Češky po triumfu zvýšily vedení v žebříčku Fed Cupu

12. 11. 2018, 22:19
Aktuality 22
České tenistky si po finálovém vítězství nad Spojenými státy americkými pojistily vedení v žebříčku Fed Cupu. Před USA, které tým kapitána Petra Pály o víkendu v Praze porazil jasně 3-0, mají Češky náskok téměř 9000 bodů.

České tenistky si oproti dubnovému vydání žebříčku polepšily zhruba o 4000 bodů a mají jich nyní na kontě 35.520. Sesazené šampionky Američanky mají 26.525 bodů, třetí jsou loňské finalistky Bělorusky (12.348).

Češky vládnou fedcupovému žebříčku nepřetržitě od dubna 2014. Do pořadí se započítávají výsledky z uplynulých čtyř let - Pálovy svěřenkyně v tomto období prohrály jen jednou, loni v semifinále ve Spojených státech.

Příští fedcupovou sezonu zahájí staronové šampionky v únoru domácím duelem proti Rumunsku, jež je v žebříčku osmé.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
Fandina
A co bys mohla dělat, když ten dotyčný už s tebou nechce být. To je život. Tak to chodí, že se lidi scházejí a rozcházejí.
Reagovat
Fandina
To patřilo jinam.
Reagovat
Pavlis
69 nevynucených chyb měla Sofia Kenin ve finále se Siniakovou. Měla by dobře natrénovat údery blízko sítě, aby mohla dát ukázkové vítězné údery.
Reagovat
tommr
vzhledem k tomu, že se ten zápas hrál skoro 4 hodiny a byla v něm spousta dlouhých výměn to není žádný extrémní číslo ...
Reagovat
Pavlis
Jj, já ale potřeboval vědět, kolik těch chyb udělala. Siniaková měla asi 44 jen.
Reagovat
tommr
Keninová byla o něco útočnější a tak měla i víc chyb ...
Reagovat
Frick
Máte radši ty, kteří končej "včas" nebo ty, co to lámou přes koleno?
Reagovat
Fandina
Nebudu psát, co mám ráda na druhých nebo ne, ale napíšu mou skuženost ze života. Několikrát jsem skončila a změnila to, co jsem měla ráda a přesto jsem cítila, že to tak má být. Jednou to bylo s naší rodinnou firmou, založila jsem jí a když to klapalo, tak jsem po deseti letech šla jinak. Měla jsem potřebu dělat něco jiného, změnit svůj život. Jít jinam. Podobně jsem takhle z ničeho nic ukončila jeden partnerský vztah. Najednou mi to nic nedávalo, i když jsem toho dotyčného měla a pořád mám moc ráda, tak jsem to skončila a bylo to. Na člověka to prostě přijde, je čas skončit a začít něco jiného. Alespoň u mně, staré zkušené báby to tak v životě bylo.
Reagovat
Fandina
zkušenost
u mě
Reagovat
Blondie
nu... nutno říci, že "lidi, co mají čas zapotrřebí něco víceméně z ničeho nic sekat vztahy i činnosti" nejsou zrovna štěstí pro své okolí. Když si představím, že bych žila s někým, koho mám ráda, on by se celou dobu tvářil, že je vše ok a pak mi jednoho dne řekl "jéje, už mi to nic nedává, odcházím", tak bych asi půl roku trpěla jako zvíře.
Reagovat
Fandina
To patřilo jinam.
Reagovat
Fandina
A co bys mohla dělat, když ten dotyčný už s tebou nechce být. To je život. Tak to chodí, že se lidi scházejí a rozcházejí.
Reagovat
Fandina
Na druhou stranu, jsem čtyřicetdva let vdaná, takže co se týká vztahu s manželem, tak tady jsem potřebu něco změnit neměla. Jinak pár zaměstnání jsem vystřídala. Některé, že mě to už nebavilo, jiné třeba příležitostně, po mateřské dovolené. Ale obecně platí, že když jsem cítila, že je potřeba něco skončit, tak jsem to udělala.
Reagovat
Fandina
42 vdaná s jedním mužem
Reagovat
Fransoas
Zdravim.Tak to jste mi trumfla o 6 let.Bohužel manželka tu už není.
Reagovat
Frick
https://radiozurnal.rozhlas.cz/tenis-uz-me-nedela-tak-stastnou-jako-driv-rika-lucie-safarova-7676383

Lucka má tenis ráda, ale většina hráček asi ještě více. Škoda no. Jakoby to obrazný "hraní až do penálu" se týkalo spíše těch méně sympatických. Když člověk vidí Serenu, vidí Mášenu.

Nevíme, jak přesně se Lucka fyzicky cítí, ale pokud by na tom dobře fyzicky nebyla, tak prostě se do Austrálie nepožene. Jen si představte opačnou situaci - Lucka by řekla, že už tenis hrát nebude. Vůbec. Kdyby někdo napsal, že je škoda, že se alespoň nechtěla rozloučit na AO, tak nejočekávanější kontr by byl ve stylu "No jasně, ona se tak požene přes celej svět (při svý náchylnosti k nemocem) ze zimy do australskýho vedra, aby tam vypadla někde v kvaldě na zapadlym kurtu (pravda, ještě je tam ten debl, ale i tak - čistě "technicky" je velká škoda, že aspoň v tom Quebecu neporazila tu Ons)." A kontr by to byl velmi trefnej. Leč skutečně to tak plánuje.
Reagovat
Frick
Osobně věřim, že Lucka by měla na to se udržet v TOP 100 tuhle sezonu a možná i příští. To bych považoval i za metu, kdy není na místě mluvit o nějakém trápení se. Znamená to pořád hrát GS v hlavní soutěži. Takže mne i trochu mrzí od ní to, že jí to v "principu" není dost dobrý, přičemž řadě dalších podobně dobrých hráček by to dobré bylo. Zase je třeba si říct, že Lucka vybojovala jen 4x v celý svý kariéře na jednom turnaj více jak 400 bodů. Vyhrála jen jeden "větší než malý" turnaj. Ty Petra nebo Kája vyhrávají takřka na běžícím páse, to je ohromný rozdíl. To píšu z toho úhlu pohledu, že o to snáze by mohlo být pro Lucku snažší být kolem 70.-90. místa.

Tedy byl bych raději, kdyby Lucka končila tak, že by bylo jasný, že už na "to" (tu TOP 100) nemá. Tak to bylo v případě Daniely nebo Kláry.

Z toho konce v Austrálii radost nemám vůbec. Znemožňuje to udělat tlustou čáru. Dalo by se s tim "smířit" a pokusit se těšit na Austrálii bez Lucky, takhle se člověku ta končící Lucka bude vracet. Logicky i s tou skutečnosti, že hráčka, která na to "fakt že nemá", se do Austrálie nepožene.

Samozřejmě, je tu i otázka rodiny, ale tam bych asi taky neviděl aktuálně. BTW: O Plekym v tom rozhovoru s L. Výbornou ani slovo, ačkoliv ten rozhovor byl celkem osobní. Nedivil bych se tomu, že Lucka naznačila, aby Plekanec v okruhu témat nebyl.
Reagovat
Fransoas
Jenom bych chtěl podotknout,že to je její rozhodnutí a pokud by to někomu vadilo nebo ne - nemá to žádný význam se s tím zabývat.
Reagovat
misa
Není třeba vyptávat se sportovců na jejich partnerské vztahy.
Reagovat
Frick
A je třeba říct, že jedna otázka byla doslovně na tělo - je fakt zajímavý, kam se posunulo vnímání tetování veřejností. Dříve trestanci nebo minimálně tvrdí týpci z tvdých manuálních profesí, dnes si ho nechá udělat srdečná třicítka (takže též už to taky není známka adolescentní rebelie). Chtěla ho, jehel se bojí, trvalé to je.
Reagovat
FulnekUltras
Fotbaloví, hokejoví a koneckonců i tenisoví povaleči mohou jen tiše závidět.
Reagovat
Stan_Borowitz
Povaleči všech sportů, spojte se.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist