Češky v Lucemburku dohrály. Plíšková znovu nestačila na Vögeleovou, Smitková nepřekvapila Lisickou

17. 10. 2013, 16:14
Aktuality 42
Karolína Plíšková se s turnajem v Lucemburku rozloučila před branami čtvrtfinále. Postarala se o to Švýcarka Stefanie Vögeleová, která dnes zvítězila 6-1 3-6 6-3 a vyhrála tak i třetí vzájemný souboj s českou tenistkou. Ve večerním osmifinálovém duelu pak nepřekvapila Tereza Smitková, jež nestačila na Němku Lisickou.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková, která v neděli získala s dvojčetem Kristýnou deblový titul v Linci, měla o dva roky starší Stefanii Vögeleové co oplácet. Předchozí dva duely na turnajích ITF totiž vyhrála švýcarská tenistka, která na Plíškovou vyzrála i dnes.

Úvod dnešního zápasu patřil jasně Vögeleové, který v prvním setu využila dva z osmi svých brejkbolů. Díky tomu se dostala do vedení 5-0 a v závěru setu už česká tenistka stihla jen uhrát čestný game.

Ve druhé sadě už Karolína Plíšková zpřesnila hru, bezpečně si hlídala své servisy a čekala na první šanci při podání soupeřky. Ta přišla za stavu 3-2, lounská rodačka ji využila a díky jistému servisu v dalších hrách poslala zápas do rozhodujícího setu. Také ten rozhodla jediná hra: v osmém gamu se Vögeleová dostala po dlouhé době k brejkbolu, nezaváhala a za stavu 5-3 byla krůček od postupu. Plíšková se ještě nevzdala, Švýcarka ale odvrátila dvojnásobné nebezpečí a po 95 minutách zvítězila 6-1 3-6 a 6-3.

Na svou premiérovou výhru na okruhu WTA ve druhém kole nenavázala Tereza Smitková. Devatenáctiletá Češka, jež se podruhé v kariéře dostala do hlavní soutěže z kvalifikace, nepřekvapila proti Němce Sabině Lisické. Finalistce letošního Wimbledonu vzdorovala jen v úvodním setu, za stavu 3-3 však poprvé ztratila podání a čím dál vyšší počet chyb znamenal porážku 4-6 0-6.

Turnaj v Lucemburku je pro tři hráčky také soubojem o Turnaj šampionek. Do Sofie se kromě Lisické může dostat také Caroline Wozniacká a Sloane Stephensová. I ony dnes své osmifinálové zápasy zvládly.

Caroline Wozniacká pokračuje v boji o první letošní titul, když porazila 6-3 6-2 Moniku Nïculescuovou. S Rumunkou neztratila set ani v šestém vzájemném utkání. Ve čtvrtfinále se nejvýše nasazená Dánka utká se Srbkou Bojanou Jovanovskou, se kterou naopak prohrála oba letošní souboje.

Sloane Stephensová si letos zahrála semifinále na Australian Open či čtvrtfinále ve Wimbledonu a je 11. hráčkou světa, do finále se ale ještě nikdy nedostala. V Lucemburku ji od něj dělí dvě výhry poté, co ve čtvrtek zvládla duel s Rakušankou Yvonnou Meusburgerovou, kterou dvacetiletá Američanka zdolala 7-5 6-4.

"Bylo to těžké utkání, ona hrála opravdu dobře. Vrátila hodně míčků, tak jsem se musela neustále soustředit. Myslím, že jsem dnes odvedla dobrou práci," komentovala Stephensová.

"Už jsem docela unavená a těším se na dovolenou na konci sezony. Ale ještě mě čeká práce, tento rok byl úžasný a udělat dobrý výsledek na konci roku by mohlo být skvělé," přeje si tenistka ze Spojených států amerických.

Ve čtvrtfinále se utká s Vögeleovou, kterou porazila před měsícem v Tokiu, ale prohrála s ní před týdnem v Linci, přestože ve třetím setu vedla už 5-2. "Minulý týden nebyl tak skvělý, ale bylo to těsné a já udělala pár chyb v důležitých momentech. Tentokrát půjdu znovu na kurt a budu se snažit hrát svůj nejlepší tenis."

Výsledky - Lucemburk - (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Lisická (3-Něm.) - Smitková (ČR) 6-4 6-0
Vögeleová (Švýc.) - Karolína Plíšková (ČR) 6-1 3-6 6-3
Stephensová (2-USA) - Meusburgerová (Rak.) 7-5 6-4
Wozniacká (1-Dán.) - Niculescuová (Rum.) 6-3 6-2
Stephensová (2-USA) - Meusburgerová (Rak.) 7-5 6-4
Jovanovská (8-Srb.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-1 6-4
Knappová (It.) - Petkovicová (Něm.) 7-5 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Mladenovicová/Piterová (2-Fr./Pol.) - Foretzová/Hrdinová (Fr./ČR) 6-4 6-2
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

42
Přidat komentář
smazaný uživatel
Asi jsem se do té polské Kacenky zamilovala...:D hraje parádně...a Annika taky, to se musí nechat...:)
Reagovat
Elrondin
Bára Krejčíková postoupila v Dubrovniku už do semifinále, už se těším, až budou spolu s Katkou Siniakovou prohánět holky na turnajích WTA ;o)
Reagovat
dadaft
v mém interním slovníčku ti připadla přezdívka Anakonda, ani nevím proč...
Reagovat
Elrondin
Ve druhém setu se držela zuby, nehty, ale žije. Tak uvidíme, jak ve třetím ...
Reagovat
dadaft
paráda, odvrácený mečbol a vybojovaný třetí set pro Kateřinu.
Becková je neuvěřitelná až nechutná vracečka - myšleno bez vůně či zápachu, zkrátka bez chutě, žádná novinka.
Reagovat
dadaft
škoda, velká škoda, tohle bude bolet...
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem viděl, ale zároveň jsem u toho dělal i něco jiného. Mj. jsem si prohlížel, co mi v pondělí přišlo od Aničky, jak už jsem napsal vedle... :)

Obraz hry byl celkem očekávaný. Niculescu vysílala jeden slajz za druhým a Caro si s tím musela poradit. Ze začátku nebylo snadné chytit rytmus a Niculescu byla vyrovnanou soupeřkou. Sice hned ve druhém gemu měla Caro jeden brejkbol, ale nevyužila ho. První brejk získala Caro za stavu 3:2, ale Niculescu kontrovala rebrejkem. Caro však poté získala další brejk a za stavu 5:3 úspěšně dopodávala 1. set... Druhý set už byl o něco jednodušší. Caro se chytla a ukázala, že jakkoliv je Niculescu nepříjemná svým stylem hry, tak ona proti ní prostě umí zahrát. Hned v prvním gemu Caro získala brejk. Za stavu 2:0 sice nevyužila pět brejkbolů, ale nijak ji to nepoznamenalo. Další brejk pro Caro přišel za stavu 3:1 a když v páté hře Caro při svém servisu otočila stav z 0-40, tak už bylo prakticky rozhodnuto. Caro nakonec dopodávala zápas čistou hrou v osmém gemu.

Jak už jsem naznačil, byl to takový specifický zápas, jak už je proti Niculescu zvykem. Caro musela hrát hodně na síti, což není úplně její hra, ale zase si myslím, že jí to nedělá žádný problém. Postupem času tam získávala víc a víc bodů... Niculescu mi sice není příliš sympatická, ale dneska kloubok dolů před ní. Bojovala statečně, přestože už na začátku měla nějaké zdravotní problémy (asi s krční páteří).

Caro čeká ve čtvrtfinále Bojana, které má letos z antukové části sezony co vracet... Bojana je mi taky sympatická, ale fandím samozřejmě Caro. Každopádně to je nejkrásnější čtvrtfinálová dvojice v Lucemburku. :)
Reagovat
tommr
pro Caro je Niculescu přímo ideální soupeřka. Kdyby hrály všechny hráčky stejným stylem jako Niculescu tak by byla Caro zase světová jednička ... :)
Reagovat
Bob
Jenže nehrají, takže světová jednička už nikdy nebude :)
Reagovat
smazaný uživatel
Momentálně tam jsou lepší hráčky, ale nikdy neříkej nikdy... A kdyby už Caro jedničkou nebyla, tak si myslím, že jí byla dost dlouho. :)
Reagovat
dadaft
Monica Niculescu halt dělá věci po svém. )))))))))))))))))
Reagovat
dadaft
na síti je dnes Monica tragiská...
Reagovat
dadaft
je zajímavé, že po každé, skutečně po KAŽDÉ výměně okamžitě míří Carolininy oči ke své lóži - k otci, předpokládám.
vypadá to, že nikomu nevěří víc než jemu a prostě ho potřebuje, aby mohla hrát...
Reagovat
Basa
Nebo se bojí nějakého trestu, který by přišel, pokud se nepodívá:)))
Reagovat
dadaft
no, to by asi byla ta horší varianta.
škoda škoda, že to Monča na síti tak často kazí, mohl to být "tak trochu jiný" zápas, ale dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
priznam se, ze dneska ani tak nesleduju tenis, jako samotnou Carol, ne pohledy.. :-) ale jeji celkove ustvany vyraz. A jak cim je hubenejsi, tim vic puvabu ztraci. S Mandy Minellou byla ta prima konfrontace se skutecnou krasou teda hodne kruta..
Reagovat
Basa
To jsou ale chyby na úrovni žactva - to je strašná ztráta koncentrace, jinak to profík nemůže zkazit.
Reagovat
Basa
Máš pravdu - dříve se mi Caro jako ženská líbila, ale dneska jsem úplně v šoku...pohublá, změnšený hrudník, utahaná...to není 23ti letá holka, která se baví tenisem.
Reagovat
dadaft
sojka ... až tak?
možná trochu zhubla, ale ztrápeně mi nepřipadá...
Reagovat
smazaný uživatel
tak.. :-) a nejde mi o zadneho rorejse, proste jak rika Basa, zadna radost, mam na to nos.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, zase nepřehánějte...

Basa: Caro je hubenější už od začátku sezony. Už jsi ji letos několikrát komentoval, tak mě překvapuje, že sis toho ještě nevšiml... Jinak co se týče těch očních kontaktů s Piotrem, tak asi to Caro pomáhá (jinak by to nedělala). Ale trest hrozí spíš právě tehdy, když se tam dívá (za případný nedovolený koučink). :D

sojka: Tak Mandy je moc hezká, ale Caro je Caro. Důležité je, že se líbí mně! :) Tvoje hodnocení v tomto ohledu není důležité, milá opeřenkyně. :D

A vůbec... Dejte si pozor, aby vám Caro nenabančila! :D (video je 5 dní staré :))
http://telly.com/1AXMSFG
Reagovat
Basa
Aspoň máš teď Monty šanci, já jí pouštím k vodě a už chci jen Julču:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že Caro chce Roryho. :) Jinak mě překvapuje, že se ti Caro líbila. Nikdy mi nepřišlo, že bys Caro při komentování nějak nadržoval. No ale asi to s tím nesouvisí... Ovšem taková Aga, z ní jsi vždycky celý pryč. :D
Reagovat
tommr
mě teda Caro příjde po fyzický stránce naprosto dokonalá. Těžko by se na okruhu hledala hráčka, která je na tom kondičně líp a vypadá podle mě taky skvěle. Souhlasím ale s tím, že se zdá nějaká utrápená a nejistá což může souviset bud s jejím výkonostním poklesem nebo s problémama v soukromí ... :)
Reagovat
gigin
Na Julču jako urychleně zapomeň, mladej!!! :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě to je něco podobného jako u Aničky. Tam byli jednu dobu taky všichni vyděšení, že zhubla a dneska už to nikdo neřeší. Naopak si myslím, že se spoustě lidí pořád líbí. Mně teda určitě, protože jí to sluší pořád víc. :) A proč holky hubnou? To je jednoduché. Kdybyste s nima absolvovali třeba přípravu před začátkem sezony, tak byste taky zhubli. :D Holky prostě chtějí být fit, mít dobrou kondici atd. Ana a Caro mají podle mě naprosto parádní a vysportované postavy. :) No a pokud chce někdo sportovkyně víc "krev a mlíko", tak se musí asi zaměřit na jiný sport, než je tenis. :D

Ještě co se týče Caro: Kecal bych, kdybych tvrdil, že jsem si ničeho nevšiml. Třeba včera to vítězství proti Niculescu ani moc neslavila, jak to obvykle dělá... Nevím, čím to je. Možná je Caro trochu nervózní, protože chce ten turnaj vyhrát a dostat se na TŠ. Je to vlastně její poslední možnost, jak vyhrát v této sezoně první titul. Nebo je to třeba tím, že sezona už je dlouhá a trochu víc se projevuje únava, hlavně co se týče psychiky (ohledně fyzické stránky to u Caro asi nehrozí)... K jejímu vztahu jsem se už vyjádřil a nějaký výkonnostní pokles v tom podle mě taky není. Ten mohl Caro trápit na antuce, ale teď určitě ne. Vždyť na asijských turnajích předvedla jedny ze svých nejlepších výkonů v roce... Důležité je, že v Lucemburku dvakrát vyhrála a uvidíme co dneska. Na Bojanu letos neumí, ale snad to tentokrát zvládne (už jenom proto, že se nebude hrát na antuce).
Reagovat
Basa
Gigine, Jula rikala, ze je mezi námi jazykova bariéra, ale milenci byt muzeme!:-) Monty: Tak v tenise si myslim, ze tech ne uplne hubenych zen je dost - Alisa, Nasta, Petra, Listicka a dalsi
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě se nějaké najdou, ale na druhou stranu se nikdo nemůže divit, že v tenise je hodně hubených a vysokých holek. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec velkej rozdíl mezi oběma setama, první nadhernej od obou, druhej dost jednostrannej. Ze Sabci mám radost, dobrý podání, moc nechybovala a hrála chytre. O dost lepší než v prvním kole...:) její další soupeřka nakonec nebude Petko, zápas proti Karin jsem neviděla, takže nevím jak hrála..
Reagovat
Sonja
gratuluji k výhře:-) V dalším kole Knapp (a já se těšila na zápas proti Petko:-(...)
Reagovat
smazaný uživatel
dovolim si tu zafandit Smitkove.. :-) Vidim ji prvne v zivote, hezka prace s forhendem, 2x ucinny slajs, jednou velmi dobry kratas. Podani 186, jestli jsem se vsimla spravne. Necekam zazraky, ale dobra hra.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že zázraky se dít nebudou :D ale máš pravdu. Hraje pěknej útočnej tenis a podání má parádní :)
Reagovat
smazaný uživatel
Smitkova jeste hodne nezkusene, nechala se doslova povalit tim nestastnym prasatkem, co dostala pri svem BB na RB...:-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Ale něco v té holce je! :-))
Nevím, co s takovými údery dělá na 260. místě WTA..
Tak snad se už třeba příští rok dokáže prokousat výš.. :-))
Reagovat
dadaft
ušlo to.
teď se jen naučit umět hrát tři sety jako ten jeden.
Reagovat
tommr
jj po tom smolným prasátku se Smitková psychicky sesypala a vypadalo to, že se každou chvíli na kurtu rozbrečí. Až do tý doby ale hrála velice slušně. Myslím si, že by z ní časem mohla vyrůst solidní hráčka první stovky. Úderově i pohybově se mi zdá talentovanější než sestry Plíškovy, ale potřebuje se ještě trochu otrkat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sabine na eurosportu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím pěknej zápas :)
Reagovat
Sonja
Petko:-(...
Jinak gratuluju Sloane k postupu:-)
A teď držím palce Sabče.
Reagovat
smazaný uživatel
Byla dneska k vidění Sloane? Viděla jsi jí? :-) A jak hrála prosím tě? :-))
Reagovat
Sonja
Vysílali ji tuším na Eurosportu2, ale já z toho zápasu viděla jen kousíček, ze kterýho nešlo zrovna moc soudit. Sloane hrála jako vždycky- ve vlnách:-D Krásný vítězný údery střídaly školácký chyby... Ale urvala to ve dvou, což je fajn, vzhledem k tomu, jak se o některý (zvlášť ty závěrečný) gamy holky přetahovaly.
Reagovat
Sonja
Teď běží chvíli (do cca 20:00) záznam Sloane na E2.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist