Čeští tenisté budou hrát s Portugalskem v Davis Cupu v hale na antuce

5. 12. 2022, 12:20
Aktuality 0
Na oblíbené antuce, nicméně v hale. Portugalská tenisová federace (FPT) oznámila, že ve dnech 4. až 5. února bude hostit český tým v play off o postup do finálové fáze Davisova poháru v areálu Maia severně od Porta.

"Po poradě s hráči a technickým týmem i po rozhovorech a jednáních s radnicí města Maia, která nás v pořádání kvalifikace podpoří, jsme se rozhodli hrát zde," sdělil prezident FPT Vasco Costa.

Do tenisového komplexu Maia se daviscupové klání vrátí po necelém roce. V březnu 2022 vyhrál domácí tým v baráži nad Polskem 4-0, aby si pak zajistil účast v bojích o play off vítězstvím nad Brazílií v poměru 3-1.

Pro Portugalce půjde o čtvrtý pokus přejít přes 1. kolo světové skupiny. Tři předchozí duely play off prohráli (1994 s Chorvatskem, 2017 s Německem a 2019 s Kazachstánem).

Portugalský tým tvoří převážně antukoví specialisté. Jedničkou je Joao Sousa, aktuálně 82. hráč světa. V elitní stovce se ještě nachází Nuno Borges (99), Sestavu doplňují ještě Gastao Elias, Frederico Ferreira Silva a Francisco Cabral. Nehrajícím kapitánem je Rui Machado.

V roce 2023 bude mít Davis Cup po kvalifikaci dvě fáze. Skupinová část se uskuteční ve druhém zářijovém týdnu na čtyřech místech, osm nejlepších týmů se pak střetne mezi 21. a 26. listopadem ve španělské Málaze.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Livesport / Tomáš Rambousek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist