Češky v Sydney: Postoupila jen Záhlavová-Strýcová

10. 1. 2011, 10:25
Aktuality 1
Barbora Záhlavová-Strýcová je jedinou z tria českých tenistek, která prošla prvním kolem turnaje v Sydney. Úspěšná kvalifikantka hladce přehrála favorizovanou Rusku Petrovovou, která tak má letos s Češkami bilanci 0-2.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Minulý týden prohrála Naďa Petrovová svůj první zápas v nové sezoně s pozdější vítězkou turnaje Petrou Kvitovou, v generálce na Australian Open pak nezvládla ani souboj s Barborou Záhlavovou-Strýcovou.

Česká tenistka odstartovala proti 15. hráčce světa nebojácně a když jí v úvodním setu sebrala třikrát podání, měla našlápnuto k postupu do druhého kola. Ve druhé sadě pak Záhlavová-Strýcová nechala Rusku uhrát při svém podání jediný míč a za pouhých 64 minut zvítězila 6-2 6-2.

Další soupeřkou Záhlavové-Strýcové bude bývalá světová jednička a třetí nasazená hráčka Kim Clijstersová. S belgickou soupeřkou se česká tenistka utkala zatím jednou, loni v Indian Wells s dvojnásobnou vítězkou turnaje neuhrála ani set.

Další Češky už v Sydney tak úspěšné nebyly. Lucie Hradecká postoupila do hlavní soutěže stejně jako její krajanka z kvalifikace, v prvním kole ale nestačila na Italku Flavii Pennettaovou, které za necelou hodinu a půl podlehla 4-6 3-6. Podobně dopadla další úspěšná kvalifikantka Sandra Záhlavová; vyrovnaný první set s Francouzkou Virginií Razzanovou prohrála v tie-breaku a ve druhém už se na zvrat nezmohla.

Svůj první soutěžní zápas v nové sezoně odehrála v Sydney Číňanka Na Li. Ta na nejmenší kontinent přiletěla z Hongkongu, kde odehrála exhibiční turnaj, ale v utkání s domácií Anastasií Rodionovovou na ní únava z cestování nebyla znát. Turnajová osmička na kurtu nepobyla ani hodinu a zvítězila 6-1 6-2.

Krátce před Australian Open, kde bude obhajovat loňské semifinále, si Na Li pochvalovala svůj zdravotní stav. "Loni jsem musela na operaci, takže jsem nevěděla, jaké to bude, až se vrátím. Teď se cítím víc sebejistá, protože jsem už přes zimu trénovala. Žádné zranění mě netrápí, na kurtu můžu hrát na sto procent. Nemusím si dělat starosti s tím, že budu mít problémy s kolenem nebo něčím jiným," uvedla 11. tenistka světa.

 

Výsledky - Sydney - ženy (tvrdý povrch, dotace 618.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Petrovová (Rus.) 6:2, 6:2, Razzanová (Fr.) - Záhlavová (ČR) 7:6 (7:4), 6:2, Pennettaová (It.) - Hradecká (ČR) 6:4, 6:3, Li Na (8-Čína) - Rodionovová (Austr.) 6:1, 6:2, Martínezová (Šp.) - Hantuchová (SR) 6:2, 6:4, Azarenková (7-Běl.) - Makarovová (Rus.) 2:6, 6:2, 6:4, Peerová (Izr.) - Bammerová (Rak.) 6:3, 5:7, 6:1, Cibulková (SR) - Kirilenková (Rus.) 6:3, 6:3, Jovanovská (Srb.) - Kanepiová (Est.) 6:4, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nejsympatictejsi česka tenistka ! Jeji komentare u hry jsou Boží....milé, rajcovní
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist