Češky nestačily v Soulu na Slovenky, dohrály Koukalová i Kristýna Plíšková

21. 9. 2015, 07:53
Aktuality 26
Obě české tenistky, které dnes zasáhly do prvního kola turnaje v Soulu, jsou už venku ze hry o titul. Kristýna Plíšková ve více než dvouhodinovém zápase nestačila na nasazenou dvojku Annu Karolínu Schmiedlovou a Klára Koukalová skrečovala utkání proti Magdaléně Rybárikové.
Klára Koukalová

Kristýna Plíšková, jejíž sestra Karolína loni turnaj v jihokorejské metropoli vyhrála, sice vstoupila do utkání proti Anně-Karolíně Schmiedlové ztraceným podáním, přesto úvodní set vyhrála 6-3. Ve druhé sadě měla za stavu 2-1 třikrát možnost soupeřce znovu odskočit, slovenská tenistka si však podání udržela a od té chvíle už nezaváhala. Díky brejku v šesté hře si vynutila rozhodující set, v něm udržela rychle získaný náskok a více než dvouhodinovou bitvu vyhrála 3-6 6-3 a 6-4.

Stejně rychle jako její krajanka se s turnajem rozloučila také Klára Koukalová, která v posledních měsících neprožívá šťastné tenisové období. Ve světovém žebříčku je po šesti letech mimo Top 100 a navíc ji limituje zranění ramena. Měla by jít na operaci, problémy však zatím řeší pouze změnou rakety.

Aby toho na bývalou světovou dvacítku nebylo málo, nehrála minulý týden kvůli nemoci na halovém turnaji v Québecu, a náladu si nespravila ani v Soulu. V jihokorejské metropoli, kde si před pěti lety připsala skalp Dinary Safinové a prohrála až ve finále, nedohrála hned svůj úvodní zápas. Třiatřicetiletá Češka v něm i kvůli přetrvávající viróze marně vzdorovala Slovence Magdaléně Rybárikové. Vyhrát dokázala pouze jeden z pěti gamů na servisu a po 44 minutách hry za stavu 1-6 a 1-2 vzdala.

V turnaji tak z českých zástupkyň zbyla už jen Kateřina Siniaková, která se zítra střetne o postup do druhého kola s Američankou Irinou Falconiovou.

• WTA INTERNATIONAL SOUL •
Jižní Korea, tv. povrch, 500.000 dolarů
Dvouhra - 1. kolo:
A. K. Schmiedlová (2-SR) - Kristýna Plíšková (ČR) 3:6, 6:3, 6:4
Rybáriková (SR) - Koukalová (ČR) 6:1, 2:1 skreč
Barthelová (5-Něm.) - Jang (Korea) 6:0, 7:6 (7:2)
Görgesová (7-Něm.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6:1, 6:4
Van Uytvancková (8-Belg.) - Mituová (Rum.) 3:6, 6:1, 7:6 (7:2)
Hercogová (Slovin.) - Davisová (USA) 6:1, 6:3
Duqueová (Kol.) - Bertensová (Niz.) 3:6, 7:6 (7:5), 6:2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
Frick
Vlastně JTB Prague Open a nynější desítka v Brně hezky rámují celou (hlavní) venkovní sezónu.

Jak by bylo problémem, kdyby kvaldy na JTB se hrály už někdy 18. dubna, tak by stejným problémem mohlo být to, kdyby venkovní (byť jen) 10k turnaj vrcholil až 4.10.

Pokud bychom nepočítali kvaldu, tak by to vlastně pak vycházelo přesně na 5 měsíců od 27.4. do 27.9.

...v této souvislosti si člověk uvědomí, jak velkou část rok je vlastně celkem ošklivo. I pokud bychom přidali 14 dní předtím a 14 potom, tak stále to vychází jen na polovinu roku mezi půlkou dubna a půlku října.

Z tohoto pohledu by mi asi nebylo moc příjemné žít v Kanadě nebo Skandinávii, kde třeba to jaro bude začínat o několik týdnů později - např. v Praze se olistí stromy téměř přesně s 1. květnem. Někde v Norsku to třeba může být až kolem 20.
Reagovat
Frick
A jelikož četnost odporných veder od června do srpna začíná být čím dál intenzivnější, což se negativně projevuje na stavu trávníku atp., tak čas, kdy si člověk může užít zelenou přírodu a příjemnou teplotu je jen květen a září.

Jenže v září už jsou krátké dny. Takže jen ten květen vážení, jen ten květen. Alespoň, že má 31 dní... :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Kanton má nový center court?
Reagovat
d@ve
http://www.wtafinals.com/article/rising-stars-vote/4955433
Reagovat
Frick
Hm, takže proti outsiderce zahraje mizerně a prohraje, proti favoritce zahraje slušně a prohraje ve třech setech.

Ách jó!
Reagovat
horska.kraslice
Je to škoda. Musíme i nadále doufat, že to jednou zlomí.
Reagovat
smazaný uživatel
Klára už by to asi měla zabalit, je to jen trápení už.. :)
Reagovat
EllNino
já myslím, že nějaký peníze z toho má, tak proč si to kazit ten stabilní příjem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že si vydělala už dost na to, aby převážila miska vah s pověstí a nějakou hrdostí nebo jak to napsat.. :)) Navíc teď nevydělává majlant, takže jí nejspíše moc nezbude pro sebe a ještě k tomu se trápí a kazí si renomé :) Asi by mi to za to nestálo.
Reagovat
EllNino
no tak zase tak blbě nehraje :) před 2 týdny semifinále v Biarritzu, kde porazila třeba Sevastovu, kiterá má letos dobrou formu ...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko říct, jestli to není málo :) Navíc Sevastova nebyla na tom turnaji až tak suverénní.. :)) Nevím, ale není mi nikdy dobře z toho, že kvalitní hráčka hraje takovou udržovačku už jen :)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by si měla kazit renomé?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nepřijdou mi její výsledky v pořádku :) Ale možná věc názoru. Má věk na ukončení kariéry a když už jí to moc nejde.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že je jen a jen její věc, kdy to zabalí. Ono asi není úplně jednoduché se rozloučit s něčím, co dělá bezmála třicet let..
Reagovat
horska.kraslice
Nedávno jsem četla, že ji to stále baví a chce hrát tak dlouho, dokud se jí to finančně vyplatí, tedy občas vyhraje nějaký zápas. Na operaci s ramenem už s ohledem na věk nechce.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, to jsem taky četl.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, že je to její věc. Tak je to ale u všeho, nás se netýká nic z toho, co se zde komentuje. Když si to tak vezmeš. To by se ale pak mohla zavřít diskuzní tenisová fóra, jelikož pořád drtivou část tvoří komentáře zápasů, výkonnosti hráčů, různé spekulace apod. :))
Reagovat
tommr
tak nakonec to dopadlo podle očekávání. Kristýna po skvělým prvním setu začala jako tradičně uvadat a dobře rozehranej zápas opět ztratila. O výsledku poměrně vyrovnanýho zápasu rozhodlo hlavně proměnování BP - zatímco v prvním setu dokázala Kristýna proměnit oba brejkboly ve druhým a ve třetím setu nedokázala proměnit ani jeden ze šesti ... :(
Reagovat
tommr
ještě na začátku druhýho setu měla Kristýna velkou šanci na brejk, ale bohužel nedokázala proměnit žádnej ze tří brejkbolů. Zhruba od poloviny druhýho setu už je AKS lepší ... :(
Reagovat
tommr
Kristýna začala špatně, ale postupně se zlepšovala a od stavu 1:3 vyhrála pět her v řadě. Jsem zvědavej jestli dokáže tak vysokou úroven hry udržet i ve druhým setu ... :)
Reagovat
horska.kraslice
No právě. Ztráta dobře rozehraného zápasu je pro ni dost typická, bohužel.
Reagovat
tommr
a i dneska to začíná vypadat na obvyklej scénář. Zatímco v prvním setu dokázala Kristýna proměnit oba brejkboly ve druhým setu pálí jednu šanci za druhou ... :(
Reagovat
tommr
bude hrát ještě dneska a ne až zítra jak se uvádí v článku ...
Reagovat
d@ve
Už i hraje a vyhrála 1. set 6:3. ;)
Reagovat
George_Renel
Bára nakonec celkem v pohodě vyhrála. Kdyby si to v 1. setu nezkomplikovala, bylo by to úplně bezproblémové.
A Klárka asi chtě nechtě vyklízí definitivně pozice.
Reagovat
Lunej..
Tak hlavne aby ho dohrala a vyhrala Barca :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist