Češky ve Wimbledonu: Tři postoupily, dvě končí s 'kanárem'

22. 6. 2011, 20:02
Aktuality 6
Nadpoloviční úspěšnost měly dnes ve Wimbledonu české tenistky. Andrea Hlaváčková, Petra Cetkovská i Petra Kvitová si v Londýně vybojovaly postup do druhého kola, Iveta Benešová a Zuzana Ondrášková už na grandslamovém turnaji dohrály.
Andrea Hlaváčková (© wimbledon.org).

Čtyřiadvacetiletá Andrea Hlaváčková si loni ve Wimbledonu odbyla svou tamní premiéru, při které postoupila do druhého kola. O rok později svůj výkon zopakovala poté, co deklasovala Australanku Anastasii Rodionovovou. Deblová šampionka z Roland Garros čelila za 53 minut jedinému brejkbolu své soupeřky, sama jí sebrala podání čtyřikrát a zvítězila hladce 6-1 a 6-2.

Po ruské rodačce reprezentující Austrálii se Hlaváčková střetne s další naturalizovanou Australankou Jarmilou Gajdošovou, která pochází z Bratislavy.

Poprvé v kariéře si zahraje ve druhém kole Wimbledonu Petra Cetkovská, jež v prvním zápase porazila Němku Kristinu Barroisovou. Proti ní odstartovala česká hráčka dobře, hned ve třetím gamu jí sebrala podání a mířila za postupem. Ten jí Barroisová zkomplikovala ve druhé sadě, kdy v jejím závěru udeřila a vynutila si třetí set. V něm se ale Cetkovská rychle ujala vedení 2-0, brzy ho navýšila na 4-0 a svou šanci už nepustila.

O třetí kolo si nenasazená tenistka zahraje s turnajovou třináctkou Agnieszkou Radwaňskou z Polska.

Osmá nasazená Petra Kvitová ztratila v duelu s Annou Koethavongovou ještě o jeden game méně než v prvním kole s Američankou Alexou Glatchovou a za 65 minut vyhrála hladce 6-2 6-1. Jednadvacetiletá česká fedcupová reprezentantka odvrátila všechny tři brejkboly, kterým čelila, a sama vzala soupeřce podání pětkrát. Keothavongovou zasypala 27 vítěznými údery, což je o 20 více, než předvedla Britka. 

Ve třetím kole Kvitová poprvé narazí na nasazenou hráčku, turnajovou devětadvacítku Robertu Vinciovou, s níž dosud v kariéře nehrála. Italka minulý týden vyhrála generálku na Wimbledon v Hertogenboschi a v zádech nyní má sérii už sedmi výher v řadě.

Ani na šestý pokus neprošla přes první kolo Wimbledonu jednatřicetiletá Zuzana Ondrášková. S Číňankou Jie Zheng odehrála v úvodním setu vyrovnanou bitvu: rychle sice přišla o podání, ztrátu ale dohnala a v osmém gamu mohla jít dokonce do vedení o dva gamy. Nepovedlo se jí to, a za stavu 4-5 mohla její soupeřka úvodní ukončit set při svém podání.

Ondrášková ještě srovnala na 5-5, ale to bylo z její strany vše. Dalších osm her získala semifinalistka turnaje z roku 2008 Jie Zheng, jež české tenistce nadělila 'kanára'.

Ten se nevyhnul ani Ivetě Benešové, kterou v úvodním setu jejího druhého zápasu na turnaji Běloruska Viktoria Azarenková smetla za pouhých 15 minut. Benešová neuhrála na příjmu ani bod a připsala si 13 nevynucených chyb. V následující sadě sice jednou dokázala čtvrté nasazené soupeřce prorazit servis, o svůj ale znovu třikrát přišla a za 51 minut prohrála 0-6 3-6.

Kvůli časovému skluzu způsobenému deštěm se dnes svého utkání 2. kola nedočkala Barbora Záhlavová-Strýcová, jež měla vyzvat finalistku Roland Garros Francesku Schiavoneovou z Itálie.

Výsledky - Wimbledon - ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Hlaváčková (ČR) - Rodionovová (Austr.) 6:1, 6:2,  Cetkovská (ČR) - Barroisová (Něm.) 6:2, 5:7, 6:2, Zheng (Čína) - Ondrášková (ČR) 7:5, 6:0.

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (8-ČR) - Keothavongová (Brit.) 6:2, 6:1, Azarenková (4-Běl.) - Benešová (ČR) 6:0, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová, Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Doloncová, Marosiová (Rus./Maď.) 6:3, 7:6 (7:5), Voráčová, Voskobojevová (ČR/Kaz.) - Broadyová, Webleyová-Smithová (Brit.) 6:3, 6:4, U. Radwaňská, Rodionovová (Pol./Rus.) - Krajicková, Šafářová (Niz./ČR) 6:4, 6:3.

 

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Neví náhodou někdo z hlavy, kdy naposledy se na grandslamovém turnaji stalo, že v druhém kol bylo sedm českých tenistek (Kvitová, Šafářová, Zakopalová, Benešová, Strýcová, Cetkovská, Hlaváčková)?

Není to náhodou rekord všech dob?
Reagovat
smazaný uživatel
I když ... letos na AO bylo ve 2. kole taky 7 českých tenistek: Kvitová, Šafářová, Zakopalová, Benešová, Strýcová, Hlaváčková a Sandra Záhlavová.
Reagovat
skott
Zadnou Cesku jsem bohuzel nevidel a tak nezbyva nez utrousit slovo o Laure Robson;) Laura se mela na kurt dostat jiz vcera, ale nakonec se sveho zapasu nedockala a tak jsem byl prijemne potesen, ze ji poradetele nasadili druhy den na osmnactku jako bonus pro divaky jen s ¨grounds¨..:-O
S ocekavanym navalem jsem jistil misto uz behem utkani Wawrinky s Bolellim, ale zcela bez upozorneni Lauru znova prehodily na c.16, takze jsem dorazil az na konci prvniho setu, ktery akorat ztratila.Uz je to nejaky patek, co jsem ji videl nazivo naposled a tak me prekvapilo, ze uz to neni holcicka jakou pamatuju, kdyz vyhrala juniorku, ale poradny kus zensky.Ani v televizi to tak obcas nevypada, ale vytahla snad az k 1.85 (kdysi tu byla debata na toto tema) a ani se nedivim vsem tem zranenim, co ji trapili v poslednim roce a neco.Pohyb tim padem take neni nejlepsi, ale kdyz je u uderu vcas nema konkurenci.Prestoze Kerber nehraje zadnou udrzbu, ba naopak, tak utkani bylo predevsim o Laure a jejim forhendu.Nektere se ani nedaji popsat, jak je mozne trefit, jak to dela ona.Jako spravna Britka si sice neodpustila drama, ktere se jeste Kreber snazila vyuzit zavolanim fyzio kvuli hodne okate vymyslenemu zraneni ramene, ale nastesti se Laura dokazala vzpamatovat vcas.Zapas s Maruskou ted bude velka odmena!
Reagovat
smazaný uživatel
Ten už si nenechám ujít, vím, ýže jsme se spolu o ní již párkrát bavili. Já ji viděl naposledy na Hopman Cupu letos v lednu, kde mě oproti loňsku trochu zklamala. Ale je dobré slyšet, že se jí dařilo, dneska jsem na ni moc zvědavý.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Angelique má letos velkej problém vůbec nějaký ten zápas vyhrát ... bohužel. Laura nedávno na trávě prohrála s Kristou Plíškovou, takže dost pochybuji o slovech "když už je u úderu včas, nemá konkurenci".
Reagovat
skott
Ja ji taky od smolneho Hopmanu nevidel, o to vetsi radost jsem mel, ze hrala na mensim kurtu.Nic velkeho jsem popravde ani neocekaval, i v Anglii je posledni dobou trosku ve stinu Heather, takze velka spokojenost s jeji vitezstvim.Hrala opravdu dobre.
Myslim, ze je pro Lauru dobre, ze jeji zapas s Mashou se uz dneska na radu nedostal, preci jen ji to vcera proti Kerber sebralo dost sil.A i pro me, protoze tohle je presne zapas, kvuli kteremu bych sel na central nebo jednicku, dvojku.Uvidim, kam ji poslou, ale dneska jsem uz nemel silu rano vstat:) Takze jsem nakonec byl jen chvili odpoledne v Roehamptonu, ale zitra zkusim vyrazit, co nejdriv.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist