Češky ve finále přivítají Srbky. Ivanovičová s Jankovičovou vyhrály v Rusku

22. 4. 2012, 16:27
Aktuality 39
FED CUP - V listopadovém finále Fed Cupu se v Česku představí Srbky v čele s bývalými světovými jedničkami Anou Ivanovičovou a Jelenou Jankovičovou. Srbské tenistky při své premiéře v semifinále uspěly na půdě Rusek, když se dnes o rozhodující dva body postaralo právě jejich hvězdné duo Ivanovičová a Jankovičová.
Fedcupový tým Srbska slaví postup

Rusky hrály v šestém semifinále v řadě bez hráček Top 10 Marie Šarapovové a Věry Zvonarevové a kapitán Šamil Tarpiščev navíc za celý víkend nedal šanci ani 21. tenistce světa Marii Kirilenkové, jež byla z kvarteta nominovaných Rusek žebříčkově nejlépe postavenou hráčkou a navíc i s nejlepší aktuální formou. Kirilenková však ve Fed Cupu odehrála zatím pouze dva singlové zápasy a oba prohrála. K tomu před pár dny prohlásila, že není týmovou hráčkou.

Příležitost nastoupit do sobotních i nedělních dvouher dostaly Anastasia Pavljučenkovová a Světlana Kuzěncovová, i když se jim letos příliš nedaří. Dvacetiletá Pavljučenkovová v této sezoně z 11 zápasů vyhrála jen tři, Kuzněcovová si z posledních šesti turnajů připsala zase jen šest vítězných utkání. Pokud za tahem stratéga Tarpiščeva nebylo zranění Kirilenkové, tak to zřejmě od ruského tisku schytá. Jeho strategii se ukázala jako neúspěšná.

Po sobotních dvouhrách byl stav vyrovnaný 1-1 na zápasy, když Jankovičová porazila Pavljučenkovovou a Kuzněcovová pak po třísetovém boji vyrovnala proti Ivanovičové.

Anastasia Pavljučenkovová navzdory bídné formě i sobotní porážce měla důvěru svého kapitána i dnes a na začátku důležitého duelu s Anou Ivanovičovou mu ji vracela. Od stavu 5-0 v prvním setu ale přebrala otěže zápasu Srbka, která získala 15 z následujících 19 gamů a po výhře 3-6 6-0 6-3 získala bod na 2-1 na zápasy.

Udržet Rusky ve hře a poslat zápas do rozhodující čtyřhry, ve které by byly domácí hráčky favoritkami, mohla s novou vizáží hrající Světlana Kuzněcovová, ale ani ona neuspěla. S Jelenou Jankovičovou prohrála hladce 1-6 4-6.

"Je to úžasný pocit být ve finále a moc si to užívám. Jsem nadšená, že jsem získala vítězný bod, ale jsem pyšná na celý tým, protože to je týmový úspěch," řekla Jankovičová v televizi po utkání. "Ušly jsme dlouhou cestu z nižších zón a chceme vyhrát pro naši zemi trofej," prohlásila.

O titul v Česku
Srbsko hrálo semifinále Fed Cupu poprvé v historii a hned si zajistilo postup do finále. V něm budou hrát 3. a 4. listopadu v Česku, které v semifinále přehrálo Itálii a k souboji o titul si připraví povrch zřejmě v Praze v O2 areně, kde před 14 dny porazili tenisté v semifinále Davis Cupu Srby 4-1. Výběr okolo světové trojky Kvitové bude obhajovat titul, který získal loni v Moskvě.

Česká jednička Petra Kvitová považuje Srbky za nepříjemné soupeřky, zvláště pokud nastoupí obě bývalé světové jedničky Jankovičová s Ivanovičovou. "Pak to bude samozřejmě velmi těžký. Ivanovičová se zlepšuje zápas od zápasu a Jankovičová má taky své kvality, ale je to Fed Cup a my budeme hrát doma," řekla opora obhájkyň titulu.

"Ve finále je možné všechno. Snad budou hráčky na konci sezony zdravé, ještě se zlepší. Doufám, že Fed Cup vyhrajeme," řekl srbský kapitán Dejan Vranes.

Ivanovičová a Jankovičová se pokusí navázat na úspěch tenistů z roku 2010, kdy Novak Djokovič dovedl Srby k triumfu v Davisově poháru.

- FED CUP SEMIFINÁLE -
(Rusko, Moskva / antuka, hala)
kompletní výsledky (21. - 22. 04. 2012)

Rusko - Srbsko 2-3 ... konečný výsledek

sobota 21. dubna 2012:
Pavljučenkovová - Jankovičová 4-6 3-6 ... (0-1)
Kuzněcovová - Ivanovičová 6-2 2-6 6-4 ... (1-1)

neděle 22. dubna 2012:
Pavljučenkovová - Ivanovičová 6-3 0-6 3-6 ... (1-2)
Kuzněcovová - Jankovičová 1-6 4-6 ... (1-3)
Pavljučenkovová/Vesninová - Jovanovská/Kruničová 6-4 6-2 ... (2-3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ťažký súper...Dokonca ich favorizujem, sorry..
Reagovat
pepin
Nevím proč se omlouváš, je to Tvůj názor, ale myslím si, že Ti nebude nic moc platný.
Reagovat
smazaný uživatel
Cisto suchy odhad..Ak vsak Kvitova uhra dva body,obhajoba bude vasa ;)
Reagovat
pepin
Tak máš pravdu, pokud máš v týmu takovou kvalitu jako je Petra a je zdravá bude velice obtížné si odvézt vítězství. No ale uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli bude Ana i Jelena v laufu, tak ani Petra to nezachrání!
Reagovat
Fandina
Tak Ana v laufu moc nebyla, uhrála jeden bod a jestli bude Jelena v laufu je stejné jako odhadovat Petru.
Reagovat
VlS
Ana i Jelena jsou schopné prohrát i s Luckou, respektive. Lucka je schopná je porazit. Bude-li Petra zdravá, nemá na ni ani jedna ze Srbek. Debla nemají Srbky vůbec.Byl bych docela klidný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ana celkově na Češky moc neumí, ale třeba se to změní... Těžko odhadovat, když se to hraje až ke konci roku.
Reagovat
Fandina
doplněk k mému příspěvku 19:25
Když budou Petra i Jelena zdravé, tak nevěřím ani náhodou, že ji Petra neporazí ...
Reagovat
tommr
ty asi sleduješ víc co má Ana na sobě než její výsledky. Ana má s Petrou jako jedna z mála hráček vysoce aktivní bilanci 3:1 ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, nech si to. :D No dobře, aktivní bilance 3:1. Ale kdy to bylo? Ana vyhrála nad Petrou dvakrát v roce 2008 a jednou v roce 2009. Poslední vzájemný zápas vyhrála Petra letos na AO.
Ana už letos prohrála s Kvitovou, Šafářovou i Cetkovskou. Třeba s Luckou má bilanci 2:3 a poslední tři vzájemné zápasy prohrála... Takže neboj, sleduju oblečení i výsledky. :D
Reagovat
tommr
to bylo jen takový malý rejpnutí. Já vím, že máš výsledky Any v malíku ... :)
Já naše finále se Srbskem vítám i jako příležitost kdy by si Petra mohla s Anou trochu vylepšit tu nelichotivou bilanci. Jak sám správně uvádíš ty tři prohry Petra utrpěla v době kdy byla Ana na vrcholu zatímco Petra se teprve postupně šplhala nahoru. Momentálně by měla mít Petra jasně navrch ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Úplně všechny výsledky nemám v malíku, ale umím si je vyhledat. :D Je jasné, že v momentální situaci by byla Petra favoritkou v obou dvouhrách. Ale nepočítej s tím, že to půjde tak snadno jako v té reklamě na UniCredit Bank. :D
http://www.youtube.com/watch?v=n5UDVvrchlo
Reagovat
Fandina
pěkná reklama Peťula super ... běží v telce už delší dobu a asi předvídali možné finálové soupeřky pro fed ... křestní jméno Jelena příjmení ruské? Sharpejova .... vždy se při té reklama hrozně bavím, tak nabývat body? tak to obvzlášť od pesimisty :-) tommra nelze očekávat ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ta reklama před chvilkou běžela v televizi, tak jsem si na ni vzpomněl... To by mě taky zajímalo, na kterou hráčku mysleli, když vymýšleli jméno Jelena Sharpejova. :D
Reagovat
Fandina
... chtělo by to zjistit :-) ... příjmení trochu změnit a třeba dvě bývalé světové jedničky ... oni to ale vědí, když to tam psali, asi ... úsměv
Reagovat
pepin
Všechno je to pochopitelně založené na "kdyby". Proto nesouhlasím se Scat., že pokud budou srbky zdravé a Petra také, takže nemá Petra nárok. Tak to teda uvidí.
Reagovat
pepin
Drž se mě, já tipuji, a víš, že to umím, před čtyřhrou 3/1. A pak to oslavíme i s mikulášem. Nic se neboj.
Reagovat
Fandina
ty jsi nějak rozjet ... já Petře věřím dávno, tak v čem je spor ... a když bohužel prohraje, tak to se stává, nemoc atd. ale herně je podle mě dávno absolutní špice ... úsměv
Reagovat
pepin
K Tvému příspěvku v 19.41. Máš naprostou pravdu a souhlasím s Tebou. Ten rozdíl je evidentní.
Reagovat
pepin
Ale já s Tebou souhlasím, nemám spor, to bylo myšlenona Scat. Již jsem Ti to psal dříve, že s Tebou držím basu. A to o Petře mě těší.
Reagovat
Fandina
dohodnuto ... držíme spolu basu ... úsměv
Reagovat
pepin
Jaban
Reagovat
smazaný uživatel
Ana - Nasťa: Takový zápas se jen tak nevidí. Prvních pět gemů si musela Ana připadat, že hraje proti stroji. Pak se Nastě přestalo dařit, naopak Ana se trochu chytla a snížila na 5:3. V devátém gemu bohužel nevyužila gembol a vzápětí ztratila servis. Přesto byla Ana v mnohem lepším rozpoložení, což se projevilo hlavně ve druhém setu a taky ve třetím. Od začátku 2. setu vyhrála Ana deset gemů v řadě! Nasťa hodně chybovala, zatímco Ana chytla rytmus a padalo jí to tam. Za stavu 4:0 ve 3. setu se Nasťa zase trochu zvedla. V osmém gemu měla Ana při svém podání první mečbol, ale Nasťa ho po skvělé výměně odvrátila a vzápětí získala brejk. Devátý gem už ale rozhodnul. Nastě ani jednou nezafungoval první servis a Ana tak získala důležitý bod. :)

Jelena - Světlana: Jelena hrála výborně (hlavně v 1. setu), naopak Světlana byla hodně nervózní a nedokázala zopakovat včerejší výkon. První set byl celkem jednoznačný, druhý už byl vyrovnaný. Světlana získala ve 2. setu první tři gemy (jeden brejk), Jelena dala několikrát těsný aut. Potom ale dokázala Jelena srovnat. Vzápětí dokonce brejkla Světlanu a potvrdila to svým podáním - 5:3. Následně Světlana čistou hrou snížila, ale Jelena už dokázala doservírovat zápas.

Mám radost, že k tomuto historickému úspěchu srbského tenisu přispěla Ana. :) Odehrála dva těžké zápasy, oba na tři sety. Věřil jsem, že dneska vyhraje, i když ten začátek nevypadal dobře... Myslím, že to byla pro Anu dobrá příprava na antukovou sezonu. :)
Reagovat
gigin
tož co? pojedem ?? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kde se to bude hrát? Víš co, já se nevyznám ani v Praze. :D A kdyby to bylo někde na Moravě, tak už vůbec ne... Navíc je to ještě daleko. Spíš počítám s tím, že se budu zase koukat v televizi. :) Navíc by mě docela štvalo, že skoro celá hala fandí proti Aně. :D
Reagovat
pepin
Monty, tak to bude asi logické, když se to hraje u nás, takže nebudeme fandit Srbkám. To tam budou jen vyjímečný tipy, pokud pojedeš tak Ty a Gigin.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak víš co, já fandím Aně. :) Kdyby tam nebyla Ana, tak je mi to celkem jedno... Logické to je, o tom žádná.
Reagovat
Fandina
já myslela, že také fandíš Andree a třeba Klárce ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím Aně, Mashe, Caro a Vice. :) Andrea se mi líbí a je mi sympatická. Klárka mi je hodně sympatická, ale ta nejspíš nebude v nominaci.
Reagovat
Fandina
Tak to máš dobré ne, že buď by tu bývala byla Mária nebo teď Ana, ale snad se nebudeš zlobit, když vyhrají naše holky, nebo ano?
Reagovat
pepin
Skoda, máš tam všechny, kromě Az., který budou na ústupu. "úsměv"
Reagovat
pepin
Tak Sar. by asi nepřijela, ale jinak s Tebou naprosto souhlasím. Naše kočičky vyhrají.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina: Nebudu se zlobit, ať vyhraje kdokoliv. :) Ale samozřejmě si přeju, aby Ana udělala dva body. Jinak u Mashy těžko říct, jestli by sem přijela. Fed Cup nehraje tak často, i když na finále by ji asi chtěli.

pepin: To se ještě uvidí, kdo bude a nebude na ústupu. :D
Reagovat
gigin
Bude to v Praze, ale je to daleko. Já se tam taky nevyznám a minule na DC jsem dával metru cukr :-))) Kašli na to, nějak to vymyslíme a uděláme spolu mexickou vlnu !! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby bylo finále ČR vs. Rusko, a Tarpištěv by Mashu chtěl, tak by asi stejnak nejela, pač za 7 dní od finále FC má svatbu.Řekl bych,že Maria nebude ta co řekne: Sašo, svatbu připrav ty, já jedu do ČR hrát fed cup :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě si to promyslím, ale nic neslibuju. Dostat se tam by nebyl problém, horší je to zpátky... Je tedy pravda, že bych Anu rád viděl. :) Uvidím, až to bude aktuální.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak to máš asi pravdu. :D
Reagovat
gigin
V klidu, jak říkáš, na to je ještě čas. Kdoví, co bude za půl roku.. Se mnou to stejně brzo sekne, jak furt fandím .. Anebo v lepším případě - šaškárna :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist