Češky v Estorilu: Zakopalová postoupila, Voráčová vypadla

26. 4. 2011, 17:05
Aktuality 1
Střídavě se dnes dařilo českým tenistkám na turnaji v Estorilu. Třetí nasazená Klára Zakopalová splnila roli favoritky a po výhře nad Španělkou Garcíovou-Vidaganyovou postoupila do druhého kola. Renata Voráčová podlehla Australance Jarmile Gajdošové hladce 4-6 a 0-6.
Klára Zakopalová

Klára Zakopalová, semifinalistka v Estorilu z roku 2008, měla s až 177. hráčkou světa Garciaovou-Vidaganyovou hodně práce a postoupila až po hodině a půl. V druhé sadě už Češka prohrávala 1-4, nepříznivý vývoj ale dokázala otočit a vynutit si tie-break, který vyhrála.

Renata Voráčová měla těžší soupeřku, v cestě do dalšího kola jí totiž stála turnajová dvojka Jarmila Gajdošová. S ní držela krok pouze v prvním setu. Ve druhém třikrát prohrála podání a do šatny ji vyprovázel "kanár".

Slovenská rodačka s australským pasem Gajdošová ještě donedávna vystupovala pod jménem Grothová, ale v dubnu se po dvou letech rozvedla se svým manželem Samuelem Grothem. "Nic mě teď nemůže bolet víc. Těším se na nový život, na hezké okamžiky. V mém životě to bude velká změna, ale jsem šťastná a už se těším na antukovou sezónu. "Vdávala jsem se z lásky, ne pro peníze ani kvůli australskému občanství," reagovala Gajdošová na sociální síti Twitter na negativní vzkazy fanoušků.

Titul v Portugalsku neobhájí Anastasija Sevastovová. Čtvrtou nasazenou Lotyšku vyřadila hned v prvním kole Polka Urszula Radwaňská. Sevastovová přitom za stavu 7-5 6-5 podávala na postup, pak ale prohrála jen jeden z devíti gamů a se soutěží se loučí. "Zdejší turnaj mám moc ráda, ale dnes jsem nehrála dobře. Je to moje chyba, můj problém," řekla zklamaná Lotyška.

Parádní jízdu v Estorilu předvádí osmnáctiletá Sloanna Stephensová. Američanka nejprve prolétla tříkolovou kvalifikací, v níž ztratila pouze 13 gamů, a dnes zametla 6-2 6-1 s krajankou Melanií Oudinovou

"Je to nepříjemné, když proti sobě stojí dvě Američanky a navíc dvě kamarádky. Ale jedna z nás musela vyhrát. Minulý týden jsem byla v marockém Fesu a nepovedlo se mi poslední kolo kvalifikace. Jsem ráda, že se mi v Estorilu takto daří," radovala se Stephensová. 

O první čtvrtfinále na okruhu WTA se utká s Rumunkou Monikou Niculeskuovou, jež vyřadila jinou Američanku Bethanii Mattekovou-Sandsovou. "Všechno mi tu vyhovuje. Většina holek nemá antuku ráda, ale já ji miluju. V dalším zápase se budu snažit vracet co nejvíce míčků," dodala.

Výsledky - Estoril - ženy (dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (3-ČR) - Garciaová-Vidaganyová (Šp.) 6:4, 7:6 (7:3), Gajdošová (2-Austr.) - Voráčová (ČR) 6:4, 6:0,  U. Radwaňská (Pol.) - Sevastovová (4-Lot.) 5:7, 7:6 (7:5), 6:1, Arnová (8-Maď.) - Köhlerová (Port.) 6:2, 3:6, 6:3, Barroisová (Něm.) - Arvidssonová (Švéd.) 6:3, 6:1, Stephensová - Oudinová (obě USA) 6:2, 6:1,  Jakimovová (Běl.) - Paszeková (Rak.) 5:7, 4:0 skreč, Medinaová-Garriguesová (Šp.) - Halepová (Rum.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5). 

Čtyřhra - 1. kolo:
Gajdošová/Zakopalová (Austr./ČR) - Niculescuová/Rusová (Rum./Niz.) 6:2, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dobře že postoupila, jak se zdá je to bojovnice. Ale diví se že jí Pala nepozval do Fed Cupu když jí dáva zabrat 177. hračka světa.Lucka Hradecká taky není zrovna nakej drtič hraček z té top 20-30,ale porazí hračky které jsou třeba 70-110 nejlepší na světe.Což Flipkens je.tak asi proto si tam vzal lucku a ne klaru,ale je to jen muj nazor
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist