Čeští tenisté se v kvalifikačním kole Davis Cupu střetnou doma s Nizozemci

26. 9. 2018, 17:28
Aktuality 13
Čeští tenisté se v kvalifikačním kole nového formátu Davisova poháru utkají s Nizozemskem. Výběr kapitána Jaroslava Navrátila bude mít 1. a 2. února 2019 výhodu domácí haly, zřejmě v Ostravě. Rozhodl o tom dnešní los.

"Los je to průměrný, za dvě minus," řekl Navrátil novinářům. "Mohli jsme dostat příjemnějšího soupeře, ale na druhou stranu i těžšího jako třeba doma Austrálii nebo cestovat do Brazílie. S Nizozemskem doma musíme být spokojeni."

S Nizozemskem sice mají Češi pozitivní bilanci vzájemných utkání 5:2, ale loni v Haagu prohráli, i když už vedli po pátečních dvouhrách 2:0 na zápasy. Podruhé v historii tak opustili Světovou skupinu. "Je to nepříjemný soupeř v tom, že mají vynikající čtyřhru a zkušeného Robina Haaseho," řekl Navrátil o soupeři.

"Musíme se soustředit na sebe. Důležitá bude forma po turnajích v Austrálii," řekl Navrátil. Věří v podporu publika. "Diváci vždycky byli naším pátým hráčem. Klukům většinou hodně pomohli a doufám, že přijdou v plném počtu."

Podle Miroslava Černoška by se mohlo hrát v Ostravě. "Tam se daviscupovému týmu daří. Navíc by se tam mohl odehrát unikátní tenisový reprezentační dvojboj," upozornil majitel České sportovní, která utkání marketingově a organizačně zajišťuje, že o týden později budou hrát tenistky 1. kolo Fed Cupu s Rumunkami.

Vítězové kvalifikace postoupí do finálového turnaje, v kterém bude v Madridu, nebo v Lille usilovat o "salátovou mísu" 18 týmů během jediného týdne. V případě prohry budou tenisté hrát po zbytek roku evropsko-africkou zónu.

Všechny zápasy Davis Cupu se od příštího ročníku budou hrát pouze na dva vítězné sety. Kvalifikační kolo se skládá ze dvou pátečních dvouher a sobotní čtyřhry se zbylými dvouhrami.

Přímo do finálového turnaje se dostali letošní semifinalisté z Francie, Španělska, Chorvatska a USA a divoké karty dostaly Argentina a Velká Británie.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Road_to_Centre_Court
Pokud to udelaji atraktivne a dostanou tam hvezdy, muze to mit uspech. Kdyz tam dojedou hvezdy jako Roger, Rafa, Nole, garantuju vam, ze to bude sledovat daleko vic lidi nez letosni finale treba. Kazdy jsme chteli prece videt, jak proti sobe budou hrat v narodnich tymech treba Fedex s Nadalem atd.
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Proc se vlastne hral duel mezi nami a Madarskem, kdyz do kvaldy postupovali oba?
Reagovat
Fandina
Kvůli nasazení. Také třeba kvůli žebříčku. Záleží, kolik kdo má bodů. Třeba kdyby mezi prohranými z baráže byl někdo výše postavený než Maďarsko, nepostoupilo by. Ale přesně to nevím.
Reagovat
Fandina
Původně jsem četla, že finále se bude hrát na neutrální půdě, ale teď čtu, že bude v Madridu.
Reagovat
annah
Pro všechny týmy s výjimkou toho z pořádající země bude místo neutrální. Zatímco doteď byl každý DC zápas aspoň pro jeden z hrajících týmů na domácí půdě.
Reagovat
Fandina
To teď bude také, že bude DC pro jednen tým na domácí půdě. Takže neutrální to vlastně nebude. Ale je to jedno, zřejmě jsem si to nějak špatně vysvětlila, protože kdyby to mělo být na neutrání půdě pro všechny, tak by se tam nemohla účastnit pořádající země.
Reagovat
EllNino
to by se to muselo konat třeba v Turkmenistánu
Reagovat
Fandina
Jen v Evropě je x zemí, jejichž zástupci se finále neúčastní. Jen z našich sousedů Slovensko, Polsko. Otázka je, jestli by někdo chtěl takový turnaj, kde nehraje jejich zástupce hrát.
Reagovat
Fandina
uspořádat
Reagovat
ttopi
Švýcarsko - Rusko - moc zajímací :-))
Reagovat
Fandina
Nizozemí, šance na finále žije. :-))
Reagovat
FulnekUltras
Jiřina ještě jednoho dne odnesou z kurtu na ramenou... ;-)
Reagovat
Fandina
:-)) i když si zase moc nedovedu představit, jak by to vypadalo ve finále. Jestli by tam byla šance uspět. Ale co už. :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist