Cetkovská je v Palermu poprvé v semifinále

15. 7. 2011, 21:23
Aktuality 4
WTA PALERMO - Petra Cetkovská si na antuce v Palermu zahraje poprvé v kariéře v semifinále turnaje WTA. Šestadvacetiletá Češka dnes po třech hodinách a 16 minutách zdolala domácí šampionku z roku 2008 Saru Erraniovou a se Španělkou Medinaovou se utká o finále.
Profily hráčů
Petra Cetkovská

Petra Cetkovská byla před třemi lety v osmifinále French Open a letos si 4. kolo zahrála také ve Wimbledonu. Na okruhu ITF si připsala již 21 titulů, na turnaji WTA se ale až dnes dostala poprvé do semifinále.

Šestadvacetiletá Češka se po povedeném Wimbledonu vrátila na kurty tento týden na antuce v Palermu a bez ztráty setu se dostala do prvního letošního čtvrtfinále. V něm narazila na domácí vítězku turnaje z roku 2008 Saru Erraniovou, kterou zdolala po více než tříhodinové bitvě 5-7 6-3 7-6.

Zápas byl plný brejkbolů, přičemž obě hráčky z nich využily po osmi příležitostech. Turnajová osmička Cetkovská (62. v žebříčku WTA) rozhodla vyčerpávající první vzájemný duel s 35. hráčkou světa nakonec až v tie-breaku. Ten byl vyrovnaný do stavu 4-4, ale poslední tři míče získala česká tenistka a udržela se ve hře o svůj první titul ve dvouhře na okruhu WTA.

O finále se Cetkovská utká v sobotu se Španělkou Anabel Medinaovou-Garriguesovou, která v Palermu triumfovala už celkem čtyřikrát - v letech 2001, 2004, 2005 a 2006.

Osmadvacetiletá Medinaová dnes v divokém zápase oplatila týden starou porážku Rumunce Irině-Camelii Beguové, kterou porazila 6-2 1-6 6-0.

Naopak druhá česká čtvrtfinalistka Klára Zakopalová dnes uhrála ve jen dvě hry. Slovince Poloně Hercogové podlehla nasazená čtyřka 1-6 1-6 a prohrála s ní i pátý vzájemný zápas.

Devětadvacetiletá Zakopalová se v souboji s o devět let mladší sousedkou ve světovém žebříčku nemohla opřít o podání. Soupeřce pomohla k snadnému postupu šesti dvojchybami, vlastní servis si vyhrála za celý zápas jen v jediném případě. Turnajová sedmička Hercogová zvítězila za pouhých 48 minut.

Pražská rodačka si v Palermu zahraje alespoň o titul ze čtyřhry. S Andreou Hlaváčkovou, letošní vítězkou čtyřhry na French Open, vyhrály i svůj třetí zápas na turnaji bez ztráty setu. Druhý nasazený pár porazil srbsko-francouzskou dvojici Mirčičová/Thorpeová 6-2 6-4.

- WTA INTERNATIONAL PALERMO (Itálie, antuka, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (15. 07. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Cetkovská (8-ČR) - Erraniová (3-It.) 5-7 6-3 7-6(4)
Hercogová (7-Slovin.) - Zakopalová (4-ČR) 6-1 6-1
Medinaová-Garriguesová (5-Šp.) - Beguová (Rum.) 6-2 1-6 6-0

Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková/Zakopalová (2-ČR) - Mirčičová/Thorpeová (Srb./Fr.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
To byl psycho zapas. Sledovala jsem ho jen na betu,ale stacilo to. Rekla jsem si,kdyz jsem se zacala divat, tak vydrzim az do konce. Netusila jsem jaky to bude maraton. Na sto procent platila nevyhoda vlastniho servisu, coz byva u zen casty jev,ale zde to byl extrem. Jen ve 3. setu vedla Petra 2;0 a 4'3 vzdy sla na podani,ale marne. V TB holky neporusily tradici zapasu. Sara vedla rychle 3'0.ale stejne rychle Petra srovnala na 3'3,pak 4'4 a pak uz bodovala jen Petra. Tri a ctvrt hodiny slusny cas na zensky zapas. Myslim, ze bude dnes hodne unavena,ale v tenise je vse mozne.treba to urve.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tento zapas som sa tesil, ale bohuzial som ho nenasiel. Nevyzerala Peta nejako psychicky nalomena? Lebo u nej sa nestava, zeby pustila tolko servisov. Rozhodne je drzim palce nech to vyhra cele.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě je třeba dodat, že Petra za stavu 4:5 při svém podání odvrátila dva mečboly soupeřky.

Co se týče těch breaků, je třeba si uvědomit:

1/ Petra na tomto turnaji měla problémy s podáním i v zápase s Jelenou Bovinou v prvním kole, tj. zřejmě jí servis nechodí tak, jako např. ve Wimbledonu.

2/ Sara Errani je podobný případ jako Klára Zakopalová, tj. má velmi slabé podání (dokonce asi ještě slabší než Klára), ale kompenzuje to tím, že je silná na returnu (např. patří do desítky nejlepších, co se týče vyhraných fiftýnů po druhém servisu soupeřky).

Mimochodem, nemýlím-li se, Petra díky semifinálové účasti vyrovná své osobní maximum, totiž 49. příčku z června 2008. :-))) Super.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to je pravda, to se ji take pricita k dobru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist