Cetkovská o postup málem přišla, nakonec však Peerovou udolala

9. 4. 2012, 17:01
Aktuality 20
WTA BARCELONA - Petra Cetkovská se s antukovým turnajem v Barceloně málem rozloučila nešťastnou porážkou. V zápase 1. kola třikrát selhala ve chvíli, kdy proti Izraelce Peerové podávala na vítězství, nakonec však i přes 4 neproměněné mečboly třísetový boj vyhrála a zahraje si o první letošní čtvrtfinále.
Petra Cetkovská

Petra Cetkovská před 14 dny v Miami předvedla, jak se otáčí takřka prohraný zápas ze stavu 0-6 a 0-4. Dnes se na úvod turnaje v Barceloně ocitla v opačné roli, Izrealku Shahar Peerovou ale nakonec po velkých problémech dorazila a postoupila do 2. kola.

K Cetkovské, byť šesté nasazené, nebyl los turnaje příliš milosrdný. Hned v prvním zápase čelila soupeřce, která byla ještě na začátku loňského roku světovou jedenáctkou a se kterou ve dvou vzájemných zápasech neuhrála ani set. 28. hráčka žebříčku Cetkovská však respekt nechala v šatně a brzy nad aktuálně tenistkou až šesté světové desítky vedla 6-1 a 5-4 a podávala na postup.

Jenže z relativně snadné výhry se vyklubalo drama. V desáté hře druhé sady sedmadvacetiletá Češka vedla ještě 30-15, pak ale zahrála dvojchybu, poslala míček do sítě, pak do autu a Peerová vývoj dějství otočila.

Když už Cetkovská v rozhodujícím setu vedla 5-2 a měla při svém podání za stavu 40-0 tři mečboly, málokdo by čekal nějaké další komplikace. Ovšem stalo se. Česká tenistka žijící v Paříži především vinou vlastních chyb prohrála osm fiftýnů v řadě, druhou ani třetí možnost ukončit zápas při svém servisu nevyužila a Peerová rázem vyrovnala na 5-5 a navíc při svém podání vedla už 40-0. Obratům ale nebyl konec. Také čtyřiadvacetiletá Izraelka nedokázala nalomenou sokyni dorazit, z posledních 11 výměn 9 prohrála a Cetkovská už na čtvrtý pokus souboj při svém podání ukončila. Do 2. kola se poslala proměněním až pátého mečbolu.

Prostějovská rodačka si tak zahraje o první letošní čtvrtfinále a její příští soupeřkou bude buď domácí Carla Suarezová Navarrová, nebo jedna z úspěšných kvalfikantek.

V Katalánsku do soutěže zasáhnou z českých tenistek ještě Barbora Záhlavová-Strýcová a Klára Zakopalová. Obě se představí až v úterý.

Nejvýše nasazenými je kvarteto hráček Top 20: Schiavoenová, Görgesová, Cibulková a Vinciová. Do bojů o titul budou chtít promluvit také Pennettaová, Erraniová či Hercogová.

Dvě z nasazených Italek už úspěšně postoupily. Vítězka turnaje z let 2009 a 2011 Roberta Vinciová otočila duel s Francouzkou Mathildou Johanssonovou, kterou porazila 1-6 6-1 6-1. Čtvrtfinalistka letošního Australian Open Sara Erraniová si v dvouhodinové bitvě poradila s Rumunkou Irinou Camelií Beguovou.

- WTA INTERNATIONAL BARCELONA -
(Španělsko, antuka, 220.000 dolarů)
pondělní výsledky (09. 04. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Cetkovská (6-ČR) - Peerová (Izr.) 6-1 5-7 7-5
Vinciová (4-It.) - Johanssonová (Fr.) 1-6 6-1 6-1
Erraniová (7-It.) - Beguová (Rum.) 7-6(5) 6-4
Halepová (Rum.) - Stephensová (USA) 6-4 6-4
Muguruzaová - Parraová (obě Šp.) 6-3 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Pennettaová/Schiavoneová (It.) - Cirsteaová/Zakopalová (Rum./ČR) 7-5 4-6 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to Klarka zvladla, a zapas dokoncila vyhrou. Dnes v jednu chvili na siti se trapila dost drsne. ale vynahradila to peknymi prohozy a velmi rychlym a kvalitnim forhandem. Kdyby Klara nedelala
priserne chyby na siti, tak to mela Laura mnohem rychleji za sebou, ale co...Vyhra zaslouzena, a hlavne ze je postup:).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vypadalo na zacatku, ze Klara zapas zvladne i s prehledem, ale zacina ji zlobit pohym na kurtu, hodne ji ted jdou mice do site, no nebo posledni pokus na siti o winner byl hodne drsny to byl slusne km aut, nastesti tam nesedi divaci:) Dost se do toho oprela:) holka. Takze ve druhem sete uz svuj brejk Klara promarnila...skoda.

Flavia zatim vyvraci VLsovy obavy, tak snad je vyvrati i konecnym vysledkem:)
Reagovat
smazaný uživatel
Laura ma stesti, ze se Klara ted obcas netrefuje, uz by mohlo byt i po zapase. Klarka hraje opravdu hezky...skode tech kiksu...
Reagovat
gigin
Kuwa ty nemáš jiné zaměstnání, nebo co ??!!! :-)))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak paradni brejk:) uz to vypadalo, ze opet bude Klarka kiksovat na siti, ale potom se do toho oprela holka, par skvelych rychlych prohozu, winneru, a jde podavat na vitezstvi v zapase:) To byl slusny buchec:)
Reagovat
VlS
Klára hraje strašně, má kliku, že ta holka hraje ještě o trochu hůř, ale jsem zvědavej, jak se to dovyvine.
Reagovat
smazaný uživatel
Toz stiham vic veci najednou chlape:P
A nerus mudrlante, ted to Klara zkiksovala naramne a rebrejk v ciste hre Laury sakra mne vic sokoval, nez ten tvuj mudrlantsky prispevek:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Omysli si ty jeji kvalitni sceny na siti:D
A hned to uvidis lepe, nahodou se holka celkem snazi. Forhand ji dnes jde skvele, tedy pokud ho hrake od zadni lajny, hned jak je bliz k siti, mic spis trefuje lajnovy rozhodci:D Ale na tohle bys mel byt jako fanousek Lucky celkem zvykly:D :P
Reagovat
smazaný uživatel
Odmysli, oprava...
Reagovat
pepin
Tak to Klára zvládla, gratulujeme, ale v závěru to bylo napínavé.
Reagovat
VlS
A, tak výhra je výhra.
Reagovat
VlS
Konec pauzy a zase hrr do práce :-((
Reagovat
pepin
Ahoj, tak nevím kdo nemá co na práci a sedí u portálu a zabývá se tenisem. Ale Klára to nakonec zvládla. Jinak bych taky chtěl mít takový život, víkend v Praze se srbskejma holkama, v týdnu nic nedělat, to je žůžo.
Reagovat
gigin
Hoši makám, až se ze mne kouří !! :-)) Furt sa maká, nám zadarmo nikdo nic nedá :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Dominka to zvladla veru bravurne:)
Zachvili bude v akci Klara...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Dominika uz radi, prvni set s kanarem pro Irynu Bremond...

Tipy na dnesni den: Krom toho, ze tipuji celey den slunecno, mirne pod mrackem, jihozapadni vitr, rosny bod celkem uchazejici...tak tipuji:

Dominika vs Iryna > Tak po tom kanaru v prvnim to Domca snad dotahne do vitezneho konece.

Lara vs. Flavia > Verim Flavii.

Neco pro Psa: Julie vs Rezai Aravane > Jasne, ze Julie:)

Olina vs. Fran > Tak tady nemam potize - Fran:)

Silvia Espinosa vs. Lino > tipuji vyrovnany spanelsky zapas..

Klara vs. Laura Thorpe > Lauru tolik neznam, ale budu verit Klare, to jiste Montyjo potesi:)

Bona vs. Karlicka Suarez Navarro:) > Verim domaci Karlicce:)

Barca vs. Laura Pous-Tio > uf kdo vi. Barce streli v hlave. Jiste je zajimave, ze Barca minuly rok hrala v Kodani, kde predvadla ostudne chovani proti Mone...Tak snad to tady bude bez ostudy:) Tipnu Lauru.

Beygelzimer Yuliya (UKR) [204] vs. Cadantu Alexandra (ROU) [81] > to si tipnete sami...:)

Estrella Candela Cabeza vs. Nina > Tak verim Hvezde Svici Hlave:) Proste paradni jmeno, to ti rodice meli ale zajimavy napad:)
Reagovat
VlS
Domča,
Flavia, ale Flavii už moc nevěřím;
Julie, haleluja;
Franceska;
Lino;
Klara, ale boty bych nevsázel;
Karla, podle analýzy Annalisa nemůže vyhrát
Dám Barču, uvidíme a doufám, že nebudeme moc slyšet :-)
Tipnu Cadantu;
Nina, protože má zapamatovatelný jméno :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mne to prijde celkem zapamatovatelne > Hvezda Svice Hlavova :) Mozna i vice nez Nina:D
Reagovat
smazaný uživatel
http://isport.blesk.cz/clanek/svet-hvezd/120688/makacka-a-cachtacka-petra-kvitova-s-pritelem-adamem-v-turecku.html

petra ukáže jakou má formu ve fed cupu eror,kiks a nějaká simulace...... a ještě k tomu výpadek z top 10 kam absolutně po takových nevynucených chybách nepatří
Reagovat
tommr
ještě štěstí, že to malá Petra nakonec přece jen ubojovala - porážka po takovým průběhu by byla hodně krutá ... :)
Jinak je ale pravda, že Petra má opravdu velkou smůlu na los. V prvním kole dostala asi nejtěžší možnou soupeřku a těžký soupeřky jí čekají i v dalších kolech ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist