Český souboj v Šanghaji vyhrál Berdych

12. 10. 2011, 15:27
Aktuality 21
V Davis Cupu bojují v jednom týmu, turnajový los v Šanghaji je ale postavil proti sobě, a tak dnes spolu Tomáš Berdych a Radek Štěpánek po pěti letech změřili síly na podniku ATP. Vítězně vyšel z českého duelu favorizovaný Berdych, který je po výhře 6-4 6-3 v osmifinále.
Tomáš Berdych

Souboj dvou nejlepších českých tenistů odstartoval lépe Radek Štěpánek, který sebral Tomáši Berdychovi podání a vedl 2-0. Z náskoku se ale dlouho neradoval - sedmý hráč světa si rychle servis vzal zpátky, a když za stavu 5-4 proměnil další brejkbol, vykročil za postupem do nejlepší šestnáctky. O ten ho Štěpánek už připravit nedokázal; v následující sadě neproměnil ani jeden ze dvou svých brejkbolů, sám přišel jednou o podání a za hodinu a čtvrt se s turnajem rozloučil porážkou 4-6 3-6.

Vítěz nedávného turnaje v Pekingu Berdych se díky druhému vítězství nad dvaatřicetiletým Štěpánkem v kariéře opět přiblížil účasti na Turnaji mistrů. V pořadí letošního roku se posune na šesté místo před Američana Mardyho Fishe, který v Číně neprošel přes druhé kolo. Závěrečného podniku sezony se zúčastní nejlepších osm hráčů žebříčku.

Berdych se v zápase 3. kola utká se Španělem Felicianem Lópezem, se kterým má vyrovnanou bilanci tří výher a tří porážek. Španělský tenista si dnes navzdory 14 dvojchybám poradil ve třech setech s Američanem Alexem Bogomolovem, který doplatil na neproměňování brejkbolů - využil pouze 2 ze 16.

V Šanghaji dnes ztroskotal i další Berdychův soupeř v boji o Turnaj mistrů. Francouz Jo-Wilfried Tsonga překvapivě nestačil na Japonce Keie Nišikoriho, přestože v tie-breaku vyhrál první set. Další dvě sady už patřily jednadvacetiletému Nišikorimu, který si postup do osmifinále vybojoval za téměř dvě a půl hodiny.

"Samozřejmě jsem zklamaný, protože jsem prohrál. Dnes ale proti mně stál dobrý soupeř. Hrál opravdu dobře. Možná jsem do toho dneska nedokázal dát všechno, ale hrál jsem dobře a můj soupeř byl prostě lepší," řekl čtvrtý nasazený hráč turnaje, který ocenil hlavně Nišikoriho returny.

"Returnoval neuvěřitelně. Asi ještě nikomu se nepodařilo mě tolikrát brejknout," dodal Tsonga, který byl před turnajem na postupovém osmém místě v žebříčku, podle něhož se určí postupující na Turnaj mistrů. "Mám na své soupeře nahráno, takže jsem zatím v klidu. Odpočinu si a příště se kvalifikuji," prohlásil Tsonga.

Žádného překvapení už se diváci v Šanghaji nedočkali v duelu mezi Rafaelem Nadalem a jeho krajanem Guillermem Garcíou-Lópezem. Nejvýše nasazený tenista sice proměnil jen čtyři ze svých patnácti brejkbolů, po hodině a tři čtvrtě ale zvítězil přesvědčivě 6-3 a 6-2.

Pokud v zápasech 3. kola uspěje Nadal i Berdych, utkají se o postup do semifinále. Český tenista rodáka z Malorky nedokázal porazit už 10 zápasů v řadě.

Výsledky - Šanghaj (tvrdý povrch, dotace 3,240.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (6-ČR) - Štěpánek (ČR) 6:4, 6:3, Nadal (1-Šp.) - García-López (Šp.) 6:3, 6:2, A. Murray (2-Brit.) - Tursunov (Rus.) bez boje, Ferrer (3-Šp.) - Raonic (Kan.) 7:5, 7:6 (9:7), Nišikori (Jap.) - Tsonga (4-Fr.) 6:7 (1:7), 6:4, 6:4, Dolgopolov (12-Ukr.) - Ramos (Šp.) 5:7, 6:3, 6:2, Giraldo (Kol.) - Melzer (14-Rak.) 6:4, 4:6, 7:6 (7:5), Ferrero (Šp.) - Verdasco (16-Šp.) 4:6, 6:3, 6:2, Ebden (Austr.) - Harrison (USA) 6:4, 6:2, López (Šp.) - Bogomolov (USA) 7:6 (7:4), 3:6, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Takže jméno Lopeze jako automaticky postupujícího už na oficiálních stránkách označeno není a zápas by se měl odehrát :D
Reagovat
rib
tak to asi byl šum, uffff, teď už i na webu Shanghai Rolex je zápas jako normální, že se bude hrát a na pavouku zmizel Lopez. To bude asi tím úplňkem... Divné věci... Tome do toho!!!
Reagovat
petrulinka
No teď to tady asi nevyřešíme, řekla bych, že ráno moudřejší večera. Tak snad zítra budeme vědět. víc.
Reagovat
rib
hm, já se dívala na domovskou stránku ATP, tam to není, na domovské stránce turnaje to je, to je zmatek... V každém případě držím Tomášovi palce, aby byl vpořádku tak jako tak.
Reagovat
petrulinka
No na bet-at-home běží nabídka sázek na zítřejší zápasy a je jich tam jen 7 místo 8. Tomášův zápas tam napsaný není, tak uvidíme zítra.
Reagovat
rib
hmmm...ještě nějaká naděje viz https://www.unibet.co.uk/betting/tennis/1000093193.odds
Reagovat
smazaný uživatel
... je z hry.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jméno Lopez jako postupující už zmizelo.Tak to snad opravdu byl nějaký šum.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.shanghairolexmasters.com/English/game/racing/live/13.html zde je uvedeno, že zápas se konat nebude.Tom určitě zápas s Lopezem vzdal a dále už nebude pokračovat. Tak to je škoda.
Reagovat
VlS
Zase na home page turnaje v nadcházejících zápasech je:
Men's Singles, Player, T.Berdych (CZE) (7) VS BYE

tedy, jako by měl Tomáš volný los. Pro vzdání před zápasem se používá normálně zkratka WO, je to tedy celé nějaké podivné. V news ani na stránkách turnaje ani na ATP není ani slovo.
Reagovat
smazaný uživatel
On to fakt asi vzdal protože nyní už i na stránkách turnaje v zítřejším programu stojí : F.Lopez def T.Berdych RET
Tohle mě fakt dokáže nasr.. Když se mu daří, přijde tohle.. letos na to má fakt mega smůlu.
Reagovat
hatatytla
no jestli to někdo vzdal, tak jedině Lopez. Dohrával s teplotou a neustále pokašlával.
Reagovat
smazaný uživatel
Modlím se ať je to jenom překlep.. Momentální Tomášova forma je luxusní a podle mě by hrál i to semifinále s Nadalem vyrovnaně
Reagovat
smazaný uživatel
No já to tam vidím, ale to bude určitě šum.
Reagovat
smazaný uživatel
Radku promin, ale Tom z toho vitezstvi bude momentalne vice profitovat.Na konci zapasu bylo rozlouceni hodne rychle, ale to je normalni, urcite chteli vyhrat oba a Radek byl hodne zklamany. Tak Tome, ted dej Feliciana, ktery dovede byt neprijemny, ale ty jeho nekonecne copy. Verim, ze to zvladnes a pujdes na Rafu.
Reagovat
VlS
Bohužel jsem zápas neviděl. Radku neva, ještě si toho můžeš vyhrát dost a Berďa teď ty bodxy opravdu potřebuje ( ikdyž mu Mardy a JWT teď tak trochu dávají gentlemansky přednost). Tome, vyprovoď Feliciana a pak hurá na Rafu, třeba to konečně vyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
prohlizela jsem si pavouka na oficialnich strankach Sanghaje, u zapasu Berdi je RET. a jako postupujici uvedeny F. Lopez, takze ted uz jen doufam, ze jde o nejaky sum!!!???
Reagovat
rib
to asi bude šum, nikde to tam nevidím, tak Tome, do toho !!!
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.shanghairolexmasters.com/English/game/single/7.html
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.shanghairolexmasters.com/English/game/single/7.html
Reagovat
smazaný uživatel
Také doufám,že se jedná o nějakou chybu,ale skutečně u Béďi je uvedeno RET.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist