to na jednu branku - Bára dnes parádní výkon
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na začátku, tedy v prvním setu, spíš nervózní výkon s dost UE. Ale kvalitu nakonec ukázala a jak se dostávala do vedení, tak se uklidnila.
Takže gratulka
Reagovat
hanz
Krejča začla hrát ve druhým setu houmrany... hrůza, takhle pomáhat soupeřce...
Reagovat
victim
Stakusič kdyby hrála s Brady tak nevím která je která.
Reagovat
Mony
Je ženstejší a Srbšťejší
Reagovat
aape
Jo a asi i vyšší
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist