Cetkovská "doma" v Paříži vyzve kamarádku Johanssonovou

28. 5. 2012, 21:12
Aktuality 3
Na Roland Garros se vrátila po třech letech a ve svém prvním zápase slavila úspěch. Jen pár kilometrů od kurtů, na kterých Petra Cetkovská trénuje, dnes porazila Rumunku Halepovou 6-1 a 6-3. Ve druhém kole nastoupí proti své kamarádce a domácí hráčce Mathilde Johanssonové.
Petra Cetkovská

Cetkovská neměla v prvním kole snadný los. Nastoupila proti Halepové, se kterou letos prohrála v Indian Wells. Rumunka navíc přijela do Paříže povzbuzena finálovou účastí v Bruselu. Sedmadvacetiletá Češka ale na kurtu dominovala.

"Bylo hodně důležité vyhrát a jsem ráda, že se to povedlo," citoval Cetkovskou po utkání Radiožurnálu a server iSport.cz. "Každé první kolo je důležité zvládnout, ale v Paříž to je ještě důležitější, protože jsem tu často, skoro jako doma."

V utkání s Halepovou se mohla Cetkovská spolehnout na výborný return, ale také měla výhodu. Soupeřka byla z Bruselu unavená a hrála se zavázanou nohou. "Každý by byl po týdnu, kdy hrál hodně zápasů, unavený a ne stoprocentně připravený. Určitě byla unavenější, ale pořád je to hráčka, která vám nedá nic zadarmo," řekla česká tenistka.

Hrát s Johanssonovou? Hlavně nemyslet na to, že jsme kamarádky
Cetkovská je ve městě nad Seinou skutečně jako doma. Již šestým rokem v Paříži žije a trénuje v klubu Lagarder, jen sedm minut autem od areálu Roland Garros. Jejím trenérem je Francouz Stephan Charret, zároveň kouč švédské rodačky Johanssonové, která je kamarádkou Cetkovské a také její příští soupeřkou.

"Na takové zápasy se asi nikdo netěší, to by byl masochismus. Dvakrát po sobě jsem s ní prohrála, naposledy letos ve Fezu. Vůbec se mi nepovedlo odpoutat se od toho, že jsme kamarádky. To teď bude hodně důležité," řekla Cetkovská.

V hledišti bude mít hodně kamarádů, Johanssonová zase rodiče a příbuzné. Tentokrát spolu jako na turnajích po světě nebydlí na pokoji a nechodí na společné večeře. "Bude to jiné, musím se od toho odpoutat."

Ještě před rokem Cetkovská, bývalá juniorská jednička, figurovala na 248. místě žebříčku a jak sama říkala, po tisící rozjížděla kariéru. Tentokrát se zdá, že našla správný směr. Vyhoupla se už na 26. místo na světě. "Loni bych tomu nevěřila, že se dostanu takhle vysoko. Teď doufám, že to půjde ještě dál, že nebudu zraněná a budu hrát dál dobře. Já jdu vždycky tak pomaličku, polehoučku," řekla.

Cetkovská si pochvalovala, že díky novému fyzioterapeutovi se cítí v poslední době stále fit a vyhýbají se jí zranění. "Nemusím se zastavovat a začínat zase od nuly. Díky tomu vyhrávám zápasy, s tím přichází sebevědomí," prohlásila.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Petra je fajn, moc hezká a sympatická holka, přeju jí hodně úspěchů, má na to!!! Hlavně to zdravíčko. Dnes jsem někde četla, že je třetí za Česko na Olympiádu, ale ona nereprezentuje ve Fed cupu, tak nevím, ale přála bych jí to.
Reagovat
Fandina
Halep je dobrý skalp. Tak teď se soustředit na další kolo a kamarádce vrátit porážku ... přeji úspěch a fandím ... jeď jeď jeď
Reagovat
wojel.sem.kaiu
Pěkná holka, co hraje pěkný tenis....good luck and go to second round Petra:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist