Češky řádily v Launcestonu. Bouzková smetla Sawajanagiovou. Krejčíková vyřadila Townsendovou.

8. 2. 2017, 08:34
Aktuality 5
ITF LAUNCESTON - Obě české zástupkyně na turnaji ITF 60k v australském Launcestonu postupují. Marie Bouzková pokračuje ve výborné formě. Osmnáctiletá Češka deklasovala 6-2 6-0 Riko Sawajanagiovou. Uspěla i Barbora Krejčíková, která si vyšlápla na nasazenou dvojku Taylor Townsendovou. Favorizovanou Američanku udolala 6-7 6-2 6-2.
Marie Bouzková

Marie Bouzková se v únoru dostala do skvělé formy. Vítězka dívčího US Open z roku 2014 minulý týden na stejně dotovaném podniku ITF v Burnie došla do semifinále a vítězně začala i v Launcestonu.

Osmnáctiletá Češka v prvním kole poprvé v kariéře narazila na japonskou tenistku Riko Sawajanagiovou. O čtyři roky starší Japonka je naopak úplně z formy. Letos prohrála už čtvrté utkání v řadě a na první výhru stále čeká.

V prvním setu dokázala Sawajanagiová soupeřku alespoň trochu potrápit. Nevyužila však ani jeden ze tří brejkbolů a ztratila úvodních pět gamů. Bouzková sice vzápětí na servisu zaváhala, nicméně první sadu následně ukončila na returnu.

Ve druhém dějství povolila Japonce při svém servisu jen tři fiftýny a nedala tak 202. hráčce světa sebemenší šanci. Navíc jí nadělila potupného "kanára" a po 71 minutách prolétla do druhého kola.

V něm se premiérově střetne se čtvrtou nasazenou Tamarou Zidansekovou. Slovinka podobně deklasovala bulharskou tenistku Aleksandrinu Najdenovovou.

Uspěla i Krejčíková
O hodně těžší duel čekal druhou českou zástupkyni Barboru Krejčíkovou. Svěřenkyně Jany Novotné letos na všech turnajích úvodní zápas zvládla, dvě výhry v řadě ale zaznamenala jen na tom úvodním v Hongkongu.

Los nebyl k české tenistce příliš přívětivý a nadělil jí do prvního kola nasazenou dvojku Taylor Townsendovou. Američanka stejně jako Bouzková minulý týden v Burnie postoupila mezi nejlepší čtyři a má letos mnohem lepší výsledky než její dnešní soupeřka.

V polovině úvodního dějství si obě hráčky vyměnily ztracená podání a o osudu prvního setu musel nakonec rozhodnout tie-break, v němž měla jasně navrch favoritka dnešního souboje.

Krejčíkovou však prohraná první sada, která trvala přes hodinu, nerozhodila. Jednadvacetiletá Češka začala na kurtu dominovat, získala čtyři úvodní gamy a náskok dvou brejků udržela až do konce.

V rozhodujícím setu se do vedení nejprve dostala Townsendová. Američanka ale náskok 2-0 neuhájila. Krejčíkové se totiž povedl rebrejk, následně vyhrála i kritickou pátou hru a na kurtu opět diktovala tempo hry.

O čtvrtfinále si Krejčíková zahraje s domácí Kimberly Birrellovou. V duelu druhého kola proti 1136. hráčce světa bude jasnou favoritkou.

• ITF 60k LAUNCESTON •
Austrálie, tv. povrch, 60.000 dolarů
středeční výsledky (8. 2. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Bouzková (ČR) - Sawajanagiová (Jap.) 6-2 6-0
Krejčíková (ČR) - Townsendová (2-USA) 6-7(2) 6-2 6-2
Fangzhou Liu (3-Čína) - Rogowská (Austr.) 6-4 6-1
Zidanseková (4-Slovin.) - Najdenovová (Bulh.) 6-0 6-3
Muhammadová (5-USA) - Okamurová (Jap.) 6-4 6-3
Dunneová (Brit.) - Cabreraová (7-Austr.) 7-5 6-3
Fourlisová (Austr.) - Katová (8-Jap.) 6-3 6-1
Bresciaová (It.) - Inglisová (Austr.) 6-4 6-1
Georgesová (Fr.) - Yi-Fan Xu (Čína) 7-6(4) 6-2
Yuxuan Zhang (Čína) - Wongteanchaiová (Thaj.) 6-3 6-3
Ran Tian (Čína) - Andrianjafitrimová (Fr.) 6-3 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
To je celkem bomba s Townsend a třeba se už Bára konečně chytne a začne se víc prosazovat trochu víc i v singlu. V deblu sice není top, ale pořád lepší než sing.
Reagovat
Haitik
Paráda Maruš! :-) Tak její další zápas by měl být na kamerách, tak snad se bude dařit i dál! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem na Marusku strasne zvedava, videla jsem ji naposledy jeste jako po kurtu vlajici tkanicku.. :-)
Reagovat
Frick
Škoda, že jsou ve stejné půlce.

A metráček třebas konečně zhubne.
Reagovat
blixa
A kdy zhubneš ty, vepříku ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist