Cetkovská generálku na US Open nezvládla, Benešová postoupila

19. 8. 2008, 19:50
Aktuality 0
Petře Cetkovské se generálka na US Open na turnaji ve Forest Hills nevydařila. Třiadvacetiletá Češka v osmifinále podniku s nízkou dotací 75 tisíc dolarů nestačila na Němku Martinu Müllerovou. Z postupu se naopak radovala Iveta Benešová, která si poradila s Ruskou Vesninovou.
Cetkovská Petra

Petra Cetkovská sice do zápasu vstupovala jako favoritka, ale ve skutečnosti už více než dva měsíce výsledkově tápe. 67. hráčce žebříčku se výborně dařilo v květnu a počátkem června. Během té doby došla do čtvrtfinále ve Fesu, vyhrála dva turnaje nižší kategorie, probojovala se do osmifinále French Open a hrála čtvrtfinále v Birminghamu.

Dnes podlehla česká hráčka německé soupeřce Martině Müllerové po setech 2-6 a 3-6.

Na turnaji s nejmenší dotací na okruhu WTA, kterého se tradičně účastní jen šestnáct hráček, se dnes na rozdíl od Cetkovské dařilo další české tenistce Ivetě Benešové. Třetí nasazená hráčka na úvod turnaje v areálu, jenž byl dějištěm US Open do roku 1977, porazila po setech 6-1 6-7 a 7-5 Rusku Jelenu Vesninovou.

Výsledky - Forest Hills:
Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Vesninová (Rus.) 6:1, 6:7 (5:7), 7:5, Müllerová (Něm.) - Cetkovská (ČR) 6:2, 6:3, Duševinová (Rus.) - Arvidssonová (Švéd.) 6:2, 6:2.
TenisPortal.cz, ČTK, Václav Navrátil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist