Češky v Tokiu dobře nezačaly. Po boji postoupila jen Šafářová

26. 9. 2010, 12:47
Aktuality 0
WTA TOKIO - Z tria českých tenistek v dnešním programu prestižního turnaje v Tokiu postoupila do 2. kola jen Lucie Šafářová. Neúspěšné období naopak prodloužily Petra Kvitová i Iveta Benešová.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová si naposledy zahrála semifinále v Quebeku, v Tokiu však musí počítat se silnější konkurencí. V úvodním kole ji na rozehřátí čekala Kai-Chen Chang z Tchaj-wanu, přesto musela česká jednička výsledek otočit, než po téměř dvou hodinách zvítězila 2-6 6-1 6-3.

Nyní ji čeká osmá nasazená Victoria Azarenková, se kterou před rokem v japonské metropoli prohrála ve třetím kole. Proti favorizované Bělorusce neuhrála třiadvacetiletá Č eška ve čtyřech vzájemných zápasech ani set.

Naopak pro Ivetu Benešovou i Petru Kvitovou dvouhra na turnaji dotovaném dvěma miliony dolarů skončila hned po prvním utkání. Proti soupeřkám ze zemí bývalého Sovětského svazu obě nedokázaly uhrát ani set.

Benešová podlehla i v třetím vzájemném zápase Bělorusce Olze Govorcovové 4-6 5-7 a nenavázala na úspěšně absolvovanou kvalifikaci.

Semifinalistka Wimbledonu Kvitová nestačila na Aljonu Bondarenkovou z Ukrajiny, které se po výsledku 7-6 6-2 povedla odveta za hladkou prohru z loňského utkání v Hobartu. Dvacetiletá Kvitová od senzačního úspěchu ve Wimbledonu šestkrát vypadla v prvním kole, dostat se přes něj dokázala jen na US Open.

V pavouku dvouhry jsou v Tokiu ještě Barbora Záhlavová-Strýcová a finalistka z předchozího turnaje v Soulu Klára Zakopalová.

Roli jedničky plní Dánka Caroline Wozniacká. První hráčka světového žebříčku Serena Williamsová musela účast stejně jako na nadcházejícím turnaji v Pekingu opět odříct. Američanka nehraje od vítězství ve Wimbledonu, stále se zotavuje po operaci pořezané nohy.

- WTA PREMIER TOKIO (Japonsko, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
nedělní výsledky (26. 09. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (ČR) - Kai-Chen Chang (Tchaj-wan) 2-6 6-1 6-3
Govorcovová (Běl.) - Benešová (ČR) 6-4 7-5
A. Bondarenková (Ukr.) - Kvitová (ČR) 7-6(8) 6-2
Pavljučenkovová (16-Rus.) - Cibulková (SR) 7-5 7-5
Hantuchová (SR) - Kerberová (Něm.) 6-3 6-3
Petkovicová (Něm.) - Dulková (Arg.) 6-3 6-1
Kanepiová (Est.) - Oudinová (USA) 6-4 6-4
K. Bondarenková (Ukr.) - Medinaová-Garriguesová (Šp.) 6-2 6-0
Kirilenková (Rus.) - Martínezová (Šp.) 6-3 6-7(5) 6-1
Arnová (Maď.) - Robsonová (Brit.) 6-4 6-3
Pironkovová (Bulh.) - Moritaová (Jap.) 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist