Českým zastupcům se v Hertogenboschi nedařilo

15. 6. 2009, 13:59
Aktuality 2
Petra Cetkovská a Barbora Zahlavová-Strýcová skončily na turnaji v Hertogenboschi už v prvním kole. Na travnatém povrchu neuhrály proti svým soupeřkám ani set. V soutěži mužů na nizozemské trávě dopadl stejně i Jan Hernych, který nestačil na kvalifikanta Vliegena.V pavouku poslední generálky na Wimbledon zůstala z Češek pouze sedmá nasazená Iveta Benešová.
Petra Cetkovská

Dnešní výsledky českých tenistek v Nizozemsku jako by kopírovaly ty z minulého týdne. Také v Birminghamu se Barbora Zahlavová-Strýcová a Petra Cetkovská rozloučily s turnajem krátce po sobě. Zatímco ale ve Velké Británii vypadly ve 2. kole, v Hertogenboschi neuhrály ani set.

Zahlavovou-Strýcovou čekala v úvodu turnaje těžká soupeřka. Tamarine Tanasugarnová dokázala loni v Hertogenboschi zvítězit a i letos prokázala, že tráva je jejím silným povrchem. Thajská veteránka si většinu zápasu bez problémů dokázala udržet podání, zatímco své české soupeřce hned čtyřikrát sebrala servis, a za 69 minut postoupila do druhého kola, kde jí čeká Iveta Benešová.

Petra Cetkovská se proti Rusce Xenii Pervakové, vítězce letošní juniorky na Australian Open, držela až do stavu 5-5 v prvním setu. Poté si však vybrala slabší chvilku a prohrála šest her v řadě. Situaci dokázala ještě zdramatizovat, nakonec ale prohrála po setech 5-7 a 6-7.

Jan Hernych ztratil dobře rozehraný zápas s Kristofem Vliegenem. Český tenista vyhrál první set 6:2 a ve druhém vedl už 3:0, Belgičan ale výsledek otočil, sadu získal poměrem 7:5 a v té rozhodující dovolil Hernychovi jen dva gamy. Vliegena čeká v dalším kole bývalý vítěz z Hertogenbosche, Francouz Michael Llodra. Ten měl cestu přes úvodního soupeře ulehčenou, když mu osmý nasazený Němec Mischa Zverev za stavu 4:1 kvůli nataženému tříslu vzdal.

Třetí nasazený Španěl David Ferrer započal svou cestu za obhajobou titulu vítězstvím 6:2, 7:5 nad holandským držitelem divoké karty Jesse Hutou Galungem. Oba hráči se zde ve stejné fázi potkali i loni, když 27letý Španěl získal svůj první titul na trávě, navíc bez ztráty setu. Aktuálně 19. hráče žebříčku ATP čeká ve druhém kole krajan Oscar Hernandez, který si poradil s Rakušanem Koellererem.

„Měl jsem pocit, že bych i mohl toto utkání vyhrát, ale v rozhodujících momentech jsem nebyl dostatečně důrazný. Musím se naučit, jak využívat své šance,“ dodal 147. hráč světa Huta Galung.

 

Výsledky - Hertogenbosch:
Muži :
Dvouhra - 1. kolo:
Chardy (7-Fr.) - Petzschner (Něm.) 6:1, 6:3, Hernandez (Šp.) - Koellerer (Rak.) 6:3, 6:2, D. Ferrer (3-Šp.) – Huta Galung (Niz.) 6:2, 7:5, Gicquel (6-Fr.) – S. Darcis (Bel.) 6:2, 6:3, Becker (Něm.) – Serra (Fr.) 6:3, 6:4, Llodra (Fr.) - Zverev (8-Něm.) 4:1, skreč Zverev, D. Norman (Bel.) – Berta (Švéd.) 6:3, 6:3, Schuettler (4-Něm.) – Devilder (Fr.) 6:4, 7:6, Vliegen (Niz.) – Hernych (ČR) 2:6, 7:5, 6:2.

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Tanasugarnová (Thaj.) - Zahlavová-Strýcová (ČR) 6:1, 6:3, Pervaková (Rus.) - Cetkovská (ČR) 7:5, 7:6 (8:6), Hantuchová (6-SR) - Vinciová (It.) 7:6 (7:2), 6:4, Schiavoneová (It.) - Coinová (Fr.) 6:2, 6:2, Govorcovová (Běl.) - Brémondová (Fr.) 6:2, 6:1, Pennettaová (3-It.) – Chanová (Tchai-wan) 6:4, 6:2, Wickmayerová (Bel.) – Camerinová (It.) 6:1, 6:3, Švedová (Kaz.) - Mayrová (Rak.) 6:2, 6:0, K. Bondarenková (Ukr.) – Flipkensová (Bel.) 6:4, 3:6, 6:3, Krajiceková (Niz.) – Erraniová (It.) 6:4, 6:2.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
No,jak jsem říkal - Petře se tam akorát pěkně napínají Pradědy, ale hrát moc neumí...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
někdo má a někdo nemá:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist